u nas ze słuchem wszystko jest ok
u nas tez super
u nas tez na szczescie wszystko dobrze ale wiedziallam ze mala slyszy bo aby cos stuknie to ona reaguje i od urodzenia tak miala
u nas teraz są problemy ze słuchem , jedziemy do laryngologa na przeczyszczenie uszek
podczas mojego pobytu w szpitalu byla kobieta co badanie sluchu jej coreczki wskazywalo ze nie slyszy doostala skierowanie do innej kliniki tam sie okazalo ze dziecko nie slyszy ![]()
u nas na szczescie wszystko jest dobrze
później będą udawać że nie słyszą:)
ale z jednej striony dobrze ze sa badasnia ktore moga stwierdzic ze dziecko nie slyszy a to dlatego ze juz od malucha mozna podjac leczenie
mi też się wydawało że mój czterolatek nie słyszy bo nie chce:) ale niestety okazało się żej est inaczej
jak coś podejrzewamy to warto powiedzieć o tym od razu lekarzowi
dzieci często słyszą tylko to co chcą a tego czego nie to udają że nie słyszą dlatego później nie mamy pewności czy ma wade słuchu warto to skonsultować z lekarzem
teraz jest sporo dzieci co rodzi sie z jakas wada podczas mojego pobytu w szpitalu kobieta urodzila dziecko z wada sluchu i je zostawila w szpitalu znaczy nie wiadomo czy mialo wade ale badania na to wskazywaly
nasze maleństwo miało badany słuch dobę po porodzie
u nas wada jednek jest spowodowana przerostem trzeciego migdałka, narazie mamy leczenie farmakologiczne
ja mala sie urodzila i miala padanie sluchu okazalo sie ze nieslyszy ma jedno uszko badanie bylo powturzone aokazalo sie ze aparat byl popsuty
u nas badanie słuchu w szpitalu wyszło prawidłowo,ale dobrze też samemu kontrolować czy wszystko jest ok, grzechocząc zabawką z różnych stron dziecka i sprawdzać reakcję
z tym udawaniem to nie zawsze tak jest, nam rodzicom się wydaje nieraz że dzieci udają a później się okazuje że mają np. małą wadę słuchu albo zapchane uszka po prostu.
jak do tej pory to moja córka ma lepszy słuch niż ja. Wiele razy coś szybciej usłyszy ode mnie.
Czasem dzieci udają że nie słyszą . Jak to sie mówi słyszą to co chcą.
w szpitalu po porodzie robią u nas badanie przesiewowe słuchu