Witamy Maluszki - przełom 2025/2026

2 lata na zrzucenie wagi , zeby znowu jak ferrari w 9 miesiecy do setki :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

@asiam1 A dużo ci zostało do zrzucenia po porodzie ? :wink:

Haha :smile: no ja teraz trochę większa presję czuję na powrót do formy, bo po pierwszej ciąży machalam ręką bo wiedziałam że zaraz znowu nabiore kilogramów :smile:

Duzo przytylam w ciazy , znaczy sie ja zeby w ogole zajsc w ciaze schudlam 26 kilo a 24 przytylam w ciazy :see_no_evil: zostalo do zrzucenia 18 , bo 6 juz w dol
@daga1271 nie potrzebnie , zadnej presji ! Szkoda zycia zeby sie tym zamarwiac . Ja sie smieje , ze musialam do tego dorosnac .a wlasciwie wiele nie zmienilam w zyciu a waga leci :wink: moja “magiczna” woda chyba dziala :grin:

1 polubienie

Ale nie chodzi mi o wagę czy kilogramy tylko taka sprawność. Ostatnio robiłam 15minutowy zestaw zdrowy kręgosłup i potem miałam takieeee zakwasy. I w moim przypadku jak źle jem i nie ćwiczę to zaraz nie mam energii i chodzę wkurzona.

1 polubienie

29 :stuck_out_tongue: @Magdallenka0897 to moja córka też długo nie chciała się pokazać i chyba dopiero koło 15-16 tygodnia się dowiedzieliśmy i to nie na 100% :stuck_out_tongue: pamiętam, że chciałam na święta popsuć balona, a dopiero chyba na dzień babci się udało xd
A syn z kolei w 12 tygodniu objawił swe oblicze :smiley:
@Redax33 super :heart:

1 polubienie

O ludzie :slight_smile: no i ja Ci powiem że boje się swxu pod tym względem poki co . Tabletek anty nigdy nie przyjmowałam i hm trzeba bedzie kiedys pomyśleć o nich :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:

Daga u mnie też 3 stopień referencyjnosci i widziałam że wcale tak szybko nie wypuszczali właśnie pacjentek, takie 5 dob praktycznie każdy był…

1 polubienie

Teraz się przemęczysz i niedługo będą się razem bawić i będziesz mieć więcej spokoju :slight_smile: u mnie 2 msce i 20 też jest ciężko, ale już widze jak córka jest za bratem :slight_smile: mi nie dała buziaka przy wyjściu do żłobka, a bratu musiała xd

U mnie 2 lata i 9 miesięcy wczoraj pierwszy dzień sama z trójką i poszłam na spacer do miasta :smile: także z niespełna 3 latka już spokojnie można to pogodzić. Ja przez brak ruchu takiego jak spacery wczoraj czułam zmęczenie :see_no_evil: człowiek się zastał przez tą zimę , poród i połóg. Waga jak spadła po ciąży 14kg tak stoi, ale na razie nie pilnuje się :face_with_peeking_eye: jeszcze 7

2 polubienia

Poczatki naprwno sa ciezkie , ja tez gdzies z tylu glowy ciagle mam , ze moze marze o za malej roznicy wieku . Ale przez to , ze u mnie to loteria to z moim szczesciem zaczne starac sie za 2 lata a uda sie po 6 :face_with_peeking_eye: wiec wole nie rywykowac , ze nie uda sje wcale . Jakos to ogarne , a jak mowisz , ze sie da , to sie da :muscle: tym bardziej, ze u Ciebie 2 maluszki najmlodsze :grin:

@Mamaprzygod oj mi też brakuje teraz ruchu, takie siedzenie w domu bardziej męczy niż 2 godzinny spacer :face_with_peeking_eye: to już nie zostało ci wcale dużo kg do zrzucenia, przyjdzie wiosna, lato więcej aktywności i zgubisz :heart:

Wow to i tak pięknie już zleciało i to bez większego ruchu jak piszesz :slight_smile:

" zostawiłam" tyle w szpitalu :smile: same dzieci 6.5kg

4 polubienia

My jutro miałyśmy wyjść. Ale pojawilo sie “ale”… Mała leci z wagi. Pomimo dokarmiania mm. I zaczęła ulewać.
Ja juz mam stresa okropnego.
Ogólnie niechętnie chwyta pierś. W czwartek jeszcze spoko a od wczoraj już nie.
Dopiero dzisiaj daje mi sie wiecej odciagac żeby podac tez moje mleko.
O 20 kolejna kontrola wagi

1 polubienie

O wow , no tak faktycznie :see_no_evil: mialas co nosic :heart_eyes: ja juz tez nie moge sie doczekac aktywnosci na dworze , fajnie bo akurat jak mala bedzie juz chodzic to bedzie cieplo :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Ja też musiałam odciągać bo mała nie chciała piersi dawałam butelką i zaczęła przybierać będzie dobrze :revolving_hearts:

U nas też mał spadła z wagi ale w granicy 6% i w 3ciej dobie dalej leciala ale juz niewiele. Wypisali nas tylko dlatego, że to bylo moje drugie dziecko i że juz położną miała umówioną za 3 dni. Ale ogolnie nam córka leciala z wagi tydzien…. Faktycznie niewiele a raczej może po prostu zahamowała wage niż leciała ale jednak. Dopiero wage urodzeniową osiągnęła w 16 dobie a w 23 dobie tak nadgonila, że ostatnio położna była w szoku co sie wydarzyło :muscle:t2::face_with_peeking_eye:

Karmiłam tylko naturalnie i kazdy mi mowił żeby sie jeszcze wstrzymac dokarmianiem ale ja sie stresowałam mega ….

A ile Wam waga spadła?

U nas urodzeniowa 3230 g
Położna w 7 dobie była i miala 2970g i to byla nasza najniższa waga.
W 23 dobie 3500 g

Urodzeniowa 3510g. (Środa)
Wczoraj bylo 3330g.
Dzisij 3270g.
Poleciala 7% masy urodzeniowej. I noo to juz tutaj problem. Jak poleci więcej to pewnie Nas nie wypisza.
Ogolnie Mala w czwartek i z czwarku na piatek zrobila wiecej kupek niz obie wspollokatorki w sali razem wziete.
I wczoraj zaczela mi ulewać dodatkowo. :worried:
Licze ze w nocy bedzie fajna zmiana. Jak Mala.nienbd chciała wspolpracowac to bede zawozic zeby karmily one. Mlze maja zlote sposoby. Ale wszystko to kwestia zmiany.

2 polubienia

@Kalusia161 nie martw się, to chyba częste :wink: moja kuzynka urodziła końcem stycznia synka z waga 3300, też niezbyt chce pierś, w nocy go musi budzić bo nie wstaje na jedzenie to pije jedynie z butelki i to niechętnie :baby_bottle: spadł poniżej 3 kg już i właśnie mówi, że chyba zacznie dokarmiać mm