W co się bawić z dzieckiem na łonie natury?

moj synek w tej chwili nasladuje we wszystkim tate

my sie ganiamy albo w pileczke gramy tak rodzinnie

my często bawimy się w poszukiwaczy i odkrywców skarbów, czasem nawet mapę zrobię :slight_smile: starsza pociecha odczytuje, a mały za nią biegnie i naśladuje :slight_smile:

dzieci bardzo lubią jak im się namiot zbuduje na trawie, wbije jakieś kijki i na to nakryje koc. Dzieci lubią takie domki

Ja muszę kupić małej wlasnie urządzenie do baniek mydlanych. Pewnie będzie niezła zabawa.

mój synek to lubi bawić się w piaskownicy, a jak z tatą w ogrodzie to robi to samo co on

ja zawsze gotowałam zupki z wszystkiego co rosło i z małym pewnie też będę się bawić w gotowanie :slight_smile:

Młodsza córka niemal zawsze siedzi w piaskownicy a starsza zupki ze wszystkiego co na ogródku znajdzie gotuje

U nas ostatnio jak było ciepło piaskownica nie zrobiła furory,za to bieganie miedzy drzewkami obok domu to bardzo się podobało dziecku.

Jak będzie ciepło na pewno nie raz pojadę z córką na rowerze gdziec na lono natury w formie łąki. Pamiętam z dziecińctwa , że jest mnóstwo zabaw daja,cych wielką frajdę. W tym roku wkoncu będziemy mogły je wprowadzić w życie,

my mieszkamy obok parku więc czesto chodzimy tam na spacerki, maluchy mają gdzie pobiegać

My jeździmy do parku autobusem. Dodatkowo jest tam mini zoo i dzieciaki mają radość ze zwierzątek

my narazie spacerki i czasem jak mały ma humorek dobry to szalejemy w wyścigi :slight_smile:

Już nie mogę doczekać się jak będzie na tyle ciepło żeby zabrać dzieci na cały dzień do parku.

ja czekam az bedzie ciepło żeby długo posidziec przed domem na ogródku a nie w tym domu sie kisic

my któregoś razu ze znajomymi zorganizowaliśmy piknik w lesie, było parę dzieci w różnym wieku, zabraliśmy rożne gry, rowery, grilla, dzieci też same wymyśliły sobie zabawę - zbierały patyczki, listki i układały domki dla roślinek - do dziś wspominamy ten dzień

moja mala jak na razie to na spacerze zawsze spi

my na pewno poszukamy koniczynki 4-ro listniej

Super zabawy ale jeszcze nie możemy ich wykorzystać :stuck_out_tongue:

U nas dziś piękne słoneczko, cieplutko. Pół dnia spędziłam z synkiem na spacerze oglądaliśmy drzewka.