Oczywiście jeśli będzie potrzeba to będziemy chodzić prywatnie. Ale wiadomo - to.spore koszty. Sama konultacja 350zl. A do tego pewnie bedzie sporo badań. I na jednej wizycie zapewne się nie skończy.
Dlatego tak czy siak do poradni przyszpitalnej umówimy synka bo kontrole pewnie bedą co jakos czas.
Niestety , ale ceny prywatne to kosmos . Ja staram się chodzić z córką do kardiologa naprzemiennie . Raz prywatnie a kolejny na NFZ , to też duże oszczędności. Ale syn chodzi do psychiatry , jedna wizyta to 400 zł , mamy co około 2 miesiące wizytę. Termin na NFZ to rok , więc nawet go nie umawiam
A może dobrym sposobem jest taki jak ja zrobilam. Syn potrzebował rehabilitacji i umowilam sie na NFZ, termin oczekiwania 3 miesiace i zostawilam te termin a w miedzy czasie jak czekalam na swoja kolej to chodzilismy prywatnie az doczeklismy terminu i zrezygnowalam wtedy z prywatnych wizyt
@Efektdomi myślę że warto tak robic. My tez tak planujemy. Wizyte na NFZ umówimy. A teraz skoro ma byc konsultacja szybka to będziemy chodzić prywatnie ile bedzie trzeba .
Też tak miałam z starszą. Jak się doczekałam na nzf wizyty to odeszłam od osteopaty i neurologopedy prywatnie , bo miałam to na nzf właśnie plus psychologa i zajęcia terapeutyczne.
Ja: jestem po 2 i ostatniej wizycie w poradni patologi ciazy. Żadnych decyzji w sprawie porodu (a tydzien temu mówil lekarz że bedzie decyzja). KTG ksiazkowe. Mala kolo 2700g. Takze 36+3 i dalej nie wiem jak rodze.
Ale mam wrażenie że na silę chcą mnie fo tego szpitala ściągnąć. Za tydzien na KTG (28.01) juz na izbę przyjęć, nie do poradni. Mam doniesc dokumenty po wizycie u kardiologa. I że tam niby beda decydować… ale ostatecznie decyzje podjemuje ordynator po polozeniu na oddzial. Boje się ze beda mnie chcieli polozyc… a nie chce lezec nie wiadomo ile na oddziale. W przyszla srodę to bedzie 37+4. Mam strasznie mieszane uczucia. Wiem, że to szpital o III stopniu referncyjnosci. Ale jednak chciałam rodzic gdzie indziej. A tu sytuacja patowa - jak odmówię czegokolwoek a cos sie wydarzy… masakra.
Ale dobre wieści z dnia dzisiejszego- jestemy po konsultacji z synkiem u hematologa. Pani profesror na razie kazala się nie martwić. Uwaza ze to wszystko od ciagnacej się od grudnia.infelcji. Zalecila jeszxze morofologie z jakimś specjalnym wymazem, ktrą.wykonują tylko przy szpitalu. Takze ile trzeba zaplacimy zeby miec spokojne glowy.
Synek do konca stycznia ma nie chodzic do zlobka zeby znowu czegoś nie załapac.
Czyli miałam dobre myśli że to może być od infekcji, ale super że chociaż jedną wiadomość dobra powiem ci że żadna z nas nie chciałaby leżeć w szpitalu, ja z perspektywy czasu wolałabym leżeć np na patologii miesiąc niż po porodzie moja córka prawie 2 w szpitalu ale u nas to inna sytuacja… Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i u ciebie i u synka
Kraków- Szpital Uniwersytecki. Na SORze bylam w SU więc skoerowanie do poradni dostalam przy tym szpitalu. Także to nie mój wybór. A wiadomo jak chodzi o dobro Maluszka to jedzie się tam, gdzie każą lekarze specjalisci.
Też tutaj rodziłam i drugą ciążę tu prowadziłam od początku - będziesz pod cudowną opieką lekarską dr Strus oraz Huras najlepszymi specjalistami - Huras robi piękne cięcia które goją się błyskawicznie i nie ma po nich powikłań .
Źle wspominam tylko spóźniająca się pielęgniarkę do pomiarów cisnienia - nie wiem czy dalej trzeba czekać aż łaskawie przyjdzie spóźniona a kolejka kobiet dalej czeka wraz z lekarzem ?
@ironiczniepateyczna@MamaSloneczka na pierwszej kontroli po miesiącu było gorzej bo ubytek resztkowy się powiększył na kolejnej po 3 miesiącach okazało się że zaczyna się zrastać więc jesteśmy dobrej nadziei kolejna dopiero w maju bo wyniki się poprawiły
Milo czytac pozytywna opinie o Koperniku. Bo troche się nasluchalam nieprzychylnych opinii o porodowce.
Rodziłaś sn czy przez cc?
Przeraża mnie tylko to, ze uslyszlaam ze dopiero po polozeniu na oddzial decyzja w moim przypadku czy sn czy cc. A w domu Synek… nie wyobrazam sobie lezec nie wiadomo ile. Jeszcze jak podejma decyzje o cc to pdzynajmjiej dostane konkretny termin. A jak zadecyduja o sn.- to co bede tam lezec i czekac nie waidomo ile…
Co do poradni. Bylam 2 razy i poszlo sprawnie. A tez kolezanki mowily ze tam nieraz godziny czekania. Ale fakt - Pani wychodzi i czasem powrot jej zajmjje dłuższy czas.
Woesz co lekarze sa bardzo mili, Tomasz Piskorz cos burczy pod nosem ze nie idzie zrozumieć , plus taka starsza lekarka ale ona nie robi badan tylko lekarze rezydenci. polozne też miłe ale na patologii maja ciągle przyjęcia i latają od sali do sali. Jak leżałam tydzień to caaaaly czas nowe kobiety przyjmowane byly.
Bardzo chętnie Ci poodpowiadam na dręczące Cię pytania czy to tu czy priv
Na pewno wszystko skończy się dobrze u mojej znajomej syn miał podobną sytuację i teraz ma 7 i nawet bym nie podejrzewała, że miał problemy z sercem tylko raz na jakiś czas musi się na badania wstawić
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.