ja synka zaczełam odczuwać tak konkretnie dopiero przed porodem a tak był spokojny
To jest coś pięknego słyszeć bicie serduszka naszego maluszka. Jak pierwszy raz usłyszałam bicie serduszka i widziałam małą na monitorze to aż łezki mi poleciały. Przepiękne chwile ![]()
czekladka24, u mnie też synek mało i delikatnie się ruszał. Ale lekarz mnie uspokajał, że jest dobrze. A przed porodem jak się za mało ruszał, to się okazało się, że jest niedobrze. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło.
Lyna to dobrze że wszystko dobrze się skończyło ![]()
Jestem w 33 tygodniu ciąży i obecnie ktg mam wykonywane codziennie po dwa razy. Trafiłam kilka dni temu do szpitala z lekkimi ale dość częstymi skurczami. Całe szczęście po podaniu lekow skurcze ustąpiły a ja mam nadzieję dzisiaj na wypis.
mój synek wiercił się strasznie, kopał po żebrach aż czasem z bólu słabo się robiło, ale lekarz tłumaczył że przez to że jestem szczupła tak bardzo to wszystko odczuwam
mój lekarz starał mi się to jakoś wytłumaczyć;p ale odczytywanie wyników nie jest takie proste;)
Ja od 30 tyg ciąży miałam regularnie KTG. Tak u nas w przychodni jest.
miałam raz robione KTG a potem to już przy porodzie mi robili
u nas w szpitalu leżałam codziennie pod ktg
3 razy dziennie po 30 minut
w ostatnim miesiacu ciąży na KTG byłam chyba z 6 razy. wczesniej w ogole
Z kolei ja z powodu mojej gastozy i przedwczesnego porodu nie miałam swojego KTG
ja właśnie z powodu cukrzycy miałam częste ktg pod koniec ciąży
Uwielbiałam słuchać bicia serduszka mojego maleństwa ![]()
moja żona miałą robione KTG bezpośrednio przed porodem
W szpitalu poznałam pacjentkę, która miała KTG trwające 6h…to już chyba nic przyjemnego.
ja ktg miałam przez 4 dni robione co 3h, ale u nas to chyba był standard. kocham słuchać bicie serca. mam nawet płytkę z badania z biciem serca ![]()
Cuuudowne badanie. Na tydzien przed porodem robili mi co 3 godziny ostatnie o 23 i potem od 6 rano co 3 godziny
cccuuuuuudownie! Chuciu chuciu serduszko ![]()
faktycznie - cudoenie sie słucha bicia serduszka
u nas jest w szpitalu sprzęt do ktg który bardzo szwankuje