Ja strasznie szybko sppchałam bo już w maju a rodziłam w sierpniu
Jak można powiedzieć wyszłam na 0 bo na początku ciąży strasznie schudłem a na koniec ciąży ważyłam tyle samo co na początku. W ostatecznym rozrachunku po ciąży schudłam jak już urodziłam
Ja to już od połowy ciąży obrączki nie nosiłam bo właśnie bałam się że jej nie ściągnę.
A teraz muszę iść do jubilera żeby mi zmniejszył obrączkę i pierścionek zaręczynowy. Trochę po ciąży schudłam i teraz nawet rzadko je zakładam bo się boję że w sklepie albo na spacerze mi spadnie i zgubię
Mi wlansie powiększyli pierścionek zaręczynowy
jak braliśmy obraczki rok temu to tez brałam rozmiar mniejsza
s teraz mi strasznie lataja na palcu
chuba tez się przejdę żeby mi oba zmniejszyli
Ja jeszcze nie mam problemu ze zdjęciem obrączki i pierścionka
Mi na szczęscie palce się nie zmniejszyły, ani nie zwiększyły i obrączka z pierścionkiem jest okey:D
Mamaem to szczęściara z Ciebie :D
Ja się tak już wybieram pół roku, ale wiecznie czasu nie ma.
przy dzieciach to nigdy nie ma czasu
ja też z palcami na szczęście nie mam problemów. u mnie z kolei czasami np. jak jest gorąco to palce lekko puchną i ciężko włożyć obrączkę, ale nie ma to w ogóle związku z ciążą, tak też było przed ciążą.
Ja mądra jakos tydzien po porodzie mówię sobie , przymierze obrączke czy juz wejdzie i tak jak ją włożyłam tak jej nie zdjełam . Próbowałam wszystkich sprawdzonych sposobów i nic , całą noc nie spałąm bo mnie cisneła od tych prób sciągania spuchło bardziej. Rano pojechałam do jubilera aby przeciął , a od wewnątrz mam grawer i nie wiem jak ta babeczka to zrobiła ale grawer się zachował ;D Ona sama była w szoku , że się udało ;p Poczekałam az palce wroca do swojego stanu i powiekszylam obraczke o rozmiar bo taka jest idealna .
a po przecięciu obroczki oni potem ją naprawili że nie było nic widać?
ja bym sie obawiała takiego przecinania na palcu;/
Mi. Się wydaje że oni to robią precyzyjnie i nic nie widać że była przerabiana
Ja miałam pierścionek zaręczynowy przecinamy i nic nie widać
Jak oni to przecinają,że palca nie uszkodzą?
U mnie był rozmiar ten sam w ciąży po ciąży ,ale ja mam luz w obroczce bo wyżej mam kościste palce,a niżej jest mało ciałka,więc musi być taka by przeszła przez kości,ale na dole niestety luz
Ja też jestem ciekawa jak to wygląda:D bo ma wizję szlifierki i przecinanego palca również:D
Anisss : inaczej się nie da zdjąć pierścionka / obrączki z palca jak palec spuchnięty . Trzeba przeciąć . Mają do tego specjalne cążki i w minutę Pani u Jubilera mi to zrobiła :) A na obrączce ani śladu , że było coś z nią robione :)
Wszystko zachowane :)
Nie to co z zaręczynowym , poszłam kiedyś zmniejszyc ale w inne miejsce i facet zmniejszył owszem ale na próbie i teraz zamiast być 585 to zostało 85 , no ale może inaczej się nie dało nie wiem , bo zobaczyłam dopiero po jakimś czasie
Moja babcia zawsze mówiła żeby nasmarować palec i okolice właśnie tego pierścionka masłem i faktycznie na tłuszczu samo schodziło
tak da naprawić się taką obrączkę mam wujka jubilera i mówił ze nawet jednej kobiecie przecinał
przy 1 ciąży przytyłam 10 kg, natomiast teraz w trakcie 2 ciąży na razie przytyłam 7 kg, mam nadzieje że przytyje do 10 kg nie więcej