W którym tygodniu urodziłyście?

Czwkamy na wiesci :slight_smile:

2 polubienia

30.01 mój maż ma urodziny:) właśnie się śmiał żebym niw rodzila w tym terminie przypadkiem zeby Mala i on mieli oddzielne święto:)
Czekamy na wieści:)

3 polubienia

Termin porodu liczy się z OM, jeśli na prenatalnych pierwszych wyjdzie różnica 7dni lub wiecej to wtedy terminem porodu jest ta data z I prenatalnych.

1 polubienie

@Kalusia161 @Wesola95 @ewelka8990 3 cm rozwarcia :face_with_hand_over_mouth:

4 polubienia

OMG! A masz jakieś skurcze już wgl ? Cos? :grinning: jak ktg ? Wszystko ok? O ile maluch już na wadze? :heart_eyes:

Czy Ty już rodzisz?!?!

No to kochana już tylko patrzeć kiedy mi przy 3 zawsze skurcze się zaczynały :heart_eyes::heart::revolving_hearts:

1 polubienie

No własnie nic mnie boli, nie czuje skurczy itp :face_with_hand_over_mouth: bardziej taki nacisk na doł, nie wiem jak to opisac haha, dzidzia jest ustawiona i napiera, jest bardzo nisko. 3300g :crazy_face::crazy_face: ale gin powiedzila, ze raczej by obstawiala 3kg :sweat_smile:

Ja z objawow mam tylko nieprzespane noce i taki hmm niepokoj :sweat_smile:

3 polubienia

To moze sie cos dzieje pomalu :wink: musisz byc przygotowana ale pewnie jestes :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

A jak zacząl Ci się pierwszy poród? :slight_smile:
Dostalas jakies skierowanie na KTG?

@Efektdomi to już musisz być w pogotowiu w każdej chwili :heart_eyes:

Ogolnie to zaczal sie tak, ze myslalam ze sie ciut posikałam, ale pozniej co chwile jabym posikiwala :rofl::rofl::rofl: nie bylo taiego chlusniecia wód. Pojechałam do gonekologa bo akurat przyjmowal i sie pytam czy rodze :rofl: on mowi, ze tak ze 4 cm rozwarcia i sie pakowac do szpitala.

Poszlam do domu spakowalam sie do konca, posprzatalam caly dom, umylam wlosy :sweat_smile:
No i pojechałam rodzic :face_with_hand_over_mouth:
Skurcze dopiero pojawily sie na porodowce takie konkretne

No to teraz musisz byc juz w pogotowiu caly czas :slight_smile:

1 polubienie

Tak naprawdę to już lada moment :heart: ja dawno nie miałam tak złej nocy jak ta dzisiejsza, chyba już też mi powoli zaczyna się stresik…. Mój maluszek też niziutko ułożony, tak jakby szykował się już do wyjścia :baby:

Mi zanim sie mala obrocila to tez opoqiadali o takim obrocie , mowili , ze zawsze go wykonuja w asyscie sali do cc , bo roznie moze sie skonczyc . Za to polozna ze szkoly rodzenia mowila , ze w ogole nie poleca tego obrotu , bo “natura wasse wie co robi” opoqiadala o przypadku , ze nie chcieli sie zgodzic w szpitalu na cc i naciskali na obrot , bo dzidzia miala byc mała . Suma sumarum okazalo sie , ze dzidzia ponad 4 kilo i i tak skonczylo sie cc i to pilnym
@Efektdomi o tak , ja tez czulam ten “ucisk” normalnie mialam wrazenie jakbym czula glowke :see_no_evil:

Dziewczyny - rodze :sweat_smile: jestem na porodowce, od 2giej w nocy skurcze

10 polubień

8 polubień

@Efektdomi niech to będzie szybki i łaskawy poród :heart: wszyscy czekamy :heart:

1 polubienie

Powodzonka :wink: czekamy na wiesci :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

Powodzenia i zdrówka :revolving_hearts:

Mi też brzuch się nie obniżył.
@Efektdomi super masz brzuszek :heart: ale moim zdaniem jest wysoko :blush:
@SylwiaMK u nas też tych napięć było dużo, i to najbardziej przy tym pampersie było odczuwalne. Teraz to już lateizna z tym przebieraniem. W pierwszej ciąży rozmawialiśmy z mężem, że pewnie 2 tygodnie i z zamkniętymi oczami będziemy pampersy zmieniać, ale jednak zajęło to nam trochę dłużej :smile:

1 polubienie