To u nas prysznic czy obiad to tylko na drzemce ![]()
Ja byłam pewna że się nie da wziąć prysznica czy wysuszyć głowy przy dziecku ale to dla dziecka dodatkową atrakcją jak mama suszy głowę ![]()
Ojjj zdecydowanie czerp z tego! ![]()
![]()
![]()
Bo później to właśnie albo płacz i lament pod drzwiami albo korzystanie z toalety w towarzystwie szkrabika ![]()
![]()
@SylwiaMK suszenie włosów to atrakcja jakich mało
mój synek to jak otwieram szafkę w której jest suszarka to już na główkę wskazuje, że ostatnio “suszylismy” włosy ![]()
![]()
![]()
Chociaż teraz też odkładam go do łóżeczka niby śpi ale jak idę do toalety czy mam już ciepły obiad odgrzany to się od razu budzi ![]()
Bo to taki czujnik dzieci mają, u nas to samo
tak samo wysokościomierz - nie wystarczy wziąć na ręce, trzeba też wstać ![]()
Trzeba się nacieszyć z tego, bo czas leci szybko i raz dwa i będą dorosłe ![]()
Weź nie strasz ;p ja śmieje się ze mój syn będzie ze mną zawsze mieszkał ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja codziennie myślę jaka jeszcze moja córka jest malutka, że to taka mini dzidzia a już 4msc minęły. Przecież to 1/3 roku ![]()
Chciałoby się zatrzymać takie chwile na zawsze ![]()
![]()
Mój maluch ma już 15 dni ! Jakim cudem to przeleciało ![]()
Leci bardzo szybko i się nie zatrzyma więc musimy cieszyć się z każdej chwili
No tak te drzemki w ciągu dnia są ciągle zdecydowanie krótsze niż na początku .
@SylwiaMK no właśnie po to chciałam mieć bujaczek , żeby wziąć prysznic na spokojnie bo już nie raz musiałam mokra wychodzić bo nagle był ryk . A ja odrazu panika wiec jak usłyszałam to wychodziłam mokra i później podłogi zachlapane i taka to robota .
Mi się raz zdarzyło że jak na drzemce poszłam się myć to żel mi spadł i mała się przestraszyła i zaczęła wyć, a ja właśnie mokra i w żelu to szybko spłukuje, idę do niej a ta już na nowo śpi ![]()
Oooo to masz jeszcze jakieś dzieciątko w domu ?
A tak w ogóle to ty też teraz jakoś będziesz rodzić? Na kiedy masz termin?
To my korzystaliśmy w z bujaczka ale przestrzegaliśmy czasu w którym młody przebywał bo wiedziałam że jest to nie zdrowe jak za długo tam przebywa …. W sensie niezbyt zdrowe dla kręgosłupa i mięśni niewykształconych…. Ale był czas że ten Bujak nawet na 30min był zbawienny bo młody się uspokajał i bujał tam
To wszystkie dzieci tak mają chyba , ja delikatnie próbuje usiąść to się nie da ![]()
Są dzieci i są sytuacje, że bujak to jedyna opcja by funkcjonować
No spodziewam się właśnie, że to po prostu takie funkcje o których nie jest napisane w instrukcji i nie uczą w szkole rodzenia ![]()
![]()
Hahahah tak to nie miałam , może coś się jej śniło . Bo czasem u nas tak jest , że myślę o zaraz będzie płacz a coś zająknie tylko i koniec przez sen .
Ja jeszcze swojego nie wsadziłam do bujaczka , czeka ![]()