USG 3 trymestru – co nam daje i ile kosztuje?

Jejku ja już jestem po tych najgorszych badaniach ale nawet nie chce liczyć ile poszło na badania plus wyprawkę i inne życiowe wydatki. Mogłabym osiwiec.

Między 28 a 32 tygodniem się robi badanie 3 trymestru

Lauraq, ja też. Az sie dziwie ze jescze nie osiwialam 

Lauraq to chyba wszystkie tak mamy a ja wyprawkę zaczynam dopiero w tym miesiącu kupować

Lauraq no niestety ciąża to drogi czas. Ja w poprzedniej liczyłam ile szło na lekarza/leki i wyprawke. To są ogromne sumy

Ja już nawet nie liczę ile wydaliśmy na wszystko, a podejrzewam że i tak udało nam się trochę zaoszczędzić na ubrankach, bo mamy dużo używanych. Niestety, wystarczy nazwać jakiś produkt, że jest przeznaczony dla dzieci i od razu ceny szybują w górę... A przecież jeszcze trzeba zadbać w ciąży o zdrowie.

Misiombrowa no niestety tak samo jak z weselem. Magiczne słowo ślub i zaraz wszystko kosztowało dwa razy tyle

Tak właśnie bywa. Same badania. Witaminy. Później wyprawka. Ja naszczescie duzo rzeczy mam po synku więc taki plus. Ale i tak przecież ubranka dokupilam bo duzo bylo znoszonych, poplamionych itd. 

No tak Monia jak juz jest drugie dziecko to tych wydatków trochę mniej bo juz po pierwszym dużo zostaje 

Przy pierwszym fakt wszystko trzeba kupić ☺ no ale trzeba się liczyć z wydatkami starając się o dzidzie ☺

Nati ja niby się z tym liczyłam ale jednak nie byłam świadoma ile tego jest . Bardzo często otwierałam szerzej oczy gdy się okazywało że coś jest niezbędne a ja nawet nie miałam pojęcia że to trzeba �

Lauraw jeszcze w pierwszej ciązy też się kupue dużo rzeczy zbędnych tak naprawdę, za drugim razem juz wiem co mi się nie przyda i na co lepiej nie wydawać pieniędzy bo to będzie wyrzucanie w błoto 

To prawda. Jest pełno rzeczy ktore sa poprostu zbędne. Ale mimo wszystko miałam podobnie że nie zdawałam sobie sprawy w 1 ciąży ile tego wszystkiego potrzeba. Teraz moja siostrq tez w ciąży, kolezanki i staram sie tez dużo im przekazać żeby nie robily jakiś błędów 

Lauraq oh tak mam to samo w tym miesiąca wyszło mi 900 zł a to początek wyprawki ☺

Nati no nam wyszło chyba z córką 6tys. wiadomo najdroższy wózek :) teraz to są małe kwoty bo już takie drogie rzeczy mam, a ciuszki dostaliśmy od koleżanki ,więc tylko trochę dokupiłam 

Mi z wyprawka też bardzo dużo. Ostatnio Nati wydałam 1200 na resztę już rzeczy a lekarzy nawet nie liczę. No cóż. Przynajmniej jestem spokojna że mam �

lauraq no czasem lepiej tego nie liczyć bo sie człowiek może załamać :D 

U mnie za samych lekarzy badania i witaminy wyszło juz 3 tys a gdzie reszta ☺

DIewxzyny a wózek i fotelik już kupiłyście? To jest chyba największy wydatek.. 

Figa oj tak to ą najdroższe rzeczy . My wózek mamy po córce, ale fotelik muszę kupić nowy i w zasadzie tylko to mi zostało do kupienia z tych drogich rzeczy