Drogie mamy, jakie promocje są dla Was najbardziej atrakcyjne - te z obniżką cen czy produktem gratis? Czy gratisowe produkty są dla Was atrakcyjne np. śliniak lub torba plażowa? Czy korzystacie z kodów rabatowych? Skąd zazwyczaj je uzyskujecie? Dajcie znać, jakie promocje najmocniej zachęcają Was do zakupu i są dla Was najbardziej opłacalne ![]()
Ja najbardziej lubię, jak dorzucą coś gratis, jakiś gadżet, bo wtedy cieszę się , że kupuję jedno, a dostaję dwa. Rabaty też spoko, ale gratisy mają fajne niespodzianki, które mnie interesują od razu ![]()
Moim zdaniem najlepiej działają praktyczne gratisy i zniżki na rzeczy, które i tak regularnie kupuję. Gratis typu śliniak czy torba jest super, jeśli faktycznie się przydaje, a rabat na codzienne produkty daje realną oszczędność. Idealnie, kiedy jedno łączy się z drugim ![]()
Gratisy są fajny dodatkiem i miła niespodzianką, lubię te wszystkie akcje typu 2+2 najtańsze produkty gratis tylko, że potem zazwyczaj zadaje sobie pytanie czy na pewno aż tyle tego potrzebowałam…
Najbardziej jednak dla mnie atrakcyjne jest jeżeli widzę obniżkę cenową na produkt który mnie interesuje, ale to obniżkę która faktycznie jest obniżką a nie tylko chwytem marketingowym.
Przy droższych zakupach bardzo często z mężem obserwujemy i monitorujemy cenę produkty i czekamy na jakieś obniżki
zawsze przed kupnem szukamy kodów rabatowych - albo na stronie sklepu ma fb albo po prostu na ig - bo tam często kody rabatowe posiadają influencerki
lubię też aplikacje pepper bo tam często można wyłapać produkty w dobrej i okazyjnej cenie ![]()
Ja lubię i obnizki cenowe i gratisy ![]()
O wielu promocjach ostatnio dowiaduje się… tutaj na forum
Obserwuje tez Na Ig profile z promocjami i czasem mozna coś fajnego podpatrzeć.
Uwielbiam niespodzianki
wiec gratis do zamowienia to super sprawa tylko dobrze zeby byl odpowiednio dobrany (fajnie gdyby na waszej stronce te rzeczy ktore mozna dobrac do zamowienia rotowaly :))
Przy produktach drozszych zwracam uwage na cene i czasem czekam na jakis rabat badz szukam kodow.
Ale taki realny rabat, a nie sztucznie podbita cene z upustem😊
@CanpolBabies_Redakcja
ja odpowiem z swojej perspektywy ostatnich wydarzen
osobiście zawsze szukam rozsądnych cen, owszem promocja bywa fajna jak np zestaw wyprawowy ktory zakupilam bo raz ze “wszystko w jednym zakupie” i rozsadnie przemyślane plus jak ciekawa cena tez zacheca.
nie spodziewałam sie nic dostac poza tym a przyszedl zestaw lyzeczki i widelca co bylo milym zaskoczeniem i synkowi bardzo sie spodobalo, napewno bardzo się przyda na spacerach co tex ma plus.
mając wybor miedzy sliniakiem a torba wybrala bym torbe plażową bo bardziej moim zdaniem sie przydaje i bedac mana toreb nigdy dosc szczegolnie ja chodze zapakowana jak przekupka przygotowana na wszystko ![]()
z kodow korzystam jak mam przy okazji , kody znajduje na stronach producentow, kontach ig czy tak jak ostatnio na wydarzeniach zwiazanych z ciążą.
finalnie podsumowujac zalezy od sytuacji jeżeli gratis miałby sens i sie przydać lub po prostu przekazac osobie ktora skorzysta to uwazam ze wybrala bym gratis. w innym przypadku promocje rabaty itd bardziej zacgecaja
Mi osobiście sprawia ogromną przyjemność to kiedy przy zamówieniu otrzymam coś gratis, tak zupełnie bezinteresownie, uwielbiam takie niespodzianki.
Jest to bardzo miły gest ze strony sprzedawcy, w szczególności kiedy ten gratis nawiązuje do zamówionych artykułów. Ale też lubię tą formę gratisów kiedy one są dodatkiem do zamówienia powyżej jakiejś tam kwoty lub przy zamówieniu jakiegoś konkretnego artykułu, wtedy zazwyczaj wiem jaki gratis otrzymam albo po prostu mogę go wybrać i nie ukrywam że to sprawia, że ponownie wracam na zakupy - często te gratisy są opłacalne ![]()
Natomiast jeżeli chodzi o korzystanie z promocji w postaci obniżki cen, gdy poszukuję jakiegoś konkretnego produktu sprawdzam jego cenę na porównywarce cenowej i szukam najkorzystniejszej opcji, często też mniej więcej orientuje się jaka jest jego rynkowa cena gdy “poluję” na niego od dłuższego czasu. Dużym ułatwieniem jest to że w większości przypadków podana jest też najkorzystniejsza cena z ostatnich 30 dni. Oczywiście szukam również kodów rabatowych, często producenci na swoich kanałach społecznościowych umieszczają relacje w współpracy z osobami które takie kody rabatowe posiadają
z tego również zdarza mi się korzystać, jedyny minus, to taki, że kodów rabatowych nie można już łączyć z produktami objętymi promocją ![]()
Ja lubię kiedy jest jakiś gratis do produktu wtedy ta oferta jest dla mnie atrakcyjniejsza. Nawet jak jest jako dodatek jakiś mini produkt to z chęcią kupuję
chyba że jest większa obniżka np o połowę ceny produktu to również chętniej kupuję daną rzecz. Ostatnio udało mi się kupić na waszej stronce bidony dla dzieci były -50% i to mnie zmotywowało do kupienia większej ilosci na zapas ![]()
Często są promocję 1+1 lub 2+2 to również działa na mnie i moją psychikę że odrazu wrzucam do swojego koszyka ![]()
Ja najbardziej lubię obniżki cenowe lub kody rabatowe! Co do gratisów różnie to bywa, bo czasami to jest coś co już mam lub coś dla mnie zbędnego. Dlatego właśnie taka obniżka cenowa pozwala mi zaoszczędzić na danym produkcie, a tym samam zaoszczędzone pieniążki mogę przeznaczyć na coś, co naprawdę mi się przyda. Co do samych kodów rabatowych to zawsze szukam ich podczas akcji promocyjnych danej marki, kilka raz zdarzyło mi się napisać zapytanie o rabat i ku mojemu zadowoleniu udało mi się taki kod uzyskać ![]()
Ja uwielbiam gratisy !!! Ostatnio niespodziewanie przy zamowieniu od was dostalam smoczek , ktory swieci w ciemnosci , jezu jaka to byla radosc
naprawde jak na gwiazdke , nie spodziewalam sie a tu niespodzianka . Obnizki cenowe też są super ale jednak to gratisy dzialaja na mnie tak ekscytujaco a jak sie nie spodziewam to juz w ogole . Z koleji zamowienie z przed kilku dni juz sie spodziewalam gryzaczka i tez bardzo sie cieszylam , ale to jak z kalendarzem adwentowym jak czlowiek wie co jest w srodku to nie ma takiej magii , co nie zmienia faktu , ze czy spodziewane czy nie gratisy sa ekstra .
Oczywiscie uswiadomilam sobie cos waznego jak juz napisalam cala odpowiedź, dodatkowy atut gratisu to fakt , ze mozna przetestowac cos czego na przyklad nie kupujemy na codzien . Czasem mozna sie do jakiegos produktu przekonac lub poznac cos nowego , sprawdzic jakosc .
Dla mnie gratisy są zawsze super miłym dodatkiem do zakupów
bardzo lubię takie niespodzianki i takie małe gifty zawsze sprawiają mi radochę
torba plażowa w gratisie? Rewelacja! ![]()
Czasem korzystam też z kodów rabatowych, często dostaję takie na e-mail i od czasu do czasu zdarza się że je wykorzystuję przy okazji zakupów ![]()
Zazwyczaj monitoruję ceny produktów które mnie interesują i staram się kupować właśnie w momencie kiedy cena jest faktycznie niższa, jest to zawsze fajna opcja na zaoszczędzenie paru groszy ![]()
Ja lubię kody rabatowe bardziej niz jakiś gratis ![]()
A najbardziej lubię jak jest promocja na jakieś jedną rzecz bez obowiązku „ kup dwa zapłać mniej „
Lubie promocje 1+ 1 i często z nich korzystam , jednak ja jestem mega podatna na promocje i łapię ich wiele hahaha
Matko gratisy dla mnie to jak najelpsza zabawka dla dzieci ![]()
kocham gratisy. Jak na lotnisku kupowałam 3 sztuki perfum i pani dała mi jedne z kremem gratis to jej dziękowałam chyba z 10 razy. ![]()
Gratisy to jest najlepsze co może być
Ja wolę rabat. Kupuje wtedy to, co jest mi potrzebne i płacę za to mniej. Gratisy są fajne, ale nie zawsze. Czasami kupuje coś w regularnej cenie, a gratis jest mi po prostu obojętny, niepotrzebny
@Mamma_NK Tak, to jest super chwyt marketingowy i straszne naciąganie. Kupiłabyś jedną rzecz za 10 złotych, a tak bierzesz dwie, żeby zamiast 20 złotych zapłacić np 15
niby kupujesz wszystko z promocji, a paragon tylko coraz większy
To wszystko zależy od ceny. Często zdążało się tak, że produkty z gratisem były dużo droższe niż bez tego gratisu co zdecydowanie zniechęca do zakupu
ale zdarzyło mi się kilka razy zamówić produkty i w paczce był gratis niespodzianka - takie akcje bardzo lubię!
Zdecydowanie poluje na rabaty i promocje. Poszukuje kodów rabatowych na forach i w aplikacjach np banku.
Lubię akcje 1+1 - tutaj jednak warunkiem jest znajomość cen
jeśli wiemy ile dany produkt kosztuje to to są świetne promocje. Bo podobnie jak z gratisami - przy takich akcjach cena wyjściowa produktu niestety wzrasta
Ok tak ja się raz nacielam na szampony w Biedronce. W promocji 1+1 wyszły mnie drożej niż kupiła bym bez tej promocji ![]()
teraz już sprawdzam ceny w tych wszystkich promocjach gdzie by one nie były
W biedronce zawsze trzeba zwracać uwagę na ceny bo często one się różnią na paragonie.,
jezeli cos rozni się cena na paragonie a mialo byc duzo tansze lub np gratisowe , rabatowane np z gazetki to warto zglaszczac by wolali osobe prpwadzaca zmiane. w przypadku jak by cos kombinowali nie chcieli ceny wyrownac czy cos warto napisac na infolinie / support wtedy czesto wysyłają kupony na kwota tej roznicy cenowej