Chciałabym sobie kupić nowy złoty łańcuszek i moze jakiś nowy srebrny pierścionek? Polecicie sieciówki czy jednak mniejsze sklepy jubilerskie?
Ja ostatnio zamówiłam bransoletkę srebrną przez allegro, jestem zadowolona. Z biżuterią mam duży problem ze względu na szczupłe nadgarstki i palce. Bransoletka nie może mieć więcej niż 15cm długości a pierścionek to rozmiar 9, dlatego jeśli coś chcę kupić próbuję znaleźć w internecie, w sklepie jest to prawie niemożliwe. Chociaż złotego łańcuszka przez internet raczej bym nie zamówiła, ale srebrny już tak.
Niekoniecznie polecam małych instagramowych jubilerów. Zazwyczaj mają ceny za pozłacaną (nie złotą!) biżuterię jak w sieciówkach za złotą. To już lepiej kupować w sieciówkach. Długo szukałam fajnego sklepu ze złotą biżuterią w przystępnej cenie i nie znalazłam - w takich sklepach prawie wszystko pozłacane. Najlepiej kupować u lokalnego jubilera, w Warszawie polecam Viadem, mają też sklep online. Fajną biżuterię ma również Ergold, zobacz sobie na ich stronie:
https://ergold.pl/137-srebrne-pierscionki
Będzie taniej oraz w złocie oraz srebrze.
Ja kupowałam w briju;))
Mąż mi kupuje w Marko stacjonarnie
Ja zazwyczaj yes lub lilou <3 w tym drugim uwielbiam te bransoletki na gumce z kokardką i przywieszką. Dodatkowo maja możliwość personalizacji i mnóstwo wzorów. Można sobie znaleźć na każdą okazje. Moja najnowsza od nich to akurat prezent z okazji narodzin synka. Oczywiście łańcuszki i pierścionki też mają piękne. Polecam ;)
Ja zazwyczaj kupuje najczęściej w yes, apart, kruk sprawdzone sklepy. :)
U mnie dość popularny jest jubiler Skorpion, Yes, Kruk i Apart, ale drogi.
Ja również polecam apart, yes i kruk. Od lat biżuteria kupiona tam jest w świetnym stanie. Do tego zawsze zachwyca mnie piękne pakowanie ;) Fakt ze ceny nie najniższe ale gdy zdarza sie wyprzedaż to można kupić w rewelacyjnych cenach piękna biżuterię
Ja z yes osobiście nie jestem zadowolona biżuteria robiła się czarna po reklamacji również .
Polecam apart i kruk
Ja z apartu mam pierścionek zareczynowy obraczke i kolczyki które maz kupił mi na prezent a koniec końców ubrałam je rowniez w dniu ślubu i praktycznie nie zdejmuje bo pasują do wszystkiego . Apart moge serdecznie polecić
Ja mam biżuterię z kruk,apart i Yes. Pierścionek zaręczynowy z Apart odkształcił się i nie chcieli uznać reklamacji, we własnym zakresie naprawiałam. Kilka błyskotek mam od lokalnego jubilera i zadowolona jestem z tego złota.
Apart drogi według mnie. Można znaleźć piękną biżuterię u tańszych jubilerów a próby złota identyczne. Ja odnoszę wrażenie,że w aparacie sporo trzeba dopłacić za markę ,a przy noszeniu nikt nie jest w stanie rozpoznać skąd dana błyskotka ;) U nas szczerze wolę Skorpiona.
Apart serio ma bardzo wygórowane ceny. Mi mąż kupił na urodziny złoty łańcuszek w W.Kruk i tam też mają spore ceny.
Ja podobnie jak Monia polecam jubilera Skarpion. Ceny też na pewno uzależnione są od tego co kto lubi. Ja np lubię prostotę i delikatność. Nie lubię ordynarnych kamieni w pierścionkach czy jakiś grubych i wielkich łańcuszków.
Ja szukam na vinted :)
Apart ma wygórowane wg mnie ceny
Ja jedynie u lokalnego jubilera. Mam sprawdzonego, który działa na rynku od wielu, wielu lat. Tam mąż kupił mi pierścionek zaręczynowy i tam też kupowaliśmy obrączki. Profesjonalna obsługa a ceny korzystniejsze. Może też masz w swojej okolicy kogoś doświadczonego, warto popytać i kupić lokalnie :)
Ostatnio bylam w Yes bo chciałam kupic chrześnicy na Komunie łańcuszek i medalik to wyszło 1250zł oczy zrobiłam jak 5zł bo uwazam że to lekka przesada. Poszłam do złotnika i bardzo podobny komplet kupiłam za 650zł. Chrześnica bardzo zadowolona i ja tez :)
My to bardziej w w. kruk kupujemy
Darulka to prawda w jubilerskim kupisz taniej bo nie płacisz za logo sklepu w którym kupujesz ☺