Haha pulchniejsze nieniwlaczki są dużo słodsze ![]()
Moja koleżanka jeszcze przed porodem mówiła, że nie będzie nikomu wysyłać zdjęcia syna jak się urodzi, bo się boi że ktoś powie że jest brzydki. Bo ona sama jak dostawała zdjęcia to się śmiała, że jakie paskudy małe. A przecież dzieci jak się rodzą to są piękne
Dokladnie z wszytskie sa piekne. Mnie teraz bardzo rozczulaja zdjecia niemowlakow . W ogolr odrazu czuje zapach , nawet jak nie ma niemowlaka w poblizu ![]()
Ale mowi sie , ze nie powinno sie chwalic urody dzieci i zawsze wlasnie mowia “o jaki slodki brzydalek” ![]()
Synek w 41 tygodniu, córka 39 ![]()
No mój ma 4,5 miesiąca i już 8kg xd ma drugi podbródek ![]()
![]()
![]()
Ja 170cm mam ![]()
Oooo to nieźle waży …… mój teraz ok 10 a ma 12 miesięcy i mój mąż wariuje ze będzie gruby
No moja mama się śmieje, że jest grubasek xd w maju mamy szczepienie to ciekawe co pediatra powie xd
A czemu się tak mówi?
@ironiczniepateyczna a myślałam że mój jest duży jak 8 kg złapał mając 5.5 miesiąca ![]()
@Mamuska357 ale 10 kg na rok to tak normalnie jest. Straszy tyle miał, a z tych chudzinek jest.
A to taki zabobon , zeby nie komplementowac , bo sie zauroczy ![]()
I ja ze wsi i tego nie słyszałam, o matko. U nas zawsze się mówi że piękne jakie piękne. Ostatnio kuzyn męża mówił że mój młodszy to taki piękny jak z pocztówki, muszę go pokrzyczec w taki razie ![]()
Bo tych zabobownow to wieciej niz to warte ![]()
Jakis czas temu pokazywalam malej jej odbicie w lustrze , i bardzo sie cieszyla . Moja mama jak to zobaczyla to mowi , ze nie powinno sie pokazywac , pytam czemu a ona , ze nie pamieta , ale nie powinno sie pokazywac dziecku swojego odbicia
mowie do niej , ze jest taka ladna to niech sobie na siebie popatrzy ![]()
![]()
Mi się też tak wydaje ze normalnie ale mój mąż panikuje bo sam ma dodatkowe kilogramy i myśli że mały też będzie miał
@asiam1 to mój od jakiegoś czasu jak widzi się w lustrze w samym pampersie to się tak przygląda że wszystkich stron, klepie się brzuszku …… strasznie się ubawiłam jak to widziałam
Haha ale to jedna z pierwszych zabaw, wszędzie polecana, pokazywania odbicia w lustrze.
Jeszcze mnie rozbawiło, że dziecku, bo do którego wieku wtedy jest dziecko
tu się śmieje, a czerwona wstążkę miałam zawieszona na wózku ![]()
@Mamuska357 dzieci są przezabawne, a własne to już hit hitów
Nieobcinanie włosów do roku, bo rozum się skróci ![]()
![]()
![]()
![]()
Tak, i za każdym razem jak przechodzi koło szafy z lustrem to się przeglada albo rozmawia (ma tam równego sobie ![]()
![]()
)
A najsmiesznieje to uwaga "nie czesz dziecku wlosow , bo zacznie pozno mowic " ![]()
![]()
![]()
@daga1271 ja tez mam czerwona wstazke i mala ma czerwona bransoletke . Najpierw miala z malusich kolarikow a teraz ma sznureczek ze zlota blaszka
Ja w ogóle nie nie wierzę w te wszystkie zabobony
Jak to nie czesać? ![]()
![]()
![]()
Ja od teścia usłyszałam, że nie wolno wychodzić z dzieckiem na spacer dopóki nie będzie ochrzczone ![]()
Już widzę jakbym pół roku z dzieckiem na spacer nie wychodziła:joy:a jak bym miała nie czesać to nawet nie chce sobie wyobrażać w jakim stanie byłaby ciemieniucha ![]()
Hahaja no ja tez mialam takie “ciemieniucha czy cos ![]()
” oczywoscie sie z teho smialam i czesze małą ![]()
@chloria tego nie slyszalam
ale chyba na wszytsko jak widac znajdzie sie przesad .
W ogole kiedys mowie mamie , ze mala ma regres snu a ona do mnie “sregres nie wymyslaj jej chorob” ![]()
![]()
![]()
![]()
Kiedys jak dziexko spac nie moglo to zawsze to bylo zauroczenie . Teraz juz wiemy o skokach rozwojowych i regresie snu ![]()