Ja przeważnie zamawiam do paczkomatu, ale z kurierami też nie mam problemu. Zazwyczaj dostaję tego smsa z numerem kuriera i dzwonię wcześniej jak mnie nie będzie w domu, to zostawia mi paczkę u sąsiadów. Albo jak właśnie nie zdążę otworzyć drzwi bo karmię to później dzwonię czy może wrócić.
To normalka, że kurier zawsze jak dziecko najlepiej śpi:D
ja też lubię paczkomaty zawsze odbiorę kiedy mi pasuje:D
Jak sama zamawiam to też do paczkomatu ale często właśnie przychodzą jakieś wygrane konkursowe to już kurierem wszystko
właśnie z paczkomatem jest łatwo i bez martwienia się czy będziemy w domu czy nie
teraz mama to super ze jest taka pmożliwośc do mnei keidys dzwonił i mówiłam ze za chwile bede bo byłam gdzies niedaleko dosłowie 15 minut i nie poczekał a ze był piatek to dopiero w poniedziałek popołudniu paczke dostałam
Teraz te paczkomaty to dosławnie co 2km sa ustawione więc zawsze jest po drodze :) jak wiem ze jestem w domu to kurierem bo wole jak przywiezie do domu, chociaż u mnie w domu zawsze są rodzice więc ktoś to odbierze :)
prawda tyle że czasami jak dadzą na tymczasowy paczkomat to trzeba leźć nie wiadomo gdzie;) i sie szuka ;)
TerazMama fakt, własnie czasem nawet nie wiem , że coś ma przyjść nie ma w domu i dzwoni kurier, zostawia nam w ogródku zazwyczaj, ale pytam czy tam nie ma czegoś szklanego;p
Niby tych paczkomat ów dużo a i tak zawsze przenoszą mi zamówienie do najdalszego jak mój jest przepełniony :P ostatnio zamawiam do żabki bo mam w bloku ten sklep więc bliżej niż paczkomat i nie przenoszą nigdzie :)
TerazMama a nie idzie w ten sposób dłużej?
W sumie to nie zauważyłam by dłużej szło, choć do paczkomatu często na drugi dzień potrafi być paczka
to bardzo szybko :0 pewnie zależy do której składasz zamówienie
Ja też uważam, że najszybciej wlasnie inpost :p
dla mnie inpost to komfort szybko i odbieram kiedy mi pasuje ;) bez wzgledu na dzień czy godzine;)
dokładnie jest to sobie odbierasz kiedy ci się podoba nie patrzysz przez okno czy będzie o tej czy innej godzinie
U nas tez paczkomaty a jescxze nas obsługuje soboty więc zawsze paczuszki dochodzą w sb a nie w poniedziałek
u mnie jeszcze nigdy nie przyszła paczka w sobotę
W paczkomat ach często w weekend przychodzą a nawet późnym wieczorem :P
to u mnie nigdy zawsze jak cos to w poniedziałek
Mi się też nigdy nie zdarzyło żeby paczka przyszła w sobotę, ani kurierem ani do paczkoamtu.