My uwielbiamy jezdzic z dziecmi
ale u nas w Polsce tu tez jest duzo miejsc gdzie mozna fajnie spedzic czas … Kierunki zagraniczne odpuszczamy ze wzgledu na problemy zdrowotne mlodszej corci wolimy nie ryzykowac .
Zima bylismy teraz dwa razy nad morzem super urok latem z kolei w gorach dla nas bomba teraz tez planujemy jechac zima kierunek trojmiasto mamy super sprawdzony hotel z tyloma atrakcjami ze po polowie dnia dzieci sa tak wykonczone jak by nie wiem co robily ![]()
No to pochwal sie Sylwia co to za hotel, ja tez chce wiedziec! ![]()
Nie wiem czy wiecie, ale w ten weekend jest akcja Polska zobacz więcej- weekend za pół ceny. Niektóre muzea, ZOO i inne atrakcje będą dostępne za połowę ceny. Można znaleźć także tanie noclegi i inne. https://polskazobaczwiecej.pl/
MichuNi prosze bardzo tu masz link
bylismy w nim raz ale na pewno nie ostatni maz juz gada ze z checia by tam pojechal nawet jutro
starsza cora tez wola kiedy pojedziemy
My ogolnie w Lipcu chyba bedziemy jechac do Kolobrzegu bo maz dostal ode mnie bilet na Sunrise Festiwal i jedzie a chyba przy okazji zrobimy sobie wspolny z dzieciaczkami weekend juz z 3 bobasow nie z 2 ![]()
![]()
aaaa i tu tez mozemy polecic fajny hotel zaraz podesle linka
Oba hotele super dostosowane do pobytu z dziecmi ale itsk numer jeden u Nas to Faltom ![]()
Dzieki quazz, warto wiedziec, moze znajdziemy cos dla siebie, choc Florka jeszcze na wiele atrakcji za malutka ![]()
Super Sylwia, dziekuje, obejrze sobie. Szukamy z mezem czegos na jakis krotki urlopik. Ostatnie 2 lata bylismy w Sarbinowie i bylo bardzo milo, ale moze dla odmiany w tym roku co innego ![]()
Super pomysl z tyn festiwalem i wspolnym wypadem. A jaka kochana z Ciebie zona!
MichuNi mam nadzieje że tego nie pożałuje
i mąż doceni gest zwłaszcza że kawał drogi trzeba jechać no i bilet 300 zł prawie a jedną noc … ale niech ma ciągle pracuje i w ogóle niech coś użyje
Na pewno doceni, glupi by musial byc, zeby nie docenic
Zwlaszcza ze to spore wyzwanie logistycznd dla Ciebie bedzie, prawda? ![]()
Właśnie szukałam i znalazłam!Hmmm jak dobrze,że tyle fajnych podpowiedzi.My z mężem już zaczęliśmy planować wakacje.Wybor :oczywiście góry.Zakopane , Tatralandia itd.Mam nadzieję,że Małemu będzie się podobać.Troche boję się drogi bo nasz agent nie zbyt lubi długą jazdę:(
Ja teraz z dwojka tez cykam sie dluzszych tras… ale juz postanowione, za miesiac jedziemy do rodzicow na Wielkanoc, 600km przed nami.
Moniczka ile ma Wasz “agent”? Ja zastanawiam sie od kiedy mozna sie pakowac z dzieckiem w gory. Bylismy co prawda w ub roku w maju z Klara w Szklarskiej Porebie, ale to i gory nizsze, a i ona juz miala prawie 2.5 roku (a mimo to wiekszosc czasu ktos musial ja niesc :P)
Szymon ma już 11miesiecy.W wakacje myślę,że już będzie brzdącem chodzącym i gdzieś troszkę nie potrafię sobie tego wyobrazić…oczy dookoła głowy ![]()
Co prawda w góry mamy trochę około 250 km to nie dużo w porównaniu do Was;) Nasz mały nie za specjalnie lubi jeździć autem po pół godzinie ma już dość . Pewnie czeka nas trochę przystanków…
Ale stwierdziliśmy z mężem że w tym roku musimy gdzieś wyjechać , odetchnąć od codzienności bo w zeszłym roku nigdzie nie wyjeżdżaliśmy i tak nam czegoś brakuje… Śmiejemy się że zabierzemy syna do ojczyzny bo tam poczęty : D
My w kwietniu na parę dni do Ustronia. Ruszymy rano i zobaczymy jak nam pojdzie. Jako roczniak nad morze dojechał w obie strony z jednym postojem. Teraz wielka niewiadoma bo jednak mniej sypia w ciągu dnia.
Nad morzem mieliśmy problem że chodził za rękę i co chwila podrywał nas do wody. Potem w Bułgarii już sam leciał do wody a my za nim, na zmianę.
Teraz fajnie biega więc na jakieś spacerki sobie pójdziemy. Wózek koniecznie musimy zabrać, spacerówkę mamy, która się dobrze składa, jest lekka i zwinna. Myślę że w góry to z dzieckiem w każdym wieku można jechać tylko trasy spacerowe uzależnić od możliwości, czyli np nie za ostre, tak żeby można np z wózkiem. Zawsze można zdecydować się na nosidło, jeżeli rodzice dadzą radę. U nas odpada.
Aaa, czyli pewnie tez bedziecie glownie nosic i wybierac latwiejsze trasy
Oczywiscie, taka chwila oddechu bardzo sie przyda, kazdemu ![]()
Tak właśnie to sobie wyobrażamy,więc w grę wchodzą tylko łatwe i niedalekie trasy tak wrazie “W”. Zobaczymy jak mu będzie odpowiadać nowe mieszkanie miejsca itd.Calą rodziną potrzebujemy już "oddechu"od codzienności.Corka też marudzi,że już dawno nigdzie nie byliśmy.
U mnie mąż chcę na mazury. Więc zobaczymy co wyjdzie. Ja osobiście wolę morze. Góry to też dobry pomysł. Ale poczekam aż Jaś podrośnie.
My pierwszy raz z Oliwka bylismy w gorach jak miala prawie 2 latka dokladnie miesiac jej brakowal
… Jesli chodzi o wyjazdy z dziecmi to mamy dwojke bylismy w grudniu nad morzem i w styczniu jeszcze raz dla mnie to nie problem wystarczy chcec
dodam ze w grudniu w Kolobrzegu wiec prawir 5h jazdy i bylo super … Teraz jak sie Maly urodzi w czerwcu to pierwszy wyjazd planujemy wlasnie ja zime czyli mis bedzie mial gdzies ok 6 miesiecy no chyba ze sie skusimy wczesniej to Ja osobiscie nie bede miala noc przeciwko temu ![]()
My z wyjazdami też nie robiliśmy problemu. Wystarczy chcieć i da się radę. Na działkę już jak miał niecały miesiąc. Na dłuższy wyjazd jak 3 skończył. Nad morze jak niecały rok a wakacje samolotem rok i prawie 2 miesiące. Teraz potrzebujemy się wyrwać a to jeszcze taki etap ciąży że powinnam dać radę wysiedzieć te parę godzin w samochodzie, a w czerwcu to pewnie i działkę odpuścimy. Teraz będziemy wybierać trasy spacerowe gdzie wejdziemy też z wózkiem. Ja nie mogę się już wspinać a synka na rękach też nie bedziemy nosić bo za ciężki