Gratulacje !!! Duzo zdrowka dla Ciebie i ksiezniczki ! Odpoczywacie ![]()
Jak sie zaczelo ? Napisz co tam sie wydarzylo , jak juz dojdziecie do siebie i znajdziesz chwilke czasu ![]()
Wczoraj u gina 3 cm rozwarcia z dowcipem na koniec „tylko zebysmy sie jutro na porodowce nie spotakły” ![]()
2ga w nocy obudził mnie skurcz ale taki byle jaki, poszlam siku i wrocilam do łózka, za chwile kolejny skurcza i kolejny, odpalilam timer i byly regularne co 5 min i trwały ok 35 sekund. Ale serio te skurcze byly takie delikatne. Wody nie odeszły ![]()
Poszłam pod cieply prysznic, umyłam włosy, ogoliłam się
o 3ciej budze meza, ze nie wiem bo ma skurcze ale wody są dalej. O 4 akcja dzwon po teściów na wszelki wypadek żeby zostali ze starszym synem bo „mi dziewnie”. O 6 wyjazd do szpitala i dalej skurcze regularne ale byle jakie. Lekarz mnie zbadal i mowi, rodzimy 4 cm.
Poszłam na porodowke , podlaczyli mnie pod KTG na pol godziny i badanie, nagle 6/7 cm rozwarcia. Mysle sobie spoko, bo skurcze do wytrzymania a juz parwie ostatki. Dali mnie do wody ale woda zatrzymała skurcze i znowu były byle jake.
Podłączyły minimalna dawke oxytocyny i nagle ruszylo, 8…9… cm rozwarcia ale wody ja nie odeszły tak dalej sie trzymaja ![]()
Nagle na maxymalnym rozwaciu mówi, że rodzimy i żebym parła i po pierwszym parciu wody odeszły. Jak skutcze serio były cały czas byle jaie to parte mnie rozłożyły i to był dla mnie hardcore. Trwały max 15 min wiec szybka akcja. O 9 przyszła Klarcia na świat 🩷
Ogolnie rodziłam w pozycji „ na pieska” i jaie bylo moje zdziwienie gdy sie oderocilam i tam 10 kobiet i wszystkie patrza na moj tylek xD zapytałam sie na głos skad sie wzieły i czemu wszystkie ogladaja mnie od tylu ![]()
![]()
Okazało sie ze to byl juz koniec i kazda Pani miala swoja role, 2 do noworodka, 2 dla mnie, lekarz i jeszcze ktos tam ![]()
O kurcze ale mialas widownie ![]()
Ale dobrze ze nie bolało dlugo i szybko poszło ![]()
To prawda szok hahahha
Ale szybka akcja ! No pieknie !
Zawsze sie stresowalam ta widownia a po porodzie to bylo mi wszystko jedno ![]()
Wracajcie szybko do domu ! Teraz w kolejce @Pulinka i @Wesola95
Mo dokładnie ![]()
![]()
Powodzenia dziewczyny 🩷 żebyście za niedługo już trzmaly swoje zawiniątko w ramionach 🩷
Jak mój mały się zasiedzi to przede mną będzie jeszcze @Kalusia161 ![]()
za tydzień w pon mam wizytę, zobaczymy, ale w sobotę jak byliśmy to lekarka powiedziała, że mały się nie szykuje i nic się jeszcze nie zapowiada, ja też żadnych skurczy nic jeszcze nie miałam ![]()
U Nas dalej nie wiadomo czy cc czy sn… Także na razie trzymany się terminu 14.02…tak dzisiaj usłyszałam w poradni patologi.ciazy.
Czyli mamy 35+3. Szyjka dluga, zamknieta.
W czwartek wizyta w poradni kardiologocznej. Za tydzien znowu w.poradni patologii (juz z KTG) i lekarz mówil, ze podejmie decyzje jak zobaczy dodatkowo co kardiolog wypisze.
A.w przyszly czwartek wizyta u mojego ginekologa- musialam przełożyć z wtorku bo w 2.miejscach jednocześnie nie dam rady być. A zwolnienie mam do 20.01.
Ale to wszystko się szybko potoczyło
najszczersze gratulacje ![]()
Gratulacje
dużo zdrówka dla was
ale miałaś szybki poród
a Twój mąż był przy Tobie ? @asiam1 jeszcze w kolejce jest o ile dobrze kojarzę @MamaKins ![]()
Był przy mnie cały czas 🩷 mowił caly porod, że jestem dzielna i jest ze mnie dumny ![]()
Kochany mąż ![]()
A jak się teraz czujesz ?
Dobrze, teraz to juz jest wszystko super. Tylko te skurcze jak macica sie obkurcza dosyc nieprzyjemne ale połozna mówiła, że po drugim porodzie są intensywniejsze ![]()
O tak pamietam ten ból ![]()
![]()
![]()
ale minie ![]()
Oj przepraszam w takim razie kolejka na 4 babeczki ![]()
Super maz ! Pieknie , ze Cie wspiera ! Oczywiscie prawie tak dobrze jak ciotki z forum ![]()
Bardzo ci gratuluję
Klara - marzy mi się córeczka o tym imieniu
to byłyby już conajmniej dwie Klary z 2026
mam nadzieję , że namówię męża na Klarę lub Melanie ![]()
Super , że w sumie poród był hmmm nie chcę przesadzić , ale w miarę lekki
wiesz chodzi mi o to , że czasem rodzi się godzinami
bardzo fajnie , że już masz poród za sobą
Cudownie mieć takie wsparcie ![]()
Taaak, ja jeszcze się turlam bo to już chodzeniem ciężko nazwać. Jutro jadę na wizytę ale już coraz gorzej się czuję więc kto wie kiedy mnie zgarnie ![]()
Intensywnie wizytowo masz pod koniec ciąży, ale dobrze że tak skrupulatnie do Was podchodzą ![]()
Koncowka jest najgorsza
ja chodzilam i marzylam zeby sie zaczelo . Oczywoscie skonczylo sie na wywoływaniu , bo mała uznala , ze nie bede jej mowic kiedy ma przyjsc na swiat ![]()
Wybacz, ze o Tobie zapomnialam
jak tak na szybko pisze to czasem mi wszytskie styki nie łączą w glowie ![]()