A to nawet nie wiedziałam, ja przeważnie w domu sprawdzam paragon i już nic z tym nie robię
mysle ze nawet w domu juz będąc wyatrczylo by zglosic im z zdjęciem paragonu i np gazetki bo to jednak mie Twoja wina ze np maja balagan w systemie:) jakby nie patrzec jestes Ty na tym stratna jezeli cos mialo byc w gazetce za dana kwote a nie jest
z jednej strony mozesz miec rekompensate a z drugiej to tez dużo usprawnia wykluczenie takich sytuacji
Bardzo Ci dziękuję za takie rady, serio nigdy bym o tym nawet nie pomyślała , że w domu można jeszcze cos z tym zrobić, ja jedynie co kiedyś zgłaszałam to śmierdzące mięso w pudełku ale to mi Glovo takie przywiozło i już nigdy więcej nie zamówiłam
my tez nie wiedzielismy az do dnia kiedy kierownik do nas odzywka "ja nie mam czasu , to nie moja sprawa… prosze sobie pisac na infolinie bo ja tego nie zrobie " i takiego typu wiec tak tez zrobiliśmy bo kilka produktow gazetkowych nie wchodzilo
i faktycznie nawet na e paragonie tez sa informacje kontaktowe
i zglaszaniem raz ze w sumie im pomagamy bo wyłapią i naprawia problem plus inni klienci dostana tak jak powinni dwa czestp tak jak mowilam zwracali roznice a trzy moze mniej takich “usterek” bedzie
jeżeli pracownik nie zauwazy i nie zglosi ani klient to podejrzewam że czesto i wiele takich akcji jest .
wtedy i klient traci i firma na opinii
Dla mnie obniżka ceny. Niejednokrotnie kupiłam coś czego zupełnie nie zamierzałam, gdy cena produktu była obniżona. Gratis to miły dodatek jeżeli jestem pewna zakupu. Z kodów rabatowych oczywiście, że korzystam
znajduje je w internecie, najwięcej na Instagramie od innych użytkowników, albo marki wysyłaja je wraz z newsletterem
Ja ostatnio robilam zakupy na Gemini, i to byla dosc duza paczka (bo 2/3 wyprawki aptecznej) i w gratisie dostalam probke zelek na sen:face_with_peeking_eye:![]()
wlasciwie to nie wiem czy to mial byc taki zart ze strony pakujacego… ale pierwszy raz w zyciu gratisiku nie odebralam milo.
Ojj ktos kto pakował miał poczucie humoru ![]()
Ale fakt, z apteki często mi dorzucają jakieś gratisy - syrop na owsiki też sie trafił ![]()
Ja osobiście wolę niespodziewany gratis do zakupów. Akcje 1+1 lubię, 2+2 toleruję, ale już 3+3, 4+4 to mnie przytłaczają i czuję na plecach taki agresywny marketing, zdarza, że się złamię i kupię ale potem dochodzę do wniosku, że na co mi to było, gdzie to trzymać jak przerobić. Praktycznie do każdych zakupów przez internet zanim przejdę do płatności szukam kodu rabatowego. Kodów szukam na Facebooku na profilu marki albo wklepuję do przeglądarki frazę “kod rabatowy /nazwa sklepu/” i wtedy przekierowuje mnie. Od czasów covid wiele zakupów przeniosłam do sieci więc sklepy często same wysyłają w mailu jakieś kody rabatowe albo kod na gratisowy produkt ![]()
Oo tak, dobrze, że o tym piszesz, niedawno kupowałam tusz i była obok niego etykieta, że jest na cenie promocyjnej i przy kasie ona się nie nabiła, więc się zapytałam dlaczego tak, pani powiedziała, za zapomnieli zdjąć tej etykiety, ale oczywiście nabije mi w tej cenie promocyjnej, tak zrobiła po czym etykietę zdjęła
także warto o tym wiedzieć ![]()
W poniedziałek za to byłam w biedronce i miały być jajka kinder 2+2 gratis i też takie info przy tych jajkach wisiało, ale nie wchodziło i na samoobsługowych i na kasie, gdybym miała na te jajka mocne parcie to bym pewnie poprosiła kierownika, ostatecznie kupiłam tylko jedno ![]()
ale gdyby kasjerka była dla mnie nie miła to bym nie odpuściła, jednak pani była bardzo sympatyczna i mówiła, że nie wiem dlaczego tak się dzieje i bardzo jej przykro ![]()
@Hedwiga haha też dostałam żelka na sen, mąż się poczęstował
ale dla mnie to taki dodatek jak dodatek, mogli nic nie dawać a dali żelka
jakbyś potrzebowała coś dokupić to na promocjach wrzucałam kod na darmową dostawę od 49 zł na Gemini do 24 grudnia ważny ![]()
Mnie kiedyś pani nabiła 22 bułki zamiast 2 dopiero w domu zobaczyłam paragon. Wróciłam się i mi bez problemu oddali pieniądze
A to chyba apteki tak mają w ostatnim czasie…
pewnie dostali pulę do zużycia
bo ja też dostałam ostatnio, tylko chyba z Apteki Rosa robiłam zamówienie na jakieś tam bobaskowe kremy i otwieram paczkę a tam też, nawet dwie paczki tych próbek żelków na sen!
Także tak, na pewno ich użyję, bo przy maluchu to przecież żelka na spanie i lulasz spokojnie do rana, prawda?
Mnie ten gratis rozbawił
ale swoją drogą byłoby mi milej jakbym mogła faktycznie sobie coś co dadzą użyć ![]()
Dobrze wiedzieć, na pewno mi się przyda
@Karcia no to super , że bez problemu oddali kasę
Ja uwielbiam promki, gratisy, zawsze jak widzę coś typu kup dwa produkty a dostaniesz xyz to oczywiście że wezmę w sztuki
mąż się śmieje zawsze jak jesteśmy w jakimś sklepie i przy kasie pytają czy mam kartę klienta to on mowi : moja żona by nie miała?
Także newsletter, gazetki, promocje w sklepie, informacje na ig czy fb lub tt.
Bardziej chodzilo mi o to ze jak juz zamawiam “tony” podpasek, plynow, masci na brodawki i inne przyjemnosci to ten “gratisik” to taki psztyk w nosek nie bardzo wiadomo co z nim zrobic wiec u nas wyladowal w koszu na smieci.
A za kodzik dziekuje
wlasnie czekam az moze jeszcze przecenia kalendarz adwentowy z musteli
ale na razie to podniesli cene ![]()
Kurczę nawet nie wiedziałam, że taki jest i aż zerknęłam z ciekawości! Fajnie wygląda , widzę tam jeszcze jakiś gryzak i książeczkę - ciekawe
jakby był za 150 zł to biere od razu ![]()
Byl za 220, ale uznalam ze jak bedzie mniej niz 200 to sie bedzie “oplacac”.
Myslalam ze jak zacznie sie grudzien to obniza, a jednak nie
ale ja jestem cierpliwa, nie spieszy mi sie ![]()
Ten kalendarz z musteli to fajnie się zapowiada
ale fakt cena sporą.
Ja osobiście lubię obniżki cenowe. Akcje 2plus2 to dla mnie przytłaczające, wolę 1plus1 . Bo często nakupie i później i tak się tego nie użyje…
Ostatnio lubię cashbacki np pampers na często akcje i ostatnio mi się udało ok 100zl odzyskać przy zakupie za 400 zł.
Gratisy do zakupów fajne, bo nigdy nie wiemy co nam się trafi, ale czasem właśnie to się zupełnie też nie przyda. Jednak ja zawsze kogoś obdarowuje jak mi coś nie pasuje ![]()
Ja też dostałam ten żelek, ale ja bezrefleksyjnie oddałam go mężowi a on zjadł, nawet nie patrzył co to ![]()
To ja dziś miałam miłe zaskoczenie na frisco dostałam paczkę Malagi ![]()
O jaaa, nie wiedziałam, że tak można a w mojej biedronce takie problemy to na porządku dziennym! Nawet dziś miałam jakąś różnicę w cenie! Od dziś będę tego pilnować i zgłaszać, bo dlaczego mam cierpieć przez ich bałagan w systemie!!