A polecasz jakieś inne maski na suche włosy?
Szczerze mówiąc wlosomaniaczka ze mnie słaba i u mniej najlepiej sprawdza się zasada, że im mniej kosmetyków do włosów używam tym lepiej
z takich masek to jedyne co to właśnie tylko czasami użyje tego trójkąta, albo takich ampułek :
Czasem się pojawiają w biedrze ![]()
Ale w kwesti pielęgnacyjnej włosów to myślę, że najlepiej by Ci doradziła @asiam1 ![]()
Dziękuję
oo Asiu @asiam1 co polecasz zimą jak wszystko się elektryzuje ? ![]()
Kochana , zadbaj o wilgotnosc powietrza i mocne nawilzenie wlosow . Teraz w sezonie grzewczym i mrozie powietrze jest bardzo suche , dlatego to wszytko sie tak elektryzuje . Ja teraz stawiam mocno na odzywki nawilzajace , a jak wiem , ze mam “dzien w domu” to statam sie olejowac wlosy , rano naloze olej i na wieczor przy myciu najpierw nakladam na olej odzywke , zeby rano wlosy nie byly tluste a pozniej normalnie szampon i odzywke
A wyślesz jakich odżywek teraz używasz i jakiego oleju?
Ja wam polecam taką maskę ale tylko tą bananową bo inne jakoś mi nie podeszły. Tak jest taka wielka pucha chyba 1kg normalnie cudna maska i pachnie przepięknie normalnie bananami. U nas używam jej do włosów iiii do golenia ![]()
lepsza niż najlepsza pianka do golenia i włosy po niej są takie milutkie w dotyku a kosztuje w promocji chyba 12 zł. Za taką cenę polecam spróbować jak wam do włosów nie spasuje to do golenia wykorzystacie ![]()
![]()
Ojeny tak! Zapomniałam o tej masce, a namiętnie jej używałam za młodu
cudowny ma zapach i fajnie też się sprawdzała u mnie na włosach. Miałam też arganowa z kallosa, ale nie była już ak fajna jak ten banan ![]()
Ja używałam jej jakos z 2 lata temu później jakoś kupiłam inna i o niej zapomniałam. Koleżanka z pracy pod koniec roku mówi że jedzie do hebe po maske z kallosa i w tedy mnie olsnilo że jest jeszcze ona ![]()
nakazał kupienie również dla mnie hihi obie z córką ja uwielbiamy. Ja miałam jeszcze Mango ale nie to samo co bananek on jest najlepszy ![]()
![]()
Pewnie
olej generalnie moze byc kazdy , byle to byl olej a nie olejek np z pestek winogron , moze byc tez ze slodkich migdalow , albo oliwa z oliwek , kokosowy , rycynowy , a nawet z czarnuszki .tez kwestia czy tobie bardziej sie sprawdzi olejowanie na sucho czy na mokro (tutaj juz musisz sprawdzic , bo u kazdego to inaczej )
A odzywki ja kocham Dove , yope - swieza trawa , rozowa ice , isana czerwona
To takie moje pewniaczki , chociaz ja akurat lubie eksperymentowac z wlosami wiec zawsze wyniucham i przytargam do domu cos nowego ![]()
Omg, aż mnie zemdliło…. W ciąży w pierwszym trymestrze odrzuciło mnie strasznie zapachów i akurat myłam włosy ELSEVE… wymiotowałam jak kot gdy tylko to poczułam. Najgorsze jest to, że już nie mdli mnie na zapchy ale tak utkwiło mi to w pamieci, że dalej nie jestem w stanie używać tych szamponów i odżywek ![]()
Odżywki z elseve też mogę polecic- używam na przemian czerwonej, czarnej i białej.
U mnie jeszcze.spoko się sprawdzaja z.pantene.
O taaak , pantene tez spoko ale tylko nie ta light , dla mnie to jak woda .
@Efektdomi wybacz
nie chcialam przywolac tych wspomnien . Mnie mdlilo na jajka , zapach , smak cokolwiek, zaliczalam pęd do lazienki ![]()
Ooo dziękuję
uwielbiam jak włosy pachną
@asiam1 bardzo dziękuję
i Ty każda odżywka codziennie inna używasz ?
Uzywam tej na ktora akurat mam ochote . Czasem jesy tak , ze codziennie uzywam innej a czasem i przez tydzien jedna i ta sama .
Np po tej yupe to mam takie delikatne , sypkie , lekkie wlosy i pieknie pachna . Jak potrzebuje bardziej dociazonych to uzywam np dove
Najlepiej sobie przetestowac jakie efekty beda dawaly u Ciebie
Dobrze dziękuję
a polecisz mi jeszcze jakieś szampony? Bo akurat mi się kończy , to będę mogła zrobić zakupy
i może masz coś na rozczesywanie włosów ?
Jesli chodzi o szampony to wtawaie Ci foteczki
A co do roczesywania to mi wystarczy tylko olejek do koncowek , wiecej nic nie dawalam , bo same odzywkinu mnie robia robote . A spisz w mokrych wlosach ?
Ja siedze tak dlugo az nie wyschna i dopiero suche rozczesuje . Ogolnie nie powinno sie czesac mokrych wlosow (wyjatek wczesywanie odzywki, przy myciu ) bo wtedy sie bardzo niszczą i plączą
Bardzo dziękuję ! Nie śpię, zawsze je suszę, bo właśnie kiedyś daaaawno byłam u trycholog i powiedziała mi że gorsze jest chodzenie i spanie w mokrych włosach niż suszenie , a może właśnie po tym suszeniu mam takie ciągłe siano ?
żadnego z tych szamponów jeszcze nigdy nie używałam , więc wypróbuję ![]()
zalezy czego oczekuje , bo jak chce objetosc to susze a jak chce zeby byly “ladne,proste , lsniace” to dreptam tak dlugo po domu zeby same wyschly . Jak sie chodzi spac z mokrymi wlosami to jest lepsze srodowisko do rozwoju grzybow i bakterii , ponadto wlosy sa bardziej podatne do zniszczen , tak jak mówiłam nawet nie powinno sie czesac mokrych .
Polecam sie na przyszłość mam nadzieje , ze cos pomoze ![]()
Tez fryzjerka mi mowila zeby nie chodzic z mokrymi wlosami spac , lepiej wysuszyc albo umyc rano ![]()
Ja wlasnie jutro wybieram sie do fryzjera bo juz odrost ba pol glosy , znow ide do innego niemoge natrafic na dobrego:(
Znaczy się u mnie to nie robi różnicy , bo czy ja wysuszę czy nie to są proste jak drut i z nimi nic nie mogę innego zrobić
@ewelka8990 na mam ten sam problem, nawet czytam opinie i są niby dobre a potem nie mogę na siebie patrzeć w lustrze bo zawsze krzywo obcięte…