Wspomnienia i pamiatki

O to moja coreczka dala tylko sobie odbić nogi rak nie chciala otorzyc

Ja mam porobione fotoalbumy dla córki. Np: z pierwszego miesiaca zycia, ze chrztu , z wakacji , z roczku , wszystkie zdjęcia są podpisane z datami. Dla mnie to jest bardzo fajna pamiątka.
Bardzo często oglądamy rasem te albumy i wspominamy tamte chwile.:grin:
Kiedyś też miałam takie małe pudełeczko z opaską ze szpitala, pierwszymi skarpetkami i bodami , grzechotką. Ale niestety podczas przeprowadzki gdzieś nam pudełczko zaginęlo . :roll_eyes: Na całe szczęście albumy zostały :wink:

2 polubienia

Ale fantastyczne :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:

1 polubienie

Fajne są takie pamiątki, miło się do nich wraca :smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Ja właśnie kupiłam taki do sklejania zdjęć i opisania i chce jej wkleić tam z USG z sesji i czasu ciąży i całego jej roku pierwszego

W trakcie ciąży dostałam od koleżanki taki gotowy album gdzie wkleja się zdjęcia i opisuje sytuacje, typu gdzie chodziliśmy na pierwsze spacery; jaka była pogoda jak wyszliśmy ze szpitala itp. Bardzo fajna sprawa

1 polubienie

Haha ja w tamtym roku też zaczęłam wszystko sprzedawać a w tym roku od nowa kupowałam, :smile: ale myślę że już raczej wiecej się nie przyda​:rofl::see_no_evil:

1 polubienie

Rączkę ciężko odbić bo zazwyczaj w piąstki mają złożone dzieciaczki😁

1 polubienie

Dokładnie a jaki rozmiar dla maluszka potrzebujesz bo mam na oddanie za darmo po mojej córece

Dokładnie, my mamy odbita piąstkę, ale stópka super wyszła xd

@Lea już taki przypadek był na forum, że jak dziewczyna zaczęła się pozbywać rzeczy to dopiero zaszła w ciążę bo takto im się nie udawało :joy:

1 polubienie

Corka ma 14 miesięcy a synek trzy tygodnie ma :blush::smile:

Nam zawsze te stopy śmiesznie się odbijają , a gips szybko zastyga wiec zawsze trzeba się wbić w odpowiedni moment żeby masa była nie za rzadka ani za twarda już. Teraz przy synu ledwo się odbiła bo jakoś szybko zastygło :hear_no_evil::see_no_evil:

1 polubienie

Tez racja jedno a wiele pomiesci , na przestrzeni lat kilka takich pamiatek 🩷

1 polubienie

Ja tylko jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy drugiej to zaraz przejrzalam sobie moje pudeleczko 🩵

Nigdy nie mow nigdy :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::grinning:

My niestety na stopkę też zużyliśmy kilka kartek zanim się ładnie odbiła. Kiedyś dawno temu kupiłam ten zestaw do odbitek dla psów to skończyłam z prześcieradłem w atramencie :face_with_peeking_eye:

ja mam książeczkę gdzie są wklejone zdjęcia z USG i opisane pierwsze słowa oraz rozwój dziecka w pierwszych miesiącach życia a dodatkowo pudełko z ząbkami, pępowiną, smoczkiem itp
Myślę, że to fajny pomysł dać takie pamiątki dziecku na 18 urodziny :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Ja jak już się zabrałam za odbicie rączki, to córka już nimi tak machała, że w książeczce mamy odbita pięknie stopkę i pomazany kawałek strony od rączki :rofl::rofl:

1 polubienie

Hahha no dlatego my nawet nie zaczynaliśmy rączki odbijać :rofl::rofl::rofl::see_no_evil::see_no_evil::see_no_evil: te dzieciaczki i ich slodkie odbicie na pamiątkę mnie najbardziej rozczulają :heart_eyes:

1 polubienie