Waga w ciąży - ile przytyłyście?

Mamaem z jednej strony dobrze niech chłop zobacz jak to" latwo zajmować się dzieckiem" ale z drugiej dla mnie czasy z dzieckiem ;/ 

To 5 dni na dziecko też mnie mega cieszy. H mnie w pracy często odmawiali urlopu na żądanie a dnia na dziecko nie maja prawa odrzucić;) 

Mazia no właśnie, czyli kolejne dziecko np u mnie będzie już po nowych zmianach i nie jestem z tego zadowolona, chyba ze u nas zrobią rok, a dodatkowo 2 mc dla taty... bo słyszałam o takiej opcji...

Albo chociaż te 2 mce do wyboru kto chce czy matka czy ojciec. Niech jest też taka opcja dla taty ale niech to nie będzie mus, że albo on albo nikt. Bo wtedy to można po prostu powiedzieć, że skracają macierzyński a nie, że go łaskawie oferują tacie. Czasem mama chce być w domu. Jak ja :D dla mnie to wolne od pracy, jedyne długie urlopy gdy nic nie robię a mi płacą (umownie nic nie robię, w sensie nie myślę o robocie i obowiązkach). 

a wczoraj wyczytałam 5 dni jest na dziecko ale nie płatne ot taka nowinka.

wiec pytanie czy zabrali te 2 dni opieki na rzecz tych 5 ? bo juz nie doczytałam do końca;(

ale to są chyba nadal projekty? 

Oby bo z tego co slyszlam to chyba od sierpnia ma wejsc?

nie płatne coś Ty ! to co to za wielka zmiana bez sensu 

O rany 5 dni opieki to jak urlop bezpłatny.  Nawet 80% to byłaby porażka

No właśnie wielka łaska;) hehe ciekawe muszę poszperać czy te 2 dni opieki zabieraja ?

No coraz lepiej widzę;/ az człowiekowi się odechciewa;/

Chyba nie możliwe ze bezpłatne 

8 kg

Ja też tylko 8kg 

jena to ile wasze dzieci wazyly nze tak malo przytylyscie ?

U mnie córka 3120 a ja zaczęłam pod koniec dopiero przybierać na początku wgl nic nie było widać a sama mało przybralam ale generalnie miałam bardzo dużo wody bo po porodzie dużo zeszło ze mnie 

to ja przytyłam o wiele więcej 

ja chyba 13 kg, ale najpierw dużo schudłam i dopiero później nadrobiłam:p

Moja ważyła 2560g więc malutka była 

Jeju 8 kg mało ! ja to z córką przytyłam 16kg, a teraz 13kg, ale też jak ktoś drobniejszy to więcej przytyje bo musi być magazyn tłuszczu na etap karmienia, a ja nim zaszłam w ciążę z córką miałam niedowagę