W co się bawić z dzieckiem na łonie natury?

bańki mydlane dla naszego dwulatka to jest strzał w dziesiątkę

moja córka ostatnio jest odkrywcą , każdy kamyk,listek patyk to skarb. Wyobraźnia nie zna granic.

oj tak u nas też rzucanie kamyków do rzeki robi furorę :slight_smile:

Dziecku może sprawiać ogromną frajdę zbieranie kasztanów, żołędzi liści i innych jesiennych skarbów z których później moze stworzyć w domu przecudowne figurki.

U mnie synek zbiera kamyczki i wrzuca je do studzienek. Uwielbia nasłuchiwac dzwięku jak pluskają do wody

radi zbieranie kasztanów to podwujna zabawa. Najpierw podczas zbierania, a później podczas tworzenia ludzików. U mnie kasztany też służą córce gdy gotuje obiad dla lalek.

my z mała na dworzu sie ganiamy turlamy no i skaczemy jak zabki lub zajaczki no i piłka to fajna zabawa

na dworze zawsze mozna coś wymyślec, czy to ganianie się czy zbieranie kasztanów czy kolorowych liści jesienia

plac zabaw, wycieczki, różne gry :slight_smile: na świeżym powietrzu zawsze znajdzie się zajeci, mój syn po deszcu ratuje ślimaki :slight_smile:

Mój Synek mógłby cały dzień być na zewnątrz.

moja córcia uwielbia spacery na powietrzu, narazie w gondoli ale bez nich jest zła

na dworzu zawsze znajdzie się jakaś wspaniała zabawa dla dzieci, nawet dla nas zwykły spacer dla dziecka to aż spacer i okazja do zabawy

Zabawy na łonie natury może nam ograniczyć jedynie nasza wyobraźnia. Na szczęście wyobraźnia dzieciaków nie ma granic, więc na pewno coś sie wymyśli.

to prawda u nas synek dopiero poznaje świat

ja albo sie tutrlam a córka mnie łapie albo skacze jak zajaczek i ją łapie

moje dziecko samo sobie organizuje zabawy na świeżym powietrzu - ma tyle do zrobienia w naszym ogordzie że hej :wink: ja muszę tylko miec ją pod kontrolą by czegos sobie nie zrobiła

my z siostrami to biegamy za dziewczynami bo wszędzie ich pełno więc zabawa dla dzieci a trening sportowy dla nas:):slight_smile:

my na takie zabawy musimy jeszcze poczekać :))

na dworzu zawsze jest lepsza zabawa niż w domu

Moja córka bardzo lubi bawic sie w berka i grać piłką.