USG 3 trymestru – co nam daje i ile kosztuje?

Nati tak to prawda. Córka też się urodziła z tą dziurką. Miałam w ciąży echo serca i USG trzeciego trymestru,ale po urodzeniu wyszło bo miała bradykardię. Natomiast tu już coś widać,że raczej tak będzie . Lekarka w sumie kazała się bliżej przyjrzeć z tego względu,że to już drugie dziecko będzie z tą dziurką. 

Ja nie robiłam i mój lekarz też mnie nie wysyłał, ale skoro masz podstawy to jak najbardziej. 

Ja robiłam USG III trymestru i uważam, że warto. To jednak dodatkowa kontrola. Ja miałam nawet 2 razy robione bo wychodziły nieprawidłowości. podejrzenie zabuzonych przepływów i w konsekwencji nierównomierny rozwój części ciała. Nie ważna kasa wtedy jak pojawia się strach o dobro dziecka. 

Ja mimo iż miałam co wizytę miesięczną USG kontrolne, to dopiero inny lekarz na szczegółowym zwrócił na to uwagę. Nie potwierdziło się nic z tego, ale jakby było inaczej to byłby czas na reakcję. W dzisiejszych czasach już przecież są operacje w łonie matki, więc lepiej wykryć wcześniej.

Mazia mi na polowkowych wyszło wszystko dobrze z serduszkiem tez dlatego myślę że dlatego nic nie wspominala o badaniach 3 trymestru

Nati mi na połówkowych też nic nie wyszło dopiero teraz wyszło. Są też wady,które wyjdą dopiero później i nie ma sznas ich zobaczyć w połowie ciąży.

Rena całe szczęście,że nic się u Was nie potwierdziło,ale zawsze te trzecie USG to dodatkowa kontrola. Nas jeszcze czeka to echo serca

U mnie mowili ze bezwglednie 3 usg. To czy 3 d czy 2d to bez znaczenia. Lekarz widzi wszytsko na klasycznym usg - 3d to czesto bajer dla mam :) mi robil lekarz podglad i wrazenia niesamowite

Kosiaszka no dla mnie to też bajer i szkoda mi było dać 100zł więcej za piękne zdjecia :)choc nie ukrywam, że to super pamiątka, ale dla mnie za duży koszt 

Zgadza sie, bajer ale jaki fajny :D 

Można zdobyć inne pamiątki i nazbierać :) 

Anulka no jasne inne pamiątki też są fajne :) ale ta pamiątka kosztowna akurat 

Ja nie będę robić tez mi szkoda kasy na 3 d

Nati jasne to też jest wydatek ,a jak Ci wychodzi wszytsko ok i nie masz obciążeń :)

Nie zdecydowałam się na USG 3d ani w pierwszej ciąży ani obecnej 

Super pamiatka takie usg 3d ale ja też nie robiłam ze względów finansowych, w okresie mojej ciąży byliśmy w strasznym dołku finansowym który spowodował covid

Te dołki finansowe się niestety lubią przytrafiać w najmniej odpowiednim momencie... My kupiliśmy łóżeczko i wózek, kupa kasy poszła, ale cieszyliśmy, że mamy już najgorsze wydatki za sobą. A po kilku dniach nam się zepsuł samochód i 2 tysiące w plecy.

Misiombrowa loop najgorzej. Ja to zawsze.mowie,że auto to skarbonka. Nam z tych droższych rzeczy został fotelik do kupienia bo po córce przy przenoszeniu pękł no tesciowa gdzies uderzyła,więc trzeba nowy . Nawet nie wiem jak to zrobiła 

Oj tak zawsze jak człowiek więcej przyoszczedzi to gdzieś i tak znajdzie się jakiś inny wydatek my mamy 2 auta motor i przyczepkę wiec ciągle coś trzeba opłacać niestety

Mazia to musiala tesciowa chyba mocno uderzyc ze pekl przeciez ten plastik od fotelików wydaje się byc dosc porzadny

Pina nawet nie wnikam jak to zrobiła. Wiem,że w komórce było ciasno i stało się. Już mówię dobra przetrzymują nam wózek itp więc stało się trudno

A w którym tygodniu ciąży miałyście te usg III trymestru?