Wielkanoc 2026!

Bardzo dziękujemy :smiling_face_with_three_hearts::blush:

Dla całej ekipy Redakcyjnej Canpol oraz dla wszystkich Mam tu obecnych również życzymy Wesołych Świąt Wielkanocnych, wielu pyszności na wielkanocnych stołach i miłego czasu wśród najbliższych :heart_eyes: :hatching_chick: :tulip:

Babka cytrynowa upieczona, mieszkanko posprzątane, a jutro wyjeżdżamy do rodziców, także bez większych szykowań się obędzie, bo zarówno święconka, na śniadanko jak i obiad będziemy gościć się u rodziców :smiling_face_with_three_hearts:

U Nas w tym roku spokojniem. Bez spiny. Pierwsze Święta w 4 :heart: Okna nie umyte, firany nie wyorane, podlogi nie wyoucowane :stuck_out_tongue_winking_eye:
Ale jesteśmy My. I to najważniejsze. Koszyczki na jutro przygotowane. Takse rano ze święconką. Potem na cmentarz zasiwecic świeczki (2 rocznica śmierci mojej Mamy).
Planujemy jutro wspolne poeczenie sernika. Niedziela rodzinie w domku - na pewno jakiś dluzszy spacer. Zabawy z synkeim
W poniedzialek jak zdrowie dopisze jedziemy do tesciow.

Wszystkiego dobrego dla Mam Canpola :heart:

My w końcu pierwsze święta w swoim mieszkaniu.
Jutro idziemy poświecić koszyczek, śniadanie niedzielne jemy w domu, a później jedziemy na mszę do mojej mamy, w południe jedziemy do mamy męża.
Poniedziałek mamy dla siebie i nie planujemy się nigdzie wybierać. Kupiłam córce taki obrus do malowania, więc pewnie na tym spędzimy ten czas.
Co do przygotowań, to w domu jeszcze nieład :joy: ale nie robę dużo jedzenia, jedynie kolorowe jajeczka kurze i przepiórcze, bigos i jarzynowa. Nie ma sensu na nas 3 robić więcej, a i to może być za dużo, a gości się nie spodziewamy :sweat_smile:

A jaka przepiórcze z okazji Wielkanocy czy zawsze jecie? Jak byłam mała to moja ciotka kiedyś dla swoich dzieci takie kupowała, to uważałam ich za wielkich bogaczy :crazy_face:

Ja maila raz okazję raz spróbować takie ale nie kupuje ich. Mi jaja teściowa daje wiejskie od sąsiadów :face_with_hand_over_mouth::upside_down_face:

U nas juz z gorki :smiling_face_with_three_hearts: golabki gotowe , salatka królowa jarzynowa na ostatniej prostej , koszyczek poswiecony , drobne upominki dla wszytskich gotowe :muscle::hatching_chick::rabbit:
Droga redakcjo , drogie mamy zycze nam wszystkim przedewszystkim spedzenia tych swiat w zdrowiu , bo nie od dzis wiadomo , ze to najwazniejsze .
Spokoju ducha , abysmy wszytskie mogly sie zatrzymac w tym czasie i docenic to co jest tu i teraz .
Radosci z sukcesow naszych pociech :rabbit:
Dla mam ktore jeszcze sa w dwupaku - szybkiego wyklucia :hatching_chick::hatching_chick::hatching_chick:
I oby ten czas byl dla nas wsyztskich odpoczynkiem w gronie ludzi , ktorych kochamy :heart:
Specjalnie na tą okazje pozwolilam sobie “stworzyc” grafike tylu “smacznej kawusi” prosze doceńcie :face_with_hand_over_mouth::see_no_evil:

2 polubienia

My za rok też już na swoim :smiling_face: Ale te święta dla nas też są inne i wyjątkowe bo w czwórkę :two_hearts:

2 polubienia

My już świętujemy :smiling_face: sałatka, wędliny i serniczek wciągnięty :upside_down_face:

Ja się najadłam przy przygotowaniach :face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

Haha sluszna uwaga :face_with_hand_over_mouth: ja tez :see_no_evil:

Haha to ja tak samo :face_with_hand_over_mouth: :joy::speak_no_evil::speak_no_evil:

1 polubienie

My w tym roku sami w domu - dzidzia musi być jeszcze tydzień w brzuszku, a coś jej się spieszy, dlatego muszę leżeć i odpoczywać, by uniknąć unboxingu kinder niespodzianki na święta :smiley:

2 polubienia

U nas wczoraj były pasztet, kiełbaska, trzy rodzaje szynki, sałatka jarzynowa, sałatka z tuńczykiem i chrzaniki z jajkiem :upside_down_face: i na deserek serniczek

1 polubienie

Ale to by była najlepsza niespodzianka :face_with_hand_over_mouth:

A u którejś z was robi się chrzanik z jajkami tak drobno pokrojonymi? Ja się pierwszy raz spotkałam z tym u rodziny męża

Nie u nas się tak nie robi :slight_smile:

O ja tez pierwszy raz slysze . Z chrzanem a wlasciwie sosem chrzanowym moj maz robi pyszna biala kielbaske

To my takiej kiełbasy nie jemy na Święta. A chrzanik jest o się robi tak że kroisz w kostkę białka, widelcem zgniatasz żółtaczka, dodajesz majonez, chrzan i sól i pieprz

U nas się jajka kroi na pół i dekoruje chrzanem i majonezem.
@asiam1 ja nie lubię białej kiełbasy jakoś wolę tą zwykłą swojską :smiling_face_with_three_hearts:

U nas tylko majonezem i szczypiorkiem :grin: u kazdej z nas co innego i ile mozna fainych pomyslow podlapac :grin: