Urlop macierzyński - czego Wam brakuje?

Spokojnie pomyśl ze za jakiś czas znowu ją rozłożysz :smiling_face_with_three_hearts:

Czas ucieka dramatycznie i szczerze z roku na rok coraz szybciej a mam wrażenie, że mając więcej dzieci czas kurczy się jeszcze bardziej

No leci ten czas mój już w tym miesiącu kończy 15 miesięcy i już jest taki przemądrzały :grin:

1 polubienie

U mnie w rodzinie za bardzo nie było małych dzieci więc ja tego tak nie odczuwałam ale u męża jest bardzo dużo i jak się patrzy na te dzieci to zaczęłam czuć że ten czas leci i to za szybko :scream: teraz jak mam swojego syna to tak samo dopiero dzień za dniem zasuwa

Ja też najpierw po dzieciach rodzeństwa to czułam a teraz na swojej to jestem jeszcze bardziej w szoku.
Prowadzę jej album gdzie co miesiąc się wpisuje ile waży, mierzy i co się wydarzyło to chwilami już mam problem co się kiedy działo :sweat_smile:
Dopiero co kończyła 3msc, ledwo głowę podnosiła na brzuchu a już się obraca na wszystkie strony i płacze bo chce pełzać :joy: i taka wielka już jest :see_no_evil: a przecież dopiero co ją rodziłam :joy:

Też mam taki album :slight_smile: muszę nadrobić zaległości w nim :slight_smile: czy to prawda co wszyscy mówią że od 3mż jest lepiej ? :grin:

1 polubienie

Ja pisze dla malej cos ala pamietnik . Opisuje rozne historie, zdobyte umiejętności i czesto najpierw pisze w telefonie w notatniku , bo pozniej faktycznie idzie sie pogubić

@Paulina.K To zależy :rofl: w sumie jest lepiej ale nadal pojawia się skok i regres snu więc nadal może być ciężko :see_no_evil: ja mam nadzieję że 5-6msc będzie już super
@asiam1 ja potrzebuję struktury :rofl:

Z tym rośnieciem to cos jest :laughing: Ja stwierdzilam że mała była przez miesiąc a potem już nie :sweat_smile: Kto tez wymyslil tą rozmiarówka ubran dla dzieci to zaszalał zeby co 3 miesiace rozmiar byl. Ja zaraz będę szykowac 4 rozmiar ubranek, tak jakby nieco ponad miesiąc i juz trzeba zmienic na większe :face_with_peeking_eye:

Też mam albumy dla całej trójki i jeszcze jak się pilnuje żeby wpisać jak się coś wydarzy , te pierwsze razy jak obrót, ząbek itd to od porodu bliźniakom nie wkleiłam żadnego zdjęcia :face_with_peeking_eye: muszę się zabrać za to i w ogóle wywołać bo przed porodem nadrobiłam wszystko żeby być na zero :sweat_smile: ale już ponad pół roku i zdjęć znowu milion . Chociaż przy bliźniakach to nie to samo co przy pierwszej córce która codziennie miała fotki :face_with_peeking_eye:
@Mama_Auri a najgorzej jak w szufladzie nagle masz 3 rozmiary bo ta bluza jeszcze taka duża ale niby 68 , takie aktualne 74 ale niektóre małe 80 też już noszą :sweat_smile:

2 polubienia

Oo tak, tez tak mam :sweat_smile: ja wyciagam 74 co dostałam przekonana że bedzie za duze a to juz na styk​:face_with_peeking_eye: juz nauczka żeby wyprac i niech czeka w szafce

1 polubienie

Ja tez mam juz tyle do wywolania , ze az sie boje :face_with_peeking_eye: i zawsze jak mam sie za to zabrac to pojawia sie cos jnnego do roboty a dzien nie jest z gumy i więcej nie upcham :sweat_smile: nawet mialam zapisane juz troche jako projekt czy tam wersje robocza , ale nie wiem kiedy do tego wroce :rofl: a zdjec tylko przybywa .
@BeataSt haha wiem o czym mowisz . Ja na poczatku bardzo chorowałam na “twoja historia kochanie”

1 polubienie

Ja z jednym nie wyrabiam :face_with_peeking_eye: jak ogarniasz życie ? Jejku ja podziwiam mamy bliźniaków bo ja mam wrażenie że nic nie ogarniam

1 polubienie

To jest w pakiecie w instynkcie macierzyńskim :sweat_smile: wgrała się tylko aktualizacja przy drugim porodzie :see_no_evil: jak tylko we dwójkę na raz nie płaczą i jak zechcą łaskawie poleżeć na macie to idzie coś ogarnąć. Zdecydowanie plusem jest to że mam już starszą córkę i doświadczenie, wiecej luzu i lekką znieczulicę bieganie co chwilę bo zapłakało

1 polubienie

To ja odkąd wróciłam do pracy to też jakoś ten dzień mi się skóczyl i coraz mniej mam czasu na wszystko :face_with_raised_eyebrow:

To my dzisiaj mieliśmy urodziny koleżanki starszej i ogólnie to spotkaliśmy się całą grupą przedszkolną wraz z rodzeństwem dzieci. Ogólnie w miejscówce gdzie jest woda, trawka, pełny chilli. Specjalnie wzięłam kocyk. Siedzimy sobie ją, mąż między nami mała, gdzie raczkuje potem siada, potem na nas próbuje stać. Podchodzi do nas ojciec jednego z kolegów córki z dziewczynką raptem 4 czy 5 miesięcy starszą od naszej i tak mówi jaki to błogostan, jak dziecko jeszcze nie chodzi nie wymusza by wszędzie iść i tak skakać nad nim. Korzystajcie, korzystajcie :laughing::laughing::laughing:

@Paulina.K to ja dzisiaj spotkałam koleżankę mamę 4 letnich bliźniaków i ma około 6 miesięcznego bombla. Ja na to mówię, że teraz to ma Sajgon, on mi na to że teraz jedno to luksus. Że najgorzej jak byli mali

2 polubienia

Tylko nasza wymusza płaczem noszenie tam gdzie nie daje rady dojść :joy::joy::joy:

A ja dziś podpisałam umowę wstępną na żłobek. Akurat grupa będzie 5 osobowa i wszystkie maluchy to rodzeństwo akurat dzieci z naszego przedszkola gdzie 4 z naszej grupy. :laughing:

1 polubienie

To zależy u mnie po 4 miesiącu naprzykład synek zaczął mniej się wybudzać ale najwięcej ulgi jakoś odczułam jak miał pół roku .

1 polubienie

To ja zauważyłam ostatnio u mojego że jak czegoś nie może albo coś mu zabiorę to jest wrzask i leżenie na podłodze….chyba ze żłobka przyniósł nową manierę :joy: