Wykryłam wczesna ciąża, w piątek beta 9, w niedzielę 32, teraz czekam na kolejne wyniki, dziś przy podcieraniu, taki dziwny śluz, martwię się…
Biorę duphostan progesteron był 12.
Dziś 2/3 dni po dacie miesiączki
Wykryłam wczesna ciąża, w piątek beta 9, w niedzielę 32, teraz czekam na kolejne wyniki, dziś przy podcieraniu, taki dziwny śluz, martwię się…
Biorę duphostan progesteron był 12.
Dziś 2/3 dni po dacie miesiączki
A robiłaś test ciążowy? Najlepiej zrobić go z rana (zwłaszcza na początku) bo wtedy jest największe stężenie hormonu w moczu.
Tak testy pozytywne, beta dodatnia i rośnie, ale ten śluz mnie zmartwil
Jest tutaj watek o.plamieniu implantacyjnym. Wejdź i poczytaj. Może u Ciebie też się zaczyna.
Ale może być implantacja jak testy i beta już są dodatnie od piątku? Myślałam że dopiero po implantacji wytwarza się beta
Z tego co sie orientuje.pojawia się ono w terminie (w okolicach) spodziewanej miesiaczki.
Ale nie jestem ekspertem takze odsylam do wątku o którym wspomnialam lub po prostu do jakos artykułów ze sprawdzonych źrodel.
Spokojnie ten śluz nie wygląda źle. A umawiałaś się już z lekarzem?
Wizyta dopiero za 2 tygodnie
Ooo to faktycznie jeszcze trzeba poczeka. Nie jestem lekarzem ani ekspertem ale jak nie masz typowego krwawienia to nie powinno to być powodem do stresu. Ważne że beta rośnie
Przyszła beta 80.2
5.06 beta 9.3
7.06 beta 32.8 255% przyrostu
9.06 beta 80.2 144% przyrostu
Czy to coś znaczy, że przyrost się zmniejszył ?
Przysiady jest mniejszy ale jest cały czas. Wiem że po 2 dnia powinien się podwoić z tego co pamiętam
Ciężko powiedzieć. Bo to może oznaczać bardzo dużo od najgorszych rzeczy do tego że może beta zaczyna się produkować i trochę szaleje. Wczesna ciąża czyli nie wiemy który tydzień albo dzień. Najlepiej udać się do lekarza bo tutaj nic nie wywrozymy. Prawda jest taka że hormony też szaleją przy ciąży. Zrób jeszcze test zobaczysz czy wyjdzie pozytywny
Jeśli test wyszedł pozytywny i zażywasz progesteron na podtrzymanie jesteś pod opieką lekarza , najlepiej to się z nim kontaktować i ci wszystko wytłumaczy . Każda kobieta jest inna :)))
A nie ma żadnego bliższego terminu?
Nie będzie i tak nic widać
Ja poszłam w 5 tygodniu i już był ten zarodek rozwinięty
jak masz taka betę to napewno będzie widać
albo po prostu zadzwoń do jakiegoś innego ginekologa i powiedz że chcesz potwierdzić ciążę to wtedy cię muszą przyjąć szybciutko
No to trzeba się jednak nieco uzbroić w cierpliwość. Przede wszystkim się nie stresuj bo to jest jeszcze gorzej
ja taki sluz mialam podczas implantacji wlasnie w czasie okresu
beta rośnie, progesteron masz ładny więc nie panikowała bum szczególnie ze duphaston masz.
narazie u lekarza zbytnip nie zobaczy. trzeba czasu i spokoju
jeżeli chodzi o przyrost bety to sprawdź na kalkulatorze . czasem gdy szybko sie zmniejsza to po prostu biochem
Jest możliwość że to plamienie implantacyjne, nie jest to krwiste, intensywne, a często nawet pojawia się niewielkie krwawienie i nie oznacza to wcale nic złego ![]()
Tak jak @Kalusia161 podpowiedziała jest taki wątek o plamieniu implantacyjym, artykuł od Redakcji do zapoznania i przeczytania, może warto tam zajrzeć i Zasięgnąć informacji rzetelnej specjalistycznej ![]()
A najlepszą opcją i odpowiedzią na wszystkie wątpliwości będzie wizyta u lekarza
powodzenia!
Nie wiem w sumie co napisać bo nie mam pojęcia co to wsyzysko oznacza, myślę że żadna z nas nie wie, a tylko lekarz będzie w stanie Ci powiedzieć co i jak
Co by nie było - ja trzymam za Ciebie dziewczyno bardzo mocno kciuki bo Twoje posty co jakiś czas się tu przewijają i wiem jak bardzo Ci zależy na tym żeby mieć bobaska♥️
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.