Włosy jak siano – co polecacie?

Mam ogromny problem z włosami i już nie wiem, co robić. Moje włosy sa proste jak drut. Rozczeszę je, a one po chwili znowu wyglądają jak siano, plączą się, robią się kołtuny i nie mogę nad nimi zapanować. Ostatnio jest jeszcze gorzej, bo nie da się ich porządnie rozczesać, a jak już jakoś ogarnę, to po 30 minutach znowu to samo…
Macie jakieś sprawdzone sposoby, kosmetyki albo domowe metody na takie włosy?

1 polubienie

Serum z czarnuszki polecam Ci :smiling_face::smiling_face:

1 polubienie

Dziękuję, już włożyłam do koszyka :smiling_face:

1 polubienie

A ja polecam szampon, odżywkę i olejek z firmy matrix. Ja osobiście używam zielonego i szczerze polecam. Włosy są błyszczące, delikatne i łatwo się rozczesują. Cena jest dość wysoka ale warto. Szampon super się pieni więc jest bardzo wydajny. Ten zielony jest nawilżający.

1 polubienie

Ja ostatnio kupiłam szampon i odżywkę z neboa taka różowa i super jest. Plus ja myję włosy tak że nakładam maskę nawilżającą myje skórę głowy delikatnym szamponem spłukuje i jakaś odżywka humektantowa np. onlybio

1 polubienie

Mnie zastanawiają te trójkąciki z Isana , ale zawsze jak jestem to ich nie ma bo są wyprzedane

A olejki, maski, odżywki próbowałaś?

1 polubienie

Ja mam kosmetyki z firmy nashii, zarówno szampon jak i odżywkę i olej i włosy są gładkie , tyle że ja miałam keratynowe prostowanie wcześniej zrobione.

Tak używam , wcierki też

A jakich? Może coś z naturalnych? Ponoć dobrze jest sprawdzić porowość włosów jest na yt

Ja lubię olejowanie olejem ze słodkich migdałów, potem szampon, i odżywka lub maska, w zależności od tego ile mam czasu. Mi się sprawdzają kosmetyki Anwen albo Hairy Tale Cosmetics. A dawno podcinalas końcówki? Mi to zawsze pomaga na płaczące się włosy

Byłam u trychologa i wiem, jak dbać o skórę głowy, ale jeśli chodzi o włosy, to ciągle są suche i zniszczone, nic się z tym nie da zrobić, bo problem cały czas się pojawia. A tak w ogóle, jak założą bluzę z kapturem, a później kurtki, to będzie jeszcze gorzej…

1 polubienie

No w sumie ok 3 miesiące temu, a jak robisz olejowanie? Skąd ten olej?

Mi polecali te kosmetyki do włosów kearnis czy jakoś tak ale to strasznie drogie

A czy używałaś je ? :slightly_smiling_face:

Ja również polecam tą serię. Szampon i odżywka fajnie się uzupełniają, z łatwością rozczesuje włosy i po odżywce tak się nie puszą. Ja dodatkowo przy suszeniu stosuje termoochronę - polecam, zupełnie inna jakość włosa!

1 polubienie

A może warto je podciąć tak z 5 cm. Czasami końcówki są bardzo zniszczone i jak się je obetnie to włosy są od razu zdrowsze

Obcięcie trochę włosów na pewno też pomoże, bo jednak najbardziej suche i plączące są właśnie końcówki.

A mi się właśnie plączą po środku

W jakiejś aptece chyba kupiłam. Taki bez firmowy. Nakładam na suche włosy i tak chodzę z godzinę. Dużo sposobów jest,można z maską nałożyć też. Ale tak jest najszybciej i moim włosom to pasuje

1 polubienie