Dokładnie ja tak samo mam ze swoim mężem i o to idą największe zgrzyty. Bo on musi teraz zjeść jak jest pora kąpieli małej, a jak mówię to trzeba było robić wcześniej to nie bo on był w toalecie ale ile rzeczy wcześniej bezproduktywnych robił tego nie widzi
To u nas największy hit. Jak tylko mała się urodziła babcia i szwagier jak w końcu przyszli mała miała dwa miesiące, to stwierdzili że coś przyniosą. Hit przynieśli słoiczki do RD, bo o co chodzi 2 miesiące szybko minie.
No ja też właśnie powiedziałam że będę jak may będzie w dobrej kondycji i tylko godzinę bo potem idziemy spać. Ja też ciągle słyszę by soczki dawać bo są specjalne dla dzieci. Co z tego że są jak mają soki zagęszczone których dzieci nie powinny pić.
@Mamusia22 moja siostra też wcześnie zaczęła dawać słodycze córce, teraz mam 3 lata i po każdym posiłku w nagrodę lizak czy lód. I już coś ma z ząbkami. Byłam w szoku jak na roczek synkowi swojemu dali tak tort masiasty kupny. Ja na roczek zarobię swój bez cukru.
Ja byłam pierwsza w rodzinie która miała jakiś harmonogram dnia u dziecka i trochę się nasłuchałam że muszę wyluzować , bo wszystko dostosowywałam pod drzemki i sen nocny córki. No sorry, nie chciałam tak jak one kłaść dzieci o 23 bo miały drzemkę ze zmęczenia o 17. Maluchy już mają też swój rytm dnia i trochę się obawiam Chrzcin ,bo będziemy mieć obiad po 15 dopiero po mszy a Maluchy po 18 już są dramat i tylko czekam na karmienie i śpiworki… wiem że to 3 h, ale zleci
My ciągle odkładamy chrzest i jak tak dalej pójdzie to nie będziemy mieli problemu z harmonogramem bo dziecko ma coraz krótsze drzemki myśleliśmy żeby w domu zrobić ale teraz będziemy robić klimatyzację później pergole na taras i jak już się ogarniemy to będzie czerwiec/lipiec a synek ma teraz już 5 miesięcy. A teraz nie zrobimy bo musimy dokupić stół i krzesła, a teraz nie kupimy bo nie mamy pergoli i się wszystko zniszczy na deszczu i słońcu … takie błędne koło. Jak dostaliśmy wyceny na chrzciny w restauracji to się mocno zdziwiliśmy …
Ja miałam chrzest o 14. Na mszy maluch nie spał. Zasnął na chwilę w knajpie gdzie był obiad ale sos szybko się obudzi i płakał bo był głodny a KP więc było troche zabawy bo nie było tam gdzie karmić za bardzo i w sumie to trochę przeżywał ten hałas i tych ludzi mówiących do niego więc płakał i był rozżalony. Goscie zjedli i się rozeszli do domu. Cała impreza nie trwała długo
Ja myślę że u mnie też będą zabawiać i nosić wszyscy po kolei. No jeden dzień rozregulowany to się nic nie stanie. A to najbliższą rodzina będzie sami swoi , u nas w domu więc myślę że szybko nie pójda
To jak z moim imieniem - moja mama wracała z pracy (jeszcze nawet mojego taty nie znała) i spotkała mała dziewczynkę z mama. Miała na imię Marysia - i dlatego ja też jestem Marysia
Zdecydowanie takie teksty są najlepsze
Ominie drzemke, to w nocy będzie lepiej spał, albo przy następnej drzemce dłużej pośpi…
Ja już tak walczę z teściem żeby do małego nie przychodził jak jest czas drzemki…
Ja pierdykam. Czasami się zastanawiam co Ci ludzie mają w głowie.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.