Waga dla niemowlaka

mamy dwie elektroniczne bo jedna juz zaczela aie psuć
stawiamy na jednej calej płytce by bylo rowno i wystarczy zeciut inaczej staniesz kawalek przesunie sie stopa na wadze to różnica 2kg🤦🏿‍♂️

terax w ciazy jak chodzilam na wizyty to polozne mialy wage zawsze tak samo miedzy dwoma płytkami i zawsze 2kg mniej mialam niz q domu :rofl:

Nie jest potrzebna waga. Nawet lepiej dla własnego komfortu psychicznego nie mieć, bo można sfiksować. A stres przecież nie jest wskazany na początku macierzyństwa.
Wystarczy tak położna i lekarz sprawdza wagę.
I myślę, że robią to wystarczająco często.

1 polubienie

Dla mnie teraz jest mniej stresu jak mam wagę :crazy_face: ale jak pisałam, to dlatego że za pierwszym razem były problemy

1 polubienie

Jedli rozsądnie do tego podchodzisz i ważysz raz na tydzień to tak, ale znam przypadki, że mamy codziennie ważyły i się obwiniały, że coś źle robią :stuck_out_tongue:

2 polubienia

Noo to w sumie przykre :frowning: ale za razem cudowne - to świadczy o mamie i jej trosce o maleństwo :smiling_face_with_three_hearts:

Tu też się zgodzę, że niektóre sprzęty właśnie niekoniecznie są dobre dla naszej psychiki, jak właśnie waga, bo można łatwo zwariować.

No ja pamiętam jak mi przykro było jak młody w szpitalu nie przybierał. Wyrzucałam sobie do głowy, że go głodzę…

1 polubienie

Mamy a skoro temat wagi i ważenia , ile ważą Wasze pociechy :smiley: ja właśnie ważyłam obie i moja starsza 2 lata i 4 mce 13,8 kg , a młodsza 8 mcy - 8.2 kg :wink: wiem wiem każde bobo inaczej przybiera i mierzy :smile:

To mój starszy, pół roku młodszy od Twojej i waży 11.5 kg :smile: a młodszy 3 miesiące i 6.3 kg

1 polubienie

Moja na bilansie 9 miesięcy ważyła 9200 teraz myślę że tą 10 już mamy

1 polubienie

Moja corka zaraz 6 miesiecy 6300 (tyle zwazyla na poprzednim wazeniu u pediatry , wiec teraz podejrzewam ze 6500 wazy )

1 polubienie

Synek 2 lata i 3 miesiace z wagą 14kg :slight_smile:
A mala w brzuszku według dzisiajszego USG 3060g - 37+4.

1 polubienie

Starsza córka w marcu skończy 3 lata i waży 20kg na 106cm wzrostu, a bliźniaki 6 tygodni 3700 i 4300 :smiley:

2 polubienia

U mnie roczna córka waży 11,5 :sweat_smile:

1 polubienie

To mój syn to jakiś okruszek. Może ja kiepsko gotuje. Muszę go wysłać na wakacje do babci.

3 polubienia

U mnie córkom półtora roku 11,4 :stuck_out_tongue:

1 polubienie