Czwkamy na wiesci ![]()
30.01 mój maż ma urodziny:) właśnie się śmiał żebym niw rodzila w tym terminie przypadkiem zeby Mala i on mieli oddzielne święto:)
Czekamy na wieści:)
Termin porodu liczy się z OM, jeśli na prenatalnych pierwszych wyjdzie różnica 7dni lub wiecej to wtedy terminem porodu jest ta data z I prenatalnych.
@Kalusia161 @Wesola95 @ewelka8990 3 cm rozwarcia ![]()
OMG! A masz jakieś skurcze już wgl ? Cos?
jak ktg ? Wszystko ok? O ile maluch już na wadze? ![]()
Czy Ty już rodzisz?!?!
No to kochana już tylko patrzeć kiedy mi przy 3 zawsze skurcze się zaczynały ![]()
![]()
![]()
No własnie nic mnie boli, nie czuje skurczy itp
bardziej taki nacisk na doł, nie wiem jak to opisac haha, dzidzia jest ustawiona i napiera, jest bardzo nisko. 3300g ![]()
ale gin powiedzila, ze raczej by obstawiala 3kg ![]()
Ja z objawow mam tylko nieprzespane noce i taki hmm niepokoj ![]()
To moze sie cos dzieje pomalu
musisz byc przygotowana ale pewnie jestes ![]()
![]()
A jak zacząl Ci się pierwszy poród? ![]()
Dostalas jakies skierowanie na KTG?
@Efektdomi to już musisz być w pogotowiu w każdej chwili ![]()
Ogolnie to zaczal sie tak, ze myslalam ze sie ciut posikałam, ale pozniej co chwile jabym posikiwala ![]()
![]()
nie bylo taiego chlusniecia wód. Pojechałam do gonekologa bo akurat przyjmowal i sie pytam czy rodze
on mowi, ze tak ze 4 cm rozwarcia i sie pakowac do szpitala.
Poszlam do domu spakowalam sie do konca, posprzatalam caly dom, umylam wlosy ![]()
No i pojechałam rodzic ![]()
Skurcze dopiero pojawily sie na porodowce takie konkretne
No to teraz musisz byc juz w pogotowiu caly czas ![]()
Tak naprawdę to już lada moment
ja dawno nie miałam tak złej nocy jak ta dzisiejsza, chyba już też mi powoli zaczyna się stresik…. Mój maluszek też niziutko ułożony, tak jakby szykował się już do wyjścia ![]()
Mi zanim sie mala obrocila to tez opoqiadali o takim obrocie , mowili , ze zawsze go wykonuja w asyscie sali do cc , bo roznie moze sie skonczyc . Za to polozna ze szkoly rodzenia mowila , ze w ogole nie poleca tego obrotu , bo “natura wasse wie co robi” opoqiadala o przypadku , ze nie chcieli sie zgodzic w szpitalu na cc i naciskali na obrot , bo dzidzia miala byc mała . Suma sumarum okazalo sie , ze dzidzia ponad 4 kilo i i tak skonczylo sie cc i to pilnym
@Efektdomi o tak , ja tez czulam ten “ucisk” normalnie mialam wrazenie jakbym czula glowke ![]()
Dziewczyny - rodze
jestem na porodowce, od 2giej w nocy skurcze
@Efektdomi niech to będzie szybki i łaskawy poród
wszyscy czekamy ![]()
Powodzonka
czekamy na wiesci ![]()
![]()
![]()
![]()
Powodzenia i zdrówka ![]()
Mi też brzuch się nie obniżył.
@Efektdomi super masz brzuszek
ale moim zdaniem jest wysoko ![]()
@SylwiaMK u nas też tych napięć było dużo, i to najbardziej przy tym pampersie było odczuwalne. Teraz to już lateizna z tym przebieraniem. W pierwszej ciąży rozmawialiśmy z mężem, że pewnie 2 tygodnie i z zamkniętymi oczami będziemy pampersy zmieniać, ale jednak zajęło to nam trochę dłużej ![]()