Pytanie do mam które już mają dziecko lub kobiet w ciąży które wiedzą więcej niż ja, lub do kogokolwiek kto ma informacje:) Jak to jest teraz z wizytami położnej i pielęgniarki środowiskowej? Czytałam w internecie, że odbywają się one dopiero w momencie gdy sama pójdę do przychodni i zapiszę do niej dziecko czy to prawda?
Bunny musisz zaraz po wypisie zapisać dziecko do przychodni i położonej jesli jej nie wybrałaś przed porodem. Tak czy siak tzreba tam dostarczyć dokumenty,że urodziłas coś w szpitalu się chyba dostawało i mąż to zanosił. Do 48h położna musi do Was przyjść zobaczyć malucha i Ciebie
Mazia ale też już chyba w szpitalu pytają o imię i nazwisko położnej nie ?
Nati niee, bo ja nie miałam wybranej i nawet nie widziałam kto pracuje u nas w poradni. Mąż dostał jakieś papiery i z tym poszedł załatwiać wszystko w poradni. No i pojutrze położna do nas przyszła
akurat temat ogarnięty na świeżo - po wyjściu ze szpitala zadzwoniłam do przychodni by umówić się z położna, przyjechala z deklaracjami by zapisać małego do przychodni. potrzebny był pesel, na który teraz czeka się jeden dzień i wypis małego ze szpitala oraz jego książeczka zdrowia. Dziś byliśmy już na wizycie patronażowe u lekarza w przychodni
Bunny w pierwszej ciąży poszłam do przychodni i powiadomiłam ze jestem w ciąży więc dali mi listę żebym wybrała położna. Wtedy położna do mnie zadzwoniła i ustaliliśmy wizyte. Pierwsza przed porodem. Kolejne po. W obecnej ciąży jak byłam w przychodni to powiedzieli żebym zadzwoniła do położonej i powiedziała że jestem w ciąży. Że mogą dać wizytówkę jak potrzebuje. Ale planuje wziąć tą samą więc mam wizytówkę
i tak w ogole to nalezy ci sie 4-6 wizyt w domu, ale przewaznie jest jedna
Ewe dzięki za info teraz możesz nam udzielać teleporad ☺
Ja ani jednej nie miałam.. Teleporady i dwie wizyty u poloznej w przychodni..
Kosiaszka u mnie były wszystkie wizyty u są wpisane w książeczce
aneczka to masz polazna na medal !
Ja miałam za każdym razem 6 wizyt co tydzień. Pierwsza 48h po wypisie ze szpitala.
Kosiaszka dlatego teraz wybrałam też ta sama
kosiaszka,ja miałam tylko jedna wizyte bo moja położna stwierdziła ze to moje kolejne dziecko wiec pewnie wszystko wiem...no ale cóz bardziej mylnego..przy mojej mlutkiej duzo rzeczy przechodziłąm pierwszy raz...
mnie ominely wszystkie wizyty ze wzgledu na covid ale przy drugim mysle ze 6 nie bede potrzebowac jak z 1-wszym bez zadnej wizyty dalam rade
Ja niedługo będę dzielnic do położnej więc zobaczymy co powie ;) czy będą te wizyty
DoNiWe nie lubię jak ktoś traktuje tak swojego pacjenta skoro zdecydowalas się na położną to chyba jest zrozumiałe ze jej potrzebujesz
Do nas np. Już na ostatnią wizytę nie przyszła. Na piątek kazała się podpisać już za szósta bo stwierdzila ,że mi nie jest potrzebna. Natomiast powiedziała,że jakbym potrzebowałam mam dzwonic i przyjedzie
Ja to wolałabym żeby przyszła na wszystkie.
Denerwuje mnie takie coś, bo to jest jej praca i za to dostaje pieniądze bo rozliczane jest jako wizyta. Kombinowanie takie, bo co z tego że 3cie dziecko, zawsze potrzebne jest żeby ktoś obejrzał fachowym okiem malucha.