Witaminy i minerały w diecie przyszłej mamy

ja to starałam jedynie jeść zdrowo.Jak tak jadłam wyniki miałam wszystkie ok

W ciąży organizm kobiety ma zdecydowanie większe zapotrzebowanie na kalorie, jak również na witaminy i minerały. Dieta przyszłej Mamy powinna być tak ułożona, by maluszek miał zapewnione wszystkie niezbędne składniki odżywcze do swojego prawidłowego rozwoju.

ja tez mialam wyniki wszystkie wporzadku… jadlam sama zdrowa zywnosc

ja w ciąży miałam straszna chec na coca cole, malo zdrowe

u mnie najgorzej było z niedoborami żelaza bo nie dość że ogólnie mam anemie to w ciąży to jeszcze się pogłębiło

Ja w ciąży wyniki miałam bardzo dobre, za to po porodzie bardzo długo utrzymywała mi się anemia i przyjmowałam żelazo ale nie wszystkie zelaza mój organizm przyswajał,

wyniki miałam dobre i wogóle całą ciążę dobrze znosiłam

ja anemi w ogole nie mialam

ja w obydwu ciazach mialam anemie ale to przez ciagle wymioty

nie mialam anemi

Ja miałam zawsze miałam wyniki poniżej normy, mimo zażywania witamin zaleconych przez lekarza

Jak to stwierdził mój gin jestesmy z moja córcia okazami zdrowia :wink: Oby tak do rozwiązania :slight_smile:

Ja wyniki miałam calą ciażę rewelacyjne.

u nas było ok, zaobaczymy jak teraz będzie z wynikami

Ja bardzo często miałam mdłości i przez to wielu rzeczy nie mogłam jeść, więc o dobre wyniki też było i trudniej

ja też miałam dobre wyniki ale to prawda jak ktoś ma mdłości to i wyniki są gorsze

ja tez moge powiedziec ze cala ciaza byla bez jakichkolwiek zastrzezen

ja też miałam mdłści i teraz też mam mega mdłości ale wyniki mam dobre

każda kobieta inaczej znosi ciążę, każda ciąża jest też inna i niepowtarzalna

Mdłosci byly na poczatku i to nawet częste… teraz przy 38 tc doskwiera tylko zgaga no i obrzęk stóp… nie jest tak źle :wink: