Wodniak u niemowlaka

O kurczę, to dalej nie wiadomo co to dokładnie jest. A jak mały zniósł tą wizytę i badania?

1 polubienie

Ogólnie nawet dobrze na usg się wiercił i płakał co utrudniało badanie :woman_shrugging: a dzisiaj jest trochę marudny chyba musi odreagować :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Nooo na bank przebodzcowany biedny, bo też godzina taka pozna była gdzie zawsze już byl bezpieczny w lozeczku :frowning:

1 polubienie

Przebodzcowany …. Bo dużo ludzi i go dotykali … biedactwo

1 polubienie

Pierwsze słyszę nawet o czymś takim . Aż muszę wgoglowac co jest

1 polubienie

O ja to co na początek do lekarza rodzinnego po jakieś skierowanie czy jak?

1 polubienie

Siekowanie juz mamy do chirurga, do lekarza rodzinnego mamy isc zeby mial tez kontrole

1 polubienie

No to dobrze to jak już będzie pod kontrolą specjalistów to człowiek odrazu spokojniejszy .

1 polubienie

ja u swoich mialam wodniaka i u jednego przepukline pachwinowa ktora schodzila do samego konca moszny
jezeli go przepuklina to warto zobaczyć czy jest ruchoma i czesto zmienia sie podczas prezenia czy placzu
pokazala sie u nas dopiero jak mial 2 miesiace
u takich maluchow czasem wystepuja nawet guzy wiec bardzo dobrze że to sprawdzasz
pod usg i palpacyjnie można to sprawdziv jednoznacznie ale to musi ktoś dobrze sie znać i najlepiej chirurg dziecięcy od takich tematow

gdybyś miala pytania to wal smialo tylko mnie oznacz bo mniej jestem ze względu Armagedon zabkujacy :face_with_peeking_eye: i inne tematy " na wczoraj"

1 polubienie

To spokojnie jest czas zeby sie wchłonąl. Oczywiscie to nie jest cos co mozna zostawic bez kontroli. U znajomych po prostu lekarz to sprawdzal podczas wizyt kontrolnych i szczepien

2 polubienia

Mamy skierowanie do chirurga i juz nawet umowiony termin :wink: wczoraj bylismy u rodzinnego takze caly czas jest “reka na pulsie” :blush: a ze starszym synem jak mial 10 m-cy tez przeszlismy przepukline pachwinowa takze temat nam znamy :face_with_hand_over_mouth:

dzieki za wsparcie wszystkim wam :kissing_heart::kissing_heart:

2 polubienia

A coś jeszcze mówiła pediatra?

Trzymam kciuki :grin: nawet nie miałam pojęcia, że coś takiego jest gdyby nie Twón wpis. Forum uczy :blush:

1 polubienie

No ja właśnie mówiłam do męża że kurczę jak są dziwne rzeczy a my tak bezproblemowo przechodzimy z małym jego rozwój na szczęście i nawet nie wiedziałam że coś takiego jest o ze to dość często u chłopców.

1 polubienie

Szczerze to u nas to samo , ja ogólnie miałam dziewczynki i nie było żadnych problemów u chlopca jest już inaczej tu więcej trzeba zwracać uwagę na każde nieprawidłowości przy siusiaczku .
Od kąd mam synka bardziej na wszystko zwracam uwagę.

1 polubienie

o to super, :heart: trzymam kciuki by wszystko się na wizycie wyjasnilo :slight_smile:

1 polubienie

Tylko zeby obserwowac :woman_shrugging:

No ja dopiero na forum się dowiaduję jakie są dziwne rzeczy , o czym bym nawet nie pomysla i co wygląda na to ze mnie ominęło jak narazie

1 polubienie

Dawaj znać jak będziecie po wizycie u chirurga

1 polubienie

a czyli sama obserwacja zalecona
a wogole jak zakonczyla sie sytuacja z przepukliną? usuwaliscie ?

1 polubienie