Z brzuszkiem wolałabym nie podróżować. Dla bezpieczeństwa
dlaczego nei jak dobrze sie czuje
Jeżeli dobrze bym się czułą to dlaczego nie? ![]()
Ja jakoś się boję gdzieś dalej jechac w ciąży …
A my właśnie w ciąży zdecydowaliśmy się na wakacje we Włoszech - wylot w 23 i powrót w 25 tygodniu ciąży. Polecieliśmy do Neapolu, a stamtąd na Wybrzeże Amalfi. Było cudownie i wszystkim przyszłym mamusiom polecam wakacje, także i te zagraniczne! Cudowny czas dla rodziny, dla męża, dla starszego synka, ale i dla samej “ciężarówki”
Oczywiście zadbaliśmy przede wszystkim o bezpieczeństwo moje i dzidziusia, a więc po pierwsze skonsultowaliśmy plany z lekarzem (zero przeciwwskazań, a wręcz przeciwnie). Po drugie poprosiliśmy szwagra lekarza, aby znalazł dla nas dobry szpital w samym Neapolu (na wszelki wypadek), wynajęliśmy mieszkanie w pięknej okolicy Salerno, ale uwzględniając jednocześnie najszybszą drogę dojazdu do tego szpitala (to są tereny górzyste). Samo mieszkanie położone było na wsi, z ogromnym ogrodem, abyśmy mogli relaksować się po powrocie z plaży czy zwiedzania także wieczorami na świeżym powietrzu (nie lubimy wyjazdów zorganizowanych, czy wakacji w hotelowcach i zwykle podróżujemy na własną rękę) Wynajęliśmy auto, abym nie musiała podróżować komunikacją miejską w ciepłe dni. Termin wakacji także wybraliśmy tak, aby nie było jeszcze wielkich upałów, a na plażę zaopatrzyłam się w cudny strój kąpielowy dla przyszłych mam, kapelusz z wielkim rondem, parasol plażowy i krem z filtrem. Było idealnie - wszystkim Wam polecam. Podróż samolotem także bardzo znośna, tym bardziej, że będąc w ciąży można liczyć na wiele udogodnień ![]()
Jak byłam w pierwszej ciąży to byliśmy na wakacjach na Mazurach. A w obecnej covid uniemożliwił podróże
My w tym roku wakacje w domku termin na 1 sierpnia tak ze wczasy pod gruszą dosłownie na działce ☺
Ja byłam na wakacjach w Uniejowie.. to był sierpień ;))
Też byłam w ciąży w Rewalu, tylko że to był pierwszy trymestr. Bardzo miło wspominam wyjazd :)
Co prawda byliśmy w czerwcu nad morzem na kilka dni ale to był 30 tydzień ciąży i śmiało wszędzie chodziłam. Jeżeli mają zabiegi dla kobiet w ciąży to pewnie warto skorzystać
mieszkam nad morzem, gdyby nie to ze mam blosko nigdy w zyciu bym nie pojedchala nad morze :D co tam sie co roku wyprawia to jest szal...
Nati to już ostatnia prosta przed Tobą. Ja to bym pojechała z chęcią nad morze ale nie wiem czy w tym roku nam się uda
Jeśli z ciążą jest wszystko w porządku a lekarz nie widzi żadnych przeciwwskazań do tego aby podróżować to jak najbardziej na wakacje można się wybrać w końcu wakacje są po to aby odpocząć zrelaksować się wiadomo że trzeba się do tego troszkę inaczej przygotować niż wtedy gdy nie jesteśmy w ciąży Szczególnie jeśli są to wakacje za granicą i lecimy na nie na przykład samolotem ale tak jak mówię jeżeli nie ma do tego żadnych przeciwwskazań lekarz na to pozwala i wszystko jest pod stałą kontrolą tak jak należy to jak najbardziej
Wszystko zależy w którym jesteśmy trymestrze bądź tygodniu ciąży no i czy nie ma przeciwwskazań
wszystko zależy jak się czujesz jak przebiega ciąża
wybierzcie mniej zatloczone miejsce :) nie kazdy musi jechac do gdanska albo na hel :D
Ja jak byłam w pierwszej ciąży to pojechaliśmy na wakacje na mazury
Na Helu to nigdy miejsca nie ma także tak się nie pcham nawet
na helu jest jeszcze spotro noclegow :) dla tych co maja budzet na noc powyzej tysiaka :P ot realia wakacji nad baltykiem w tym roku
Ja to nawet nie lubię tłumów