Wody płodowe i problemy z mini związane

ja jakoś nie miałam udzielanych informacji na temat wód plodowych, podczas porodu przebili mi tylko pęcherz płodowy i wody były czyste

Jakie funkcję pełnią wody płodowe? Czy ich ilość zwiększa się przez całą ciąże? Co jeśli jest ich zbyt mało lub zbyt dużo? Poznaj konsekwencje Małowodzia i Wielowodzia. Dowiedz się, jak lekarz bada ilość wód płodowych i co można zrobić w przypadku zdiagnozowania nieprawidłowości w ilości wód płodowych.

u mnie było wszystko ok, zawsze lekarz przy badaniu mówi ile ich jest

U mnie co do ilości wód płodowych było wszystko wporządku.

jak pamieetam na wizytach lekarz tylko mówił że wody płodowe w normie

mowili mi ze wody wpozadku

dobrze wiedziec dariolka, nigdy nie wiedziałam co oznaczają te znaki na fotach z usg, teraz przynajmniej będę wiedziala ze to od wód plodowych:-)

Ja miałam bardzo dużo wód. Do tego stopnia, że po tym jak odeszły mi w domu trzy razy, potem w szpitalu zalały lekarza przyjmującego mnie na oddział to jeszcze lekarka na godzinę przed porodem zapytała: a to tu odeszły wody? Ale nie miałam czyściutkie wody:)

O to chyba na prawde miałaś zadziwiająco dużo wód.

Ja wgl nie miałam informacji o wodach płodowych

fajnie wiedziec ze tak sa oznaczone wodu… zerkne sobie na stare usg jak wroce do domu

ja nie wiem jakie miałam wody, ale chyba czyste bo w 40 tg urodziłam

ja również miałam chyba czyste

U mnie na kazdym usg lekarz spr ile jest wód. Póki co wsio ok :slight_smile:

u mnie sprawdzał tez za każdym razem wody i mówił ze jeste wszystko ok

A mi nigdy nic nie mówił na wizytach o wodach. Już na sam koniec powiedział, że mam dużo i tyle.

U mnie też zawsze lekarz określa przy usg ilośc wód płodowych. I jest wszystko ok.

powiem, ze wcześniej jakoś sie nie interesowałam ilością wod płodowych

Podobno najważniejsze, żeby były czyste.

ja nawet nie wiem jakie mialam . dopiepo podczas porodu lekarz mnie badal i chlusnelo.