Wiosenne spacery z dzieckiem

Dokładnie ja tak samo mam ze swoim mężem i o to idą największe zgrzyty. Bo on musi teraz zjeść jak jest pora kąpieli małej, a jak mówię to trzeba było robić wcześniej to nie bo on był w toalecie ale ile rzeczy wcześniej bezproduktywnych robił tego nie widzi

To u nas największy hit. Jak tylko mała się urodziła babcia i szwagier jak w końcu przyszli mała miała dwa miesiące, to stwierdzili że coś przyniosą. Hit przynieśli słoiczki do RD, bo o co chodzi 2 miesiące szybko minie. :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:

No ja też właśnie powiedziałam że będę jak may będzie w dobrej kondycji i tylko godzinę bo potem idziemy spać. Ja też ciągle słyszę by soczki dawać bo są specjalne dla dzieci. Co z tego że są jak mają soki zagęszczone których dzieci nie powinny pić.

@Mamusia22 moja siostra też wcześnie zaczęła dawać słodycze córce, teraz mam 3 lata i po każdym posiłku w nagrodę lizak czy lód. I już coś ma z ząbkami. Byłam w szoku jak na roczek synkowi swojemu dali tak tort masiasty kupny. Ja na roczek zarobię swój bez cukru.

Ja byłam pierwsza w rodzinie która miała jakiś harmonogram dnia u dziecka i trochę się nasłuchałam że muszę wyluzować , bo wszystko dostosowywałam pod drzemki i sen nocny córki. No sorry, nie chciałam tak jak one kłaść dzieci o 23 bo miały drzemkę ze zmęczenia o 17. Maluchy już mają też swój rytm dnia i trochę się obawiam Chrzcin ,bo będziemy mieć obiad po 15 dopiero po mszy a Maluchy po 18 już są dramat i tylko czekam na karmienie i śpiworki… wiem że to 3 h, ale zleci

My ciągle odkładamy chrzest i jak tak dalej pójdzie to nie będziemy mieli problemu z harmonogramem bo dziecko ma coraz krótsze drzemki :joy: myśleliśmy żeby w domu zrobić ale teraz będziemy robić klimatyzację później pergole na taras i jak już się ogarniemy to będzie czerwiec/lipiec a synek ma teraz już 5 miesięcy. A teraz nie zrobimy bo musimy dokupić stół i krzesła, a teraz nie kupimy bo nie mamy pergoli i się wszystko zniszczy na deszczu i słońcu … takie błędne koło. Jak dostaliśmy wyceny na chrzciny w restauracji to się mocno zdziwiliśmy …

1 polubienie

Ja miałam chrzest o 14. Na mszy maluch nie spał. Zasnął na chwilę w knajpie gdzie był obiad ale sos szybko się obudzi i płakał bo był głodny a KP więc było troche zabawy bo nie było tam gdzie karmić za bardzo i w sumie to trochę przeżywał ten hałas i tych ludzi mówiących do niego więc płakał i był rozżalony. Goscie zjedli i się rozeszli do domu. Cała impreza nie trwała długo

Ja mialam na 12.30 i cala msze przespał :wink: na sali tez troche spał a później goście go zabawiali :wink:

U nas wczoraj tak mocno wiało… i deszcz padał a dzisiaj już chłodno i bez słońca :confused:

Ja myślę że u mnie też będą zabawiać i nosić wszyscy po kolei. No jeden dzień rozregulowany to się nic nie stanie. A to najbliższą rodzina będzie sami swoi , u nas w domu więc myślę że szybko nie pójda :see_no_evil:

1 polubienie

@Magdallenka0897
Wczoraj liczyłam że weekend będzie ładny - bo tak w prognozach było. Pozamawiałam roślinki itd, a tutaj patrzę i deszcze jednak :cloud_with_rain::umbrella:

1 polubienie

U mnie w weekend zalowiada sie 10 stopni pochmurno, mogloby nie padac bo jest u nas jarmark wielkanocny i chcialam pojsc z dziecmi :wink:

1 polubienie

A no tak , czas jarmarków! Sama bym też pojechała - w Katowicach jest super, widziałam na tt :rabbit2::rabbit:

Noo ja lubie mozna bibeloty pokupowac :see_no_evil::see_no_evil: dzieci maja rozne zabawy, szukanie jajeczek rozne konkursy :slight_smile:

U mnie szaro i smutnie

U nas dzisiaj wieje, leje i jest nieprzyjemnie

1 polubienie

U nas bez deszczu ale wieje ogolnie lepiej nie wychodzic :rofl::see_no_evil:

Ładne imię takie nie spotykane

1 polubienie

To jak z moim imieniem - moja mama wracała z pracy (jeszcze nawet mojego taty nie znała) i spotkała mała dziewczynkę z mama. Miała na imię Marysia - i dlatego ja też jestem Marysia :cherry_blossom:

1 polubienie

A moje imię znowu jest takie bo jak to mama moja mówi sama sobie je wybrałam bo w taki dzień się urodziłam

To u mnie ojciec wymyślił imię. Mama chciała abym była Kaśką

1 polubienie

Zdecydowanie takie teksty są najlepsze :sweat_smile:
Ominie drzemke, to w nocy będzie lepiej spał, albo przy następnej drzemce dłużej pośpi…
Ja już tak walczę z teściem żeby do małego nie przychodził jak jest czas drzemki…
Ja pierdykam. Czasami się zastanawiam co Ci ludzie mają w głowie.