O kurczę, to dalej nie wiadomo co to dokładnie jest. A jak mały zniósł tą wizytę i badania?
Ogólnie nawet dobrze na usg się wiercił i płakał co utrudniało badanie
a dzisiaj jest trochę marudny chyba musi odreagować ![]()
Nooo na bank przebodzcowany biedny, bo też godzina taka pozna była gdzie zawsze już byl bezpieczny w lozeczku ![]()
Przebodzcowany …. Bo dużo ludzi i go dotykali … biedactwo
Pierwsze słyszę nawet o czymś takim . Aż muszę wgoglowac co jest
O ja to co na początek do lekarza rodzinnego po jakieś skierowanie czy jak?
Siekowanie juz mamy do chirurga, do lekarza rodzinnego mamy isc zeby mial tez kontrole
No to dobrze to jak już będzie pod kontrolą specjalistów to człowiek odrazu spokojniejszy .
ja u swoich mialam wodniaka i u jednego przepukline pachwinowa ktora schodzila do samego konca moszny
jezeli go przepuklina to warto zobaczyć czy jest ruchoma i czesto zmienia sie podczas prezenia czy placzu
pokazala sie u nas dopiero jak mial 2 miesiace
u takich maluchow czasem wystepuja nawet guzy wiec bardzo dobrze że to sprawdzasz
pod usg i palpacyjnie można to sprawdziv jednoznacznie ale to musi ktoś dobrze sie znać i najlepiej chirurg dziecięcy od takich tematow
gdybyś miala pytania to wal smialo tylko mnie oznacz bo mniej jestem ze względu Armagedon zabkujacy
i inne tematy " na wczoraj"
To spokojnie jest czas zeby sie wchłonąl. Oczywiscie to nie jest cos co mozna zostawic bez kontroli. U znajomych po prostu lekarz to sprawdzal podczas wizyt kontrolnych i szczepien
Mamy skierowanie do chirurga i juz nawet umowiony termin
wczoraj bylismy u rodzinnego takze caly czas jest “reka na pulsie”
a ze starszym synem jak mial 10 m-cy tez przeszlismy przepukline pachwinowa takze temat nam znamy ![]()
dzieki za wsparcie wszystkim wam ![]()
![]()
A coś jeszcze mówiła pediatra?
Trzymam kciuki
nawet nie miałam pojęcia, że coś takiego jest gdyby nie Twón wpis. Forum uczy ![]()
No ja właśnie mówiłam do męża że kurczę jak są dziwne rzeczy a my tak bezproblemowo przechodzimy z małym jego rozwój na szczęście i nawet nie wiedziałam że coś takiego jest o ze to dość często u chłopców.
Szczerze to u nas to samo , ja ogólnie miałam dziewczynki i nie było żadnych problemów u chlopca jest już inaczej tu więcej trzeba zwracać uwagę na każde nieprawidłowości przy siusiaczku .
Od kąd mam synka bardziej na wszystko zwracam uwagę.
o to super,
trzymam kciuki by wszystko się na wizycie wyjasnilo ![]()
Tylko zeby obserwowac ![]()
No ja dopiero na forum się dowiaduję jakie są dziwne rzeczy , o czym bym nawet nie pomysla i co wygląda na to ze mnie ominęło jak narazie
Dawaj znać jak będziecie po wizycie u chirurga
a czyli sama obserwacja zalecona
a wogole jak zakonczyla sie sytuacja z przepukliną? usuwaliscie ?