Wózek i fotelik dziecięcy

Napewno trzrba zwrócić uwagę na to aby był lekki, ale z dobrą amortyzacją. Jeżeli chcesz żeby miał również spacerówkę to zwróć uwagę na to żeby wizek był łatwy do wyczyszczenia. I żeby miał dobre pasy.
Ważny jest też kosz pod wozkiem. Zwróć uwagę czy jak włożysz coś ciężkiego to nie bedzie się ciorać po ziemi i czy jest wygodnie wyciągać np. Zakupy.
zimą przydadza się mówki na ręce

Większość wózków ma już koła żelowe ale zdążają się jeszcze dmuchane ? No takie klasyczne . Ja osobiście polecam te żelowe nic się nie dzieje z nimi nawet jak kiedyś wyjęłam śrubkę z koła to nie uszkodziło się . Ja kozystam z wózka firmy Anex bo mają piękne czarne skórzane modele a takiego szukała’m :wink: jeśli chodzi o fotelik to chyba bardzo indywidualne z racji posiadanego samochodu . Ale jak pojedziesz do dobrego sklepu to doradza , przymierza :wink:

Ale w temacie wózków jeszcze bardzo mnie korci ta nowa kolekcja w cytrynki we współpracy z konges slojd :heart_eyes:

1 polubienie

My mamy fotelik/nosidelko z CYBEX i niestey ale jak dla mnie jest on troche za ciężki

Często można dokując koła dmuchane. Ja tylko na taki wózek patrzyłam bo przy ciężkim terenie dmuchane koła są lepsze. Mamy na drodze pełno dziur, kamyczków i nierówności, taka typowa polna droga, i dmuchane koła lepiej amortyzują, jest mniej wstrząsów dla dziecka i łatwiej się prowadzi. Spacerówkę na później dostaliśmy od koleżanki i również z pompowanymi kołami

@Maja.zielonka tez mam fotelik z cybex i faktycznie jest ciężki ale mi to nie przeszkadza bo fotelik trzymam zaraz obok garażu więc do przejścia z bobasem mam tylko kilka metrów. Ale jakbym miała nosić na dłuższy dystans to pewnie wymieniłabym fotelik. Nawet mąż jak wychodziliśmy ze szpitala mówił że ciężki ten fotelik

@Mamma_NK @SylwiaMK mój bebetto Luca miał pompowane koła i miał świetną amortyzację, super się sprawdzał przy naszych nierównych terenach- ale raz mnie zaskoczył kapciem na spacerze :see_no_evil: spacerówkę wymieniłam już na Carello bravo na żelowych i też mi się fajnie sprawdzała

1 polubienie

Właśnie to jest na duży minus , jak gdzieś z nosidełkiem to tylko ze stelażem wózka inaczej nie wyobrażam sobie go samej dźwigać

My mamy dwójkę maluszków rok po roku i nasz wózek to Cybex Gazelle S – nawet gdybym miała tylko jedno dziecko, ponownie bym się na niego zdecydowała. Bardzo doceniam to, że szybko się składa, nie zajmuje dużo miejsca i naprawdę lekko się prowadzi, nawet przy pełnym obciążeniu. Dla mnie ważna była też możliwość rozbudowy przy drugim dziecku, więc to duży plus na przyszłość.

Z funkcji, które faktycznie się przydają, polecam zwrócić uwagę na duży kosz na zakupy, dobrą amortyzację i możliwość prowadzenia jedną ręką. Jeśli chodzi o gadżety – u nas must have to uchwyt na kubek i organizer na rączkę, bo wszystko jest zawsze pod ręką.

Flavio mieliście przy pierwszym maluchu też? Czy dopiero teraz przy drugim?
Akurat lekki zestaw wybraliśmy, bo i gondola we Flavio i fotelik Avionaut mają poniżej 3kg z tego co kojarzę :slight_smile:

Bebettto flavio mamy po Synku :slight_smile:
Wymienilam teraz tylko materacyk w gondoli na nowy.

1 polubienie

To prawda też mam fotelik z cybex i jest ciezki. Jeszcze jak dochodzi waga dziecka, które rosnie to jest ci nosić … na szczęście nie mieszkam w bloku i nie muszę go targać jakos daleko także da się przeżyć…

Na początku może to nie tak duży problem , ale jeśli miała bym tak więcej chodzić z nosidełkiem będę musiała rozważyć zmianę na lżejszy . :blush:

1 polubienie

@Wesola95 tez zastanawiamy się nad Roan ivi 2 - ze względu na bardzo dobrą amortyzację. U @Efektdomi sprawdził się i nadal sie sprawdza wózek tej marki :smiley:

1 polubienie

Nooo u mnie wózek śmiga już od 2021 roku :sweat_smile: przetrwał jednego synka a teraz świetnie sprawdza sie na wiejskich uliczkach z córką :heart_eyes: jest mega stabilny i łatwo się prowadzi

1 polubienie

Ja polecam też na trudny teren bebetto holland new. Mamy polną drogę z dużą ilością dziur, są też kamyczki, błoto itd i wózek świetnie daje radę. Przy ciężkim terenie zdecydowałam się na dmuchane koła bo lepiej amortyzują

A co sądzicie o produktach marki KINDERKRAFT?
Jestem ciekawa opinii o wózkach jak i o fotelikach :star_struck:

Znalazłam tylko jedną opinię
:arrow_down:

Koleżanka miała wózek z kinferkraft ale jej dzieci nie chciały jeździć w wózku więc nie miała zbyt dużo okazji żeby ocenić czy jest ok :stuck_out_tongue: ja mam łóżeczko turystyczne z kinderktaft i jestem zadowolona z jakości

1 polubienie

ja dokupilam z drugiej reki kinderkraft wenly jako dodatkowy bo ciężko mi zmiescic moja juname z gondolą i lekką spacerówką w samochodzie
porownujac do junamy to mam wrażenie że troche taki “rozklekotany” trwalosc masywność jak dla mnie bez porównania jednak funkcje które chciałam ma, cenowo nie jest drogi wiec cudów nie oczekuje wiec jest ok i przede wszystkim też lekki na czym mi zależało
ale na sniegi duze napewno by nie podołał

1 polubienie

Dziękuję bardzo z opinie :slight_smile:

jezeli chcesz to bardziej bede mogła sie odnieść za okolo tydzien bo bardziej bedzie testowany i na roznym terenie

1 polubienie