To będę próbować, olejowania jeszcze nie robiłam ![]()
Ja lubię maskę z Gliss Kur - czarną. I serum z regenerum
Kiedys robilam sobie taka swiadoma pielegnacje odzywki maski peh troche trzeba o tym poczytac mi troche pomoglo jak robilam systematycznie
Tak olejowanie wlosow tez duzo daje
Ja na moje wlosy stosuje szampon i odrzywke z isany seria ta zółta po nich moje wlosy sa miekkie. I uzywam tez olejek z czarnuszki na końcówki
Bardzo ładnie wygładzają włosy ja byłam pozytywnie zaskoczona ![]()
Ja co pół roku chodzę do fryzjera na ampułkę nawilżająca, bardzo fajny zabieg, przy okazji podcinam wtedy zniszczone końcówki. Jeśli chodzi o pielęgnację w domu to określałas może kiedyś typ włosów (nisko porowate, wysoko porowate) i jak znasz typ swoich włosów łatwiej dobrać pielęgnację. Ja osobiście używam szamponu i odżywki z firmy vianek lub only bio, swego czasu lubiłam odżywke biowax z proteinami mlecznymi. Jest jesień, idzie zima będziesz zakładać swetry, szaliki, włosy będą bardziej się plątać, więc z własnego doświadczenia polecam Ci teraz podciąć włosy, bo nie ogarniesz kołtunów. Do awaryjnego rozczesania bardzo splątanych włosów używam olejku wygładzającego z matrixa, wcieram we włosy i rozczesuje
A jak to się robi? ![]()
Już sobie zamówiłam ten olejek, jestem bardzo go ciekawa
P tak też ją lubię. Czasami nawet nakładam ja na pół godziny i dopiero później spłukuje super są włosy po niej. Ogólnie lubię gliss kur ale tylko odżywki bo jakoś szampony mi nie podchodzą
Ja powiem ci miałam to samo wlosy długie i strasznie się plątały, przesuszone na końcach, pierwsze co to podcięłam końcówki na ok 5 cm później stosowałam olejki na wlosy , z czarnuszki , po kazdym myciu stosowałam maskę regenerującą. I rozczesywałam włosy z tą maseczką grzebykiem dzieki temu nie były splątane po myciu i bez potrzeby ich nie szarpałam . Jaknajmniej staram się używać suszarki i prostownicy aby ich nie przesuszać bo mimo iż stosuje produkty chroniące przed temperaturą to i tak widziałam że włosy są przesuszone .
Ale suszyć trzeba po każdym myciu, bo jak się nie suszy to jest gorsze dla skóry głowy i wtedy wypadają włosy
Ja byłam parę razy na botoksie na włosy, fajny efekt ale że mam gęste włosy to płaciłam 200 zł, to wolę to zainwestować w kosmetyki.
@Magdallenka0897 o tak, ja jak nie wysusze włosów suszarka to nawet mi nie wyschną
Dokładnie tak, popieram. Funkcjonuje mit, że suszarka szkodzi, ale brak suszenia de facto szkodzi, można się nawet grzybicy skóry głowy nabawić
Teraz zmieniono te zalecenia i wskazują że należy suszyć włosy, nie do końca aby nie przesuszać ale podobno nie suszenie w ogóle powodować mogą choroby skóry głowy
Noi się vzasem zdarzy noe wysuszyć włosów przy maluszkach. Jak wyjdę wieczorem z lazienki a bobo mi krzyczy i zanim uśnie to ja usypiam z nim i rano budzę się z włosami w różne strony powywijanymi ![]()
![]()
Poczytaj sobie o rownowadze peh dla wlosow
A to nie jest czasem tylko chwilowy efekt ,? Nigdy nie bylam
Wydaje mi się że aż tak chwilowy to nie. Były ładniejsze ze 3 miesiące i miałam wrażenie że mniej się przetłuszczają, albo mniej po nich widać ![]()
Ja miałam keratynę i nanoplastie i ja widzę różnicę i nie jest to chwilowy efekt, jestem rok po zabiegu i nadal są w super stanie.