Urządzanie domu - oszczędności

Ja tak cały czas jem najlepszy jest taki :yum:

1 polubienie

Ja nie jadłam ale mój mąż do tej pory tak robi albo co gorsze jeszcze czosnek na chleb kładzie ale śpi w tedy na dole :rofl:

1 polubienie

Kanapka z pomidorem i cebulą - pychotka! U babci za dzieciaka też był chleb z cukrem, ale ja chyba jako jedyna nigdy tego nie jadłam…

Mi raz koleżanka poleciła taki specyfik na chorobę, szklanka ciepłego mleka z miodem i masłem, i do tego zjeść 6 ząbków czosnku. A że byłam bardzo zdesperowana żeby wyzdrowieć to spróbowałam. Nie to że nic to nie dało to mama po 3 dniach mówiła że nie da się do mnie podejść :grinning:

1 polubienie

Mmmm ten smak. Ale koniecznie pomidory malinowe

Tak też preferuję malinowe, chociaż z własnego ogródka to każda odmiana smakuje jak złoto! :yum:

Mleko z masłem i miodem jest super na suchy kaszel. Do tego mama moja dodaje pół żabka czosnku :rofl:

Znam ;D mniam :smiley:

A z czochem to moja ciocia uwielbiala I do dziś tak robi

Jeżeli chodzi o wyposażanie domu od zera to ja korzystałam głównie z Leroy Merlin, wszystkie płytki do łazienek mieliśmy od nich , bo zrobiliśmy u nich projekt, gdzie super wszystko mi się podobało, dodatkowo skorzystaliśmy z promocji 150 zł za każde wydane 1000zl więc sporo zaoszedzilismy, a i tak zawsze coś się z materiałów przy wykończeniu domu kupuje. Tak samo panele i wszystkie podkłady i inne rzeczy potrzebne do ich montażu zamówiliśmy z montażem od nich, zapłaciliśmy za wszystko 8%vatu zamiast 23% więc montaż mieliśmy w cenie paneli. Podobnie zrobiliśmy z drzwiami, klamkami i listwami zamówiliśmy z montażem w komforcie i wszystko nam weszło na 8%. Więc też sporo oszczędności.

Jak widać, ciężko u mnie z umiarem :crazy_face:

1 polubienie

Zawsze myślałam że Leroy jest najdroższy.
Byłam z mężem w sobotę po płytki, najbliżej mieliśmy do Castoramy. Szybko wybraliśmy co chcieliśmy, bo spieszyłam się do syna. I mąż mówi do pana z obsługi że te chcemy. I Pan raczej z tych mniej uprzejmych, nawet na nas nie spojrzał, i pyta ile potrzeba, no to że 4 m, i mówi że w opakowaniu jest 07 to ile opakowań chcemy, to mąż mówi że 5. I dzwoni na magazyn i mówi że chce 5 opakowan Neutral Grey ale beżowych xd i odebraliśmy te płytki i mówię że coś duzo ich jest, i patrzę na paragon a tam w pudełku że jest 1.07m. tak że takie oszczędności że jedno pudełko więcej niepotrzebnie wzięliśmy

To możesz oddać jeżeli jest nienaruszone. Ja trafiłam z tatą na pana już bardziej pomocnego w Castoramie o sam powiedział żeby wziąć pudełko więcej a jak zostanie to oddać. Bo czasami płytka może pęknąć albo jakaś wada fabryczna i warto mieć więcej. Więc oddajejak nie wykorzystasz ale nie pamiętam ile jest na zwrot

30 dni, właśnie sprawdziłam, dzięki!

1 polubienie

Tylko właśnie musi być pełne opakowanie,bo jak będzie brakować jakiejś płytki to nie przyjmą , warto zaznaczyć temu co robi, bo czasami lubią sobie odpakowac wszystkie bo płytki z marketów jak są niereatyfikowane to są krzywe i szukają tych najprostszych.

No to niestety bardzo ważne …

Akurat płytki ja mam kłaść :crazy_face: to najładniejsze opakowanie od razu na bok wezmę

1 polubienie

Ja na kaszel i ból gardła piłam rumianek, też pomagał :smiling_face: a chociaż smak dużo lepszy :rofl:

3 polubienia

Sama kładziesz płytki?

1 polubienie

Generalnie ten remont jest “szalony” bo nie mamy żadnej ekipy, i się ciągnie przez to. Kiedyś położyłam 20 małych płytek na ścianie i mój mąż stwierdził że bez sensu kogoś brać, że sami położymy xd takich większych nigdy nie kładłam nie wiem czy to jest łatwiej czy trudniej, ale też z dnia na dzień nikogo nie znajdziemy żeby położył :grinning:

1 polubienie

Zależy jaki masz rozmiar. U nas były 120 na 60 to w kilku chłopa kładli je na ścianę bo takie ciężkie były.

1 polubienie