Wada słuchu

Ja planuję zbadać synka pod tym kątem. Ale to jeszcze nie teraz :slight_smile:

u nas na szczescie nie ma wady sluchu

Jak przyjdzie na to odpowiedni moment to my też udamy się kontrolnie na badanie słuchu.

Trzeba obserwować dziecko, chociaż wykrycie wady słuchu czy wzroku w tak wczesnym wieku jest dość trudną sprawą

mojemu dziecku zrobili badanie zaraz po urodzeniu, badania były fundowane przez WOŚP

mój starszy nie ma wady słuchu i oby ten malusi tez tego nie mial

Po urodzeniu każde dziecko ma badany słuch. Potem gdy jest taka potrzeba może chyba być powtarzane. Moja córka drugi raz miała to badanie ale jak już była starsza ze względu na ciągły katar - dostaliśmy skierowanie od laryngologa. Na szczęście wyszło wszystko ok.

my mieliśmy dwa razy badany słuch. przeszliśmy przesiewowe badanie słuchu i okazało się że synek słyszy doskonale.

u nas raz był słuch badany i było ok, nie chciałabym żeby mój synek nie dosłyszał

U nas tez byl badany sluch i wszystko w porzadku jest

Ostrożności nigdy nie za wiele - lepiej więc wykonać takie badanie u dziecka - zwłaszcza jeśli w późniejszym wieku nie reaguje prawidłowo na dźwięki.

mam nadzieje ze u nas również będzie dobrze

żadna mama by chyba nie chciała aby dziecko miało niedosłuch

Lilka dokladnie i kazda mama sie tego obawia

dobrze że te badania robią od razu w szpitalu

Boję się o to, bo brałam dużo leków. A to podobno ma wpływ na słuch.

Nie ma co się zamartwiać na zapas.

nie ma sie co zamartwiac, ale jestesmy mamami i zawsze sie bedziemy martwic :slight_smile:

Summerwave - gorzej bys mogla zaszkodzic nie biorac tych lekow, wiec nie martw sie za duzo. Bedzie dobrze.

jak dobrze, że robia przesiewowe badania słuchu