W jakich sklepach kupujecie biżuterię

MamaRóża Apart ma takie chusteczki nasączone płynem do czyszczenia złota, nie proponowali ci? Ja czyszczę obrączkę i zaręczynowy i wyglądają super...

Ściereczka do czyszczenia biżuterii złotej - Nr wzoru AP96-0001EU / Apart

Madzia ja kilka srebrnych a skarbone z kruku rzeczy i tez im oddac do czyszczenia ;)

Teraz ta biżuteria wszędzie byle jaka i zaraz czernieje

Nati a ja myślę, że zanieczyszczenie powietrza na to wpływa;

Ciemnienie srebra, jest czymś zupełnie naturalnym i wynika z jego właściwości chemicznych. Do tego procesu przyczyniają się związki siarki występujące w powietrzu, wchodzą one w reakcje ze srebrem tworząc ciemny osad na powierzchni biżuterii. 

Dzięki bardzo, nie proponowali na pewno sprobuje

Ja mam chrzestnego jubilera i ma super towar i przystępne ceny.

Ja w briju 

MamaRóżaM myślę że warto też się wybrać do jubilera ale najlepiej takiego nie firmowego i on Ci doradzi jak dbać o swoją biżuterię :) 

kruk

Pierścionki noszę, w dużych ilościach i z różnych metali, i nie mam żadnych uczuleń. Natmiast do kolczyków miałam sporo podejść, czasem mogę nosić i wszystko jest ok, a potem nagle, po założeniu kolczyków (nawet, jeśli są ze złota) pojawia mi się ropa w dziurkach uszu... Nie mam pojęcia, z czym jest to związane.

Wybieram niewielkie polskie pracownie: https://lian-art.pl/ Warto jest zerknąć sobie na delikatną oraz grawerowaną biżuterię w tej pracowni :)

Głównie Apart , yes i Kruk. 
Bardzo lubię też bransoletki i pierścionki z kamieni i koralików. Takie zamawiam u rękodzielników.