faceci… hehe, ja na szczęście wszystkie opaski zachowałam.
Ja kupilam jeszcze taki “album” i tam wklejalam wszystkie zdjecia, opisywalam pierwsze momenty. I na koniec kazdego roku pisze list do corki. Album jest do 6r.z ale najwiecej do napisania bylo na poczatku.
Zalany kawa bo pisalam kiedys z nia na kolanach
ale wspaniala pamiatka bo czesc rzeczy sama zapomiałam. Jesli bedzie kiedys chciala to go wezmie, jesli nie zabiore go ze soba na tamten swiat ![]()
![]()
![]()
Moje dzieciaczki mają odłożone na pamiątkę śladowe ilości rzeczy
Mają ubranko , opaskę ze szpitala , kikut , smoczek , kołderkę
Mam pudelko na pamiatki i zostawilam pierwszy smoczek, butelke, buciki
O tak też mam sentyment do takich pamiątek . Też kupiłam córkom takie skrzynki i trzymam w nich smoczki , pierwsza szczoteczka , pojemnik na mleczaki , szatka ze chrztu, grzebyczek i szczoteczka, zaproszenia na urodzinki , chrzciny , kartki pamiątkowe okolicznosciowe dzieciaków, dokumentacja ciążowa (usg, karta ciąży, ktg) , opaska szpitalna , każde dziecko ma swoje body z okresu niemowlaka ktore piszę 50%mama moje imie + 50% tata = 100% (imię dziecka), test ciążowy również jest w tych skarbach ![]()
uwielbiam takie pamiątki ![]()
![]()
![]()
Ja dzieciom często wywołuje zdjęcia i mają już po kilka albumów ![]()
najstarsza to z pięć ma szybko się zapełniają bo dużo robimy sobie sesji i znich jest najwięcej . Zazwyczaj wywołuje większość bo mi się wszstkie ujęcia podobają ![]()
Zostawilam poki co sobie tylko od chrzestnych i dziadkow ![]()
Faceci
ja to musze mojego uprzedzic moj by to samo zrobil
Tez mam takie pudeleczko
nie duzo zajmuje a piekna pamiatka
Ja zostawiam tylko te ubranka, które wyjątkowo mi się podobają. I tylko dlatego, że planuje następne dziecko. Resztę oddaje swojej siostrze, bo będzie miała młodszego malucha
Dokładnie pamiątka świetna. Pudełko u mnie jest dość duże zdjęcie tego nieodzwierciedla. Kupiłam większe aby zmieścić wszystkie pamiątki .
O to ja tak samo zrobilam album ze zdjeciami z ciazy i z narodzin córki i uzupełniamy co jakis czas potem fajnie tak usiac i powspominać. Ubranka tez zostawiłam jakby pojawiło sie kolejne ![]()
Na szczescie ja szybko schowalam zanim moj mąż ja wywalił😀
Super pamiątka bedzie co wspominać:smiling_face_with_three_hearts:![]()
Oo ja rowniez zostawiłam test ciazowy trzymam go w pudełku ze zdjeciem z Usg i smoczkiem. Takim pudeleczkiem tez oznajmilismy dziadką ze jestem w ciaży😀
Śliczna pamiatka ![]()
![]()
![]()
Ja tak samo wlasnie zrobilam ![]()
Fajne są takie pamiątki ,ja często wyciągam je i przeglądam sobie , do tego mamy jeszcze pamiątkowe odciski stóp
i te małe odbite paluszki w gipsie ![]()
Mam skrzyneczkę, gdzie jest pierwszy smoczek, opaska ze szpitala. Mam też album w którym opisywałam miesiąc po miesiącu co się działo, tam też było miejsce na wklejenie kosmyka włosów. Myślę, że to fajne pamiątki a nie zajmują aż tak dużo miejsca. Skrzyneczka jest mała i chowam do niej tylko drobiazgi.
A co do rzeczy po dziecku typu butelki, laktatory to trzymałam długo, bo miałam nadzieję, że przydadzą się kolejnemu maluchowi w rodzinie, ale narzeczony ciągle czepiał się, że zajmują za dużo miejsca. Posprzedawałam więc większość rzeczy oprócz ciuszków. I co? I minęły może z 4 miesiące a tu 3 ciężarne w rodzinie w tym ja ![]()