To tak jak mój syn załamany że już nie będzie ur w szkole jak inne dzieci bo ma w sierpniu
U nas dzieci jak coś dostali słodkiego to kładli do szafki dopiero w domu mogły zjeść
Mój synek też jeszcze nie chodzi do placówki, ale jak słyszę po znajomych to zazwyczaj przynosi się po prostu jakieś przekąski mniej czy bardziej zdrowe. Ze słodyczami na pewno trzeba uważać, nawet nie chodzi o to, że niektórzy rodzice nie pozwalają dzieciom jeść słodyczy, ale sporo maluchów w wieku przedszkolnym ma uczulenie na nabiał czy kakao. Może być przykro takiemu maluchowi, jak przedszkolanki zabronią mu zjeść czekolady czy batonika a inne dzieci będą się tym zajadać.
Niektóre placówki nie zgadzają się na przynoszenie własnego jedzenia albo są ograniczenia, więc na pewno zależy od zasad
![]()
Zdarzały się drobne upominki lub zabawki dla dzieci czy raczej tylko słodycze i owoce?
To musi być dla niego super wspomnienie
![]()
Dziękujemy za podzielenie się, jak to u Was wygląda
![]()
Dla tego dobrze jak dzieci biorą do domu to co dostały , i rodzice zadecydują czy mogą zjeść ostatecznie
Ojj tak wspomina do dziś ![]()
u nas w przedszkolu również, podarunki lądują w szafce
O tak! Ja jak widzę filmiki co przygotowałam dla dzieci z przedszkola z okazji urodzin syna/córki to się zastanawiam kto ma urodziny…
I też mnie zastanawia że kiedyś się szło z torbą cukierków i było okej a teraz wymyślają musiki, alternatywy tortów itd. Ja rozumiem że cukierek to cukier i że mogą być uczulone dzieci ale no na te Nysy też mogą być , siostrzeniec męża np. nie może jabłka więc wszystko zdrowe odpada dla niego
U nas dzieci przynoszą drobne słodycze dla rówieśników (np. lizaki, żelki w paczkach), czasem owoce. Tortów się raczej nie przynosi Niektórzy dają małe upominki naklejki, baloniki czy kredki. Wszystko zależy od zasad przedszkola.
Zazwyczaj słodycze i owoce, drobne upominki to rzadkość.
Często gęsto też sa piniaty i dzieci to uwielbiają na urodzinkach ![]()
![]()
Tak teraz to hit na ur dla dzieci
A to rodzice dziecka urodzinowego przynoszą taka piniate czy w przedszkolu zapewniają?
Przynosimy małe podarunki dla dzieci , owoce i herbatniki i panie robią imprezę ![]()
To raczej częściej spotykane na ur w domu , niż w przedszkolu
Tak, też się głównie na urodzinach domowych spotykałam z tego typu atrakcją, ale autorka postu napisała o tym w ramach zapytania od redakcji. ![]()
Ostatnio widziałam właśnie post gdzie dzieci w przedszkolu miały taka piniate i wysypały się z niej jakieś słodkości i naklejki i chyba jakieś drobne upominki
U nas pani przedszkolanka ustanowiła, że dziecko które ma urodziny przynosi cukierki/lizaki/coś małego czym może poczęstować każde dziecko w grupie. To ma uczyć dzieci pewnych zasad, obdarowywania, dziękowania i składania życzeń. Poza tym grupa przygotowuje kartkę urodzinową dla solenizanta, a przedszkole dorzuca prezent od siebie, zwykle są to puzzle lub gra. Przyjęło się też, że solenizant zostawia drobne upominki dla dzieci w szafkach w szatni. Zwykle są to jakieś naklejki, tatuaże, kredki, ostatnio mini książeczki z zadaniami. Do tego niewielki słodycz ![]()