Dobra to ja czekam na ten przełom
zoabczymy kiedy nastąpi
To jest bardzo popularne właśnie w wieku 1,5 roku
Tak? No mój dopiero skończył 15m i mi się wydaje że to jakieś nawyki z obserwacji dzieci ze żłobka ![]()
![]()
Aaa to właśnie mega popularne w tym wieku nie ma co się przejmować xD
Wiesz co na ile to jest kwestia żłobkowa na ile też rozwojowa. Ja nie jestem obiektywna bo starsza chodziła do żłobka też tak robiła i też mniej więcej w takim wieku że tak od 16 miesiąca.
Musiałby się wypowiedzieć mamę które siedziały z dziećmi i czy ich zachowanie też jest takie.
Ale z tego co słuchałam któregoś z tych psychologów to jest normalne zachowanie dla dzieci w tym wieku
Wiesz co ja mam siostrę która siedzie w domu z dziećmi . Ale jej dzieci są takie szoguny że ciężko stwierdzić. Jej syn też wymusza wszystko płaczem
a nie chodzi do żłobka. Ale u niego to jednak nieco inaczej wygląda. Ale może tak być że sobie nie radzi ze złymi emocjami i tak to wygląda.
Ee to normalne zachowanie moja córka też tak robiła i głową jeszcze o płytki uderzała…
na szczęście już jej to przeszło ![]()
Chwilowy epizod buntowniczy hahah
Moja teraz ma faze , ze jak ja zdejmuje np ze schodow to ryk i odchylanie sie do tylu ![]()
i tak ze wszytskim na co jej nie pozwalam . Jak staje na lozku do stolu to tez ja sciagam i to samo
ona nie odpuszcza i jak ja przeniosę gdzies dalej to tak szybko leci spowrotem , ze az sie za nią kurzy ![]()
No to właśnie mój ma tak że jak coś nie pozwalam to próbuje właśnie siadać, albo pada na kolana i płacę…. W sumie jak się tak patrzy na niego to sam nie wie co zrobić by pokazać że jest niezadowolony i jak nie reagujemy to jest taki większy płacz
ale mój ma takie zachowanie od niedawna a ma 15m.
Twoja córa to młodsza w sumie ……moj w tym wieku jak mu nie pozwoliłam i zagadałam alejo zdjęłam to nie reagował tylko robić coś innego zaraz
Moja też już pokazuje humorki, ale jeszcze udaje nam się już czymś innym zagadać ![]()
Wow, ale super
to prywatny żłobek? Coś dopłacacie?
Prywatny żłobek, cena 2200, ale wiadomo jest ten program aktywnie w pracy, plus jeszcze miasto daje 400 zł dofinansowania do żłobka. Więc kwestia jedzenia i chyba tam nieznacznie dopłaty
No my jesteśmy w miejskim i też dopłacamy tylko za jedzenie, ale u nas ten miejski ma śmieszną stawkę, bo 967. Moim zdaniem skoro jest 1500 dofinansowania na to powinni tyle brać. Generalnie z Wszystkiego jesteśmy zadowoleni i mimo, że mamy inne żłobku bliżej wybraliśmy ten
Ja nie będę kłamać dla mnie kluczowe było żeby one były chociaż przez rok w jednej placówce bo to jest naprawdę sporo ułatwienie. Bardzo mnie kusiło zapisać mało do placówki w której była starsza jak była malutka. Niby to jest koło siebie ale ja też znam swojego męża
Ty ale numer jest z tym altywna w pracy czy aktywny żłobek. Wyobraź sobie że złożyłam na aktywna w pracy jak młody skończył rok i ja jeszcze miałam urlop ale już pracowałam formalnie. Potem jak poszedł do żłobka w czerwcu to zmieniliśmy wniosek na aktywny w żłobku i wiesz jakie jaja. Do tej pory płacimy za żłobek bo przez to że miałam aktywna w pracy to mają chyba 60 dni na to żeby go anulować a w tym czasie wisi ten i w piątek mąż dzwonił to pieniądze (z wyrównaniem) dostaniemy we wrześniu lub październiku. Jakaś kpina jest z tym zusem …… wkurzyło mnie to
Niestety tak jest. U nas żłobek w sumie też dostaje pieniądze z tego Aktywnie w Żłobku z opóźnieniem. Plus jest taki, że żłobek woli poczekać aż spłyną pieniądze z ZUS niż potem się rozliczać z rodzicami
No właśnie ja się tego boję i też nie do końca wiem jak mam składać te papiery poprawnie. Bo mała jest zapisana do żłobka od 1 września Ja do 9 września mam oficjalnie urlop macierzyński. Potem od 9 września do końca października jestem na urlopie wypoczynkowym. Naprawdę wymyślili jakiś program niby miało być ułatwienie A papierologia jak zwykle robi problem
Wydaje mi się, że możesz złożyć już to aktywnie w żłobku, bo jak mała i tak idzie do żłobka, to nie możesz złożyć aktywnie w pracy, przez to, że tu warunkiem jest, że dziecko nie zostaje pod opieką placówki
Coś Ty , ale jaja .
A tak wgl to ja myślałam że to już żłobek dostaje kasę z zus i my jako rodzice nie płacimy , a to się okazuje że my najpierw płacimy za żłobek i czekamy aż łaskawie nam ZUS przeleje ![]()
![]()
no i to by miało sens fla żłobków bo jak pracowników wypałacać jak ZUS ma takie poślizgi , a z drugiej strony co ? Rodzice tez czekaja .
Ale czy to tak jest w całej Polsce ze rodzice płacą do żłobka i zus zwraca na konto rodzica ? Czy jak to jest mamy ? Ojj tu muszę zrobic rozeznanie jak młodą bede zapisywała do żłoba ![]()