Dziewczyny wczoraj byłam na USG 6+2 lekarz potwierdził ciążę, ale jescze nie było serca, mówił że to normalne na tym etapie i że na dniach się pojawi, kolejna wizyta 15.07
Na początku (2 tygodnie temu) przy becie był niski koło 11/12 i wtedy załatwiłam e- receptę na duphostan bo był weekend, 3 lekarzy kazało mi go odstawić, ja nie wiem czemu miałam przeczucie żeby brać bo przecież nie zaszkodzi. Wczoraj mi się skończył, jak lekarz mówił że wszystko dobrze to się ucieszyłam, jednak dziś dla spokoju zrobiłam progesteron który wynosi 11.4 i znowu się martwię… Co myślicie, niby mieści się normie labolatoryjnej, ale mnie to nie przekonuje…
A może spróbuj zadzwonić do lekarza, powiedzieć o swoich wątpliwościach? Ja na duphastonie jechałam bardzo długo
ale u mnie to właśnie lekarz kazał zrobić progesteron i umówiliśmy się właśnie na smsa jak już będę miała wyniki (niestety nie pamiętam jaki miałam wynik) i też od razu wystawił mi receptę.
A lekarz nie powiedział ci czy można to stosować i jak? Ja bym sama nie brała czegoś co nie jest ustalone z lekarzem prowadzącym. Żeby maluszkowi nie zaszkodzić. Warto jeszcze
Raz iść do lekarza albo skonsultować się telefonicznie.
Nie robiłam tego badania w ciąży nigdy, na początku sprawdzałam beta HCG czy są przyrosty dopóki na wizycie nie usłyszałam serca. A progesteron gin mi kazał brać do końca 1 trymestru bez badan . Jesli masz wątpliwości zrobiłabym bete dwa razy w przeciągu 48 godzin albo umówiła się do innego lekarza ![]()
Ja też brałam progesteron ale w czopkach a nie dupaston
Na wlasną reke nienwarto nic brac. Tym bardziej jesli progesteron jest w laboratoryjnej normie.
Jak się niepokoisz.to moze umow się do innego lekarza.
Jak tam u Ciebie ? Wszystko dobrze ?
Byłam przed wczoraj na wizycie, ciąża rozwija się prawidłowo, jest serduszko ![]()
Oo to gratulacje ![]()
dużo zdrówka dla Ciebie i tego maleństwa które już nosisz pod serduszkiem ![]()
![]()
Świetne wieści
duuużo zdrówka dla Ciebie i niech Maluszek się dalej zdrowo rozwija ![]()
![]()
Cudna wiadomość. Trzymam kciuki żeby było tak dalej ![]()
a jak samopoczucie? Jak się czujesz?
Super
bardzo się cieszymy razem z tobą dbaj o siebie i maluszka
🩷
Ogólnie dobrze, są lepsze i gorsze dni. Czasami mam trochę mdłości i bóle brzucha, ale daje radę. Dziękuję dziewczyny ![]()
No ciąża tak przebiega i takie jej uroki. Ale nie martw się drugi trymestr jest najlepszy ![]()
dużo zdrówka dla maluszka i super samopoczucia dla Ciebie
czekamy na dalsze informacje odnośnie płci hihi 🩷🩵