U nas wtedy dzieci mają ucztę: chrupki, musy i soczki
a z glośników słychać sto lat ![]()
U nas jest tak samo , z synkiem szykujemy małe prezenciki dla kolegow typu slodycz, dzieci maluja kartke a przedszkole daje przewaznie ksiazeczke, balony ![]()
Ja jak byłam dzieckiem to zawsze byłam smutna , jak inne dzieci mogły przynieść cukierki do przedszkola i później do szkoły a ja nigdy nie
bo mam urodziny w wakacje ![]()
Moj synek tez ma w lipcu ale robie mu pod koniec czerwca gdy jego grupa jest jeszcze cała;)
A to teraz jeszcze się rozdaje cukierki?
rodzice nie maja nic przeciwko że ich dziecko zasmakuje czekoladki i cukru?!![]()
No i fajnie, na pewno się cieszy ![]()
![]()
U nas jest tort (rodzice przynosza) i jeszcze solenizant rozdawal prezenty malutkie dla dzieci. Ale na ostatnim zebraniu dyrektor zabronił tych prezencików bo powiedzial, ze to dziwne ze dziecko ktore ma urodziny innym rozdaje prezenty ![]()
No i jeszcze jakiez ozdoby rodzice przynosza
A wiesz , że ja bym się cieszyła gdyby u nas dyrektor tak powiedział
taki dziwny zwyczaj z tym , że solenizanci rozdają prezenciki. Kiedyś przynosiło się cukierka i wystarczało . Teraz muszę kupować torebeczki , wstążeczki i te prezenciki i kombinować żeby znaleźć coś fajnego i taniego. Też trochę pieniędzy na to idzie ![]()
No właśnie u nas trochę się odchodzi, bo raczej zdrowsze słodycze np. Musy. Teraz też dużo dzieci ma alergię to aż strach coś zanieść.