Wkładki laktacyjne wielorazowe

Ja wolę wkładki jednorazowe trochę ich idzie ale są wygodne i delikatne.

Myślę że każdy powinien sam zdecydować co lepsze czasem warto jednorazowe na początek bo niekiedy jest tak ze właściwie ich nie trzeba używać parę razy a później nie ma potrzeby

Jednorazowe są też bardziej higieniczne moim zdaniem. U mnie idzie ich sporo.

Mi się baaardzo sprawdziły. Jednorazowe przeciekały, zwijały się, i wszystko było mokre mimo,że je wkładałam. Wielorazowe super. Tylko trzeba kupić minimum 5-6 par, i wrzucać do prania codziennie zużyte. Nic mi nie przecieka, mam faktycznie suche ubrania i są z bardzo dobrego, przyjemnego materiału.

Używam tylko jednorazowych więc nie mam porównania, ale nie jestem przekonana do wielorazowych. Z jednorazowymi jest wygodnie. Co do komfortu noszenia- pewnie oba rodzaje mają plusy i minusy i to zwijanie o którym piszecie zależy od tego jak je włożymy do biustonosza

Jeśli ktoś chce używać wieleorazowych to zawsze można spróbować i wtedy jest porównanie. Mamy z większymi umiejętnościami zawsze mogą sobie też je uszyć.

Zależy kto co lubi A czasem koniecznie mieć wielorazowe bo np mama ma uczulenie na te jednorazowego użytku bo i tak może się zdarzyć aczkolwiek moim zdaniem wielorazowe są mniej chłonne niż jednorazowe

Aisa a próbowałaś wielorazówek?

Kasia próbowałam Ale mi przeciekaly z racji hiperlaktacji niestety ale nie zdały egzaminu zaraz czułam się mokra i byłam mokra. U mnie lepiej sprawdziły się jednorazowe ale też nie wszystkie bo część z nich też przeciekala

Ja chyba nawet pisalam wyzej, ze z moich doswiadczen wynika ze wlasnie wielorazowki ogolnie sa mniej chlonne; oczywiscie ze i jednorazowki i wielorazowki sa rozne, ale wiadomo - material nie bedzie tak chlonny jak jakis super-hiper zel. Takze jesli faktycznir tego mleka leci duzo naraz, to moze warto dla komfortu zostac przy jednorazowkach. Ale jak ktos ma w miare ustabilizowana laktacje to wielorazowki sie naprawde swietnie sprawdzaja :slight_smile:

U mnie nie sprawdziło się bo mam hiperlaktacje i dużo wypływa pokarmu i też niektóre jednorazowe wkładki nie dawały rady. Inne musiałam odrzucić bo zaczęły uczulac.

Ja przy moim trzecim dziecku używam wkladek lajtacyjnych wielorazowych i jestem bardzo zadowolona. Ja mam akurat wkładki szyte przez MRB wielorazowe i polecam.
Takie wkladki są bardzo cieniutkie a zarazem chlonne. Piore je zazwyczaj recznie ale mozna rowniez przeprac je z ciuszkami dla maluszka. Dostepna jest duża gama kolorystyczna.

No tak Aiisa, to by potwierdzalo te moja skromna teorie :slight_smile:
Teresa, MRB? Nie znam, a myslalam, ze mam niemale rozeznanie… Co to za firma? :slight_smile:

Michalina wydaje mi się, że to ta firma Redirecting...
Sama z ciekawości poszukałam :slight_smile:

Kasia tak to ta firma oni glownie szyja pieluszki wielorazowe dla dzieci, ale maja riwniez ekladki laktacyjne. Ja jestem zadowolona, a kontakt z nimi riwniez super.

Ze znanych marek mogę również lolecic KOKOSI iKATAL

Michuni myślę że tak jednorazowe mają żel który chłonie mleko wilgoć itd A wielorazowe przeważnie takiego wkładu nie mają więc są mniej chłonne. Ale też zależy dla kogo bo niektórym mamom spokojnie pasuje.

No ja wlasnie znalam kokosi, katal, pupus czy mommy mouse - tez generalnie marki wielopielo; ale tej jakos nie kojarzylam. Dzieki za cynk :slight_smile:
Otoz to, Aiisa, na pewno warto sprobowac.

Dziewczyny przyznam Wam szczerze, ze ja tych wkladek wielorazowych nie znałam. Nawet nigdy o nich nie slyszalam.
A myslalam, ze juz sporo wiem :wink: a super, ze tutaj mozna się nowych rzeczy dowiedzieć.

Troszke o tych wkladkach poczytalam i faktycznie są ciekawe. Sama zaczęłam się mad nimi zastanawiac.
Tyle, ze u mnie jakos super laltacji nie ma. I te jednorazowe wedlug moich odczuc wydaja się bardziej higieniczne. Bo można je częściej wymieniać.
Tyle, ze wiadomo
Wkładki jednorazowe są tansze i nalezy je wymieniać w ciągu dnia. Wiec miesieczny koszt robi się juz wiekszy-zalezny od czestotliwosci wymiany.
Wkładki wielorazowe sa drozsze, ale mozna je uznac za inwestycje.

Hmm tak jak pisalyscie-jak kobieta ma ustabilizowaną laktacje to warto wyprobowac.
Ja bym miała opór: bo moze w nie zainwestuje a skończy mi sie pokarm itp. To takie moje obawy.

Ale skoro sa takie wkładki to super bo z pewnością jest wiele kobiet, ktire je chętnie wypróbuja

Patrycja zależy od potrzeb u mnie by się nie sprawdziły bo by przeciekaly :slight_smile: