O super - to czekam na recenzję ![]()
Ja od miesiąca korzystam z wózka i fotelika od polskiej firmy avionaut
nie mam zbyt długiego doświadczenia ale na chwilę obecną jestem bardzo zadowolona. Foteliki od avionaut są najlżejsze na całym fotelikowym rynku a to bardzo ważne bo wraz z waga dziecka jest co nosić
wózek jest świetny ma bardzo dużo funkcji - rozkładana rączka, szybko składany stelaż , kosz na zakupy do 13kg co jest rzadkością na wozkowym rynku, wywietrzniki, bambusowy materacyk dwustronny na ciepłe i te chłodniejsze dni - generalnie gadżetów do wózka póki co nie potrzebowałam oprócz mufek dla mnie żeby w ręce było ciepło
bardzo polecam od serca, w każdym terenie daje sobie radę i jest bardzo zwrotny
Ja miałam 2 wózki z kinderkraft i byłam miło zaskoczona. Kupiłam je naprawdę tanio na jakiejś promocji. Fakt , że nie były „luksusowe” ale dawały radę i cena była bardzo dobra.
Kto z forum posiada może albo zamawiał muuvo five ? Mielismy wypatrzony a okazało się że na wybrane kolory jest bardzo długi czas oczekiwania i właśnie czekamy, mam nadzieję że zdąży dotrzeć i będzie wart tej cierpliwości ![]()
My wybraliśmy wózek venici claro i jesteśmy bardzo zadowoleni ale ja też nie mam jakiś dużych wymagań. Zależało mi na łatwym składaniu tylko. Co do fotelika to myślę że każdy się sprawdzi a też nie ma co przesadzać z jakimiś bardzo drogimi. Jedyne co to przy pierwszym dziecku nie miałam bazy samochodowej, teraz mam i naprawdę bardzo polecam. Nie pamiętam firmy, ale naprawdę jest to super ułatwienie, wkładasz fotelik i po sprawie, nie trzeba się męczyć z tym przekładaniem i zapinaniem pasów tym bardziej teraz jak te pogody są takie brzydkie.
Mi się bardzo cybex podoba ale drogie są te wózki
Z tej marki mamy jedynie matę do zabawy - jest bardzo fajna
trochę wydaje mi się, że to niedoceniona marka!
ostatnio był też raport robiony przez uokik i były sprawdzane bujaczki pod względem bezpieczeństwa i bujaczek z kinderkragt jako jeden z nielicznym przeszedł te testy pozytywnie i został uznany za bezpieczny ![]()
Tu link do tych testów : Maluszku, to się nie spina! – kontrola Inspekcji Handlowej
Czy czas oczekiwania na wózki jest taki jak na sukienie ślubne? ![]()
Ojjj też kiedyś zapatrzona byłam w cybexy, bo były ponad wszytkie marki. Teraz niejedna firma dorównuje im ![]()
Dziękuję bardzo za link ![]()
![]()
Na to wygląda a może jest jeszcze gorzej ![]()
A ja tam myślałam, że na spokojnie - poród lipiec/sierpirn - to w maju/czerwcu pojedziemy i kupimy ![]()
Muszę pospieszyć męża ![]()
My zamawialiśmy we wrześniu, odbieraliśmy w grudniu
ale to pewnie zależy na jaki się zdecydujesz ![]()
Macie już coś na oku? Jakiś konkretny model? Kindekraft tak?
Polecam udać się na jakieś targi jak u was w mieście będą! Zawsze można zgarnąć rabat i porozmawiać z ekspertami ![]()
Ja mam termin na czerwiec, akurat muuvo five mokka który chcemy początkiem lutego już ciężko było zamówić w ogóle żeby zdążył być w czerwcu
wić uważam że warto wcześniej się rozglądać choć też uważałam że to przesada ![]()
Mi też się podobał ale akurat ten na który patrzyliśmy miał składanie takie specyficzne, trudniejsze niż w innych wózkach i zrezygnowałam z niego
Kinderkrafta polecała swego czasu Mamaginekolog (kilka ładnych lat temu), dlatego szukałam opinii. Interesują mnie:
ROAN IVI 2
ESPIRO MILOO
VENICCI CLARO
Czyli teraz powiedzmy topowe pozycje - ale chcę jechać i dotknąć na żywo ich ![]()
Oprócz tego że ma wyglądać oczywiście, to najważniejsza jest dla mnie amortyzacja ![]()
Ja kupiłam używany z myślą że spracerowke i tak kupię inną - lepszą żeby mniej miejsca w bagażniku zajmowała. W gondoli dziecko jest z pół roku, więc szukałam okazji i znalazłam fajną firmę z używanymi wózkami, gdzie miałam pewność że jest przygotowany do jazdy- wymienione koła na nowe jak były zużyte itd mamy bebetto holland i jestem zadowolona z amortyzacji a mamy bardzo wymagającą drogę przed domem
Koleżanka kupiła drogi wózek i żadne z jej dzieci nie chciało jeździć w wózku ![]()
My z mężem jechaliśmy na targi z nastawieniem na espiro Milo, ale na żywo nam “nie siadł” i ostatecznie padło na venicci upline 2, wiec warto jechać i zobaczyć osobiście
dla nas też ważny był wygląd i amortyzacja bo mamy w okolicy trochę szutru i lasów.
@Mamatrzechmuszkieterow ja mam espiro next i jestem bardzo zadowolona . On jest 2w1 i spacerowka jest w nim ekstra . Mam tez drugi wozek , taki “na podworko” kinderkraft i tez jestem zadowolona . Ogolnie espiro jest taki bardziej masywny , za to kinderkraft mam wrazenie , ze wszedzie sie zmiesci bo gondola sie sklada prawie , ze na plasko . Oba maja fajna wentylacje
@SylwiaMK to prawda z ta gondola . To tylko pol roku i mi ba wozek szkoda bylo wydac majatek , wolalam taki w normalnej cenie za to dolozyc do czegos innego .