Wybór wózka 3w1

Dziewczyny mają rację, opcja 3w1 nie jest bezpieczna do auta. Fotelik powinien być dopasowany do konkretnego samochodu. Żeby łupinę od fotelika połączyć z wózkiem wystarczy kupić najprostsze adaptery które dopasują się do każdego .

1 polubienie

My mamy venicci upline 2 i bardzo polecamy :slight_smile: Solidny i radzi sobie z każdą nawierzchnią! Do tego wzięliśmy fotelik cybex cloud T i też mega! Obrotowa baza i możliwość rozłożenia maluszka na leżąco

1 polubienie

Moza z zagranicy zamówić , już sprawdziłam :crossed_fingers:

1 polubienie

Tzn zależy jakie auto i właśnie czy ten fotelik będzie pasował, my kupowaliśmy wózek 2w1 w ofercie właśnie z bazą obrotowa i fotelikiem maxi Cosi i pan w sklepie powiedział nam przed zakupem że nie tyle może być problem fotelika co wysunięcia bazy i szliśmy z nim do auta by przymierzać. Te łupiny są zazwyczaj standardowe późniejsze foteliki się już różnią zdecydowanie, przynajmniej tak jak sobie porównywaliśmy

1 polubienie

Faktycznie pęknie , w sam raz na lato :yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart:

1 polubienie

Ja mam też mam wózek 2w1, a łupinę z maxi Cosi do tego kupiłam za grosze używaną gondolę tylko dla stelaża, żebym mogła wozić w aucie i nie musiała non stop wypinać gondoli, którą użytkujemy non stop w domu i spacerach. Polecam, koszt znikomy a jak dla mnie wygoda mega!

1 polubienie

Ogólnie nie wiem jak wy ale jak ja widzę te maleństwa w tej łupinie więzione wózkiem to niedobrze mi się robi. Niech każda robi co chce mnie nic do tego ale dziecko nie umie trzymać głowy sztywno w łupinie jaka niby ona nie była pozycja jest wymuszona i główka leci na dół. Dziecku spada saturacja to niest niebezpieczne. Dziecko w łupinie powinno spędzać max do godziny. Wiem że to wygodne bo wpina się fotelik do wózka i się jedzie ale ja tego nie popieram. Wolę wózek ,2w1 i do tego łupinę tylko do samochodu na krótkie trasy.

2 polubienia

A tutaj się zgodzę, my łupinę mamy owszem, ale głównie do auta plus ewentualnie wpinamy ją w stelaż ale gdy idziemy do lekarza a trzeba właśnie autem podjechać żeby już nie przekładać młodej, na ten krótki dystans z samochodu do dziadków, cioci domu itd. Na zakupach ale to staramy się by były krótkie i szybkie wtedy. Jak jechaliśmy na wakacje teraz to też staraliśmy się robić co godzinę / półtorej przerwę i wyciągać mała w łupiny

2 polubienia

Na krótki dystans to jest co innego ale jak ja widzę mamy w galerii z tym maleństwem to mam ochotę podejść do niej i powiedzieć co myślę. Większość mówi że słodyczy nie telefonu nie tylko zdrowe jedzenie bez soków tylko woda a w łupinie wozi po kilka godzin. Masakra

2 polubienia

Na pewno większość stara się najlepiej, jak potrafi, choć czasem rzeczywiście różnie to wychodzi.

Może są nieświadomi. Ja byłam na jakiś wykładach w pierwszej ciąży, i był o fotelikach. Pan mówił że najważniejsze żeby dobrze zapiąć pasami i żeby nie trzymać dziecka długo w foteliku, utkwiło mi to w pamięci. My mamy duży bagażnik w samochodzie, dlatego to nigdy nie był problem zabrać cały wózek.

1 polubienie

To masz zwykłego Priam ? Bo ja właśnie o takim myślę

1 polubienie

Nie l, ostatecznie kupiłam masy X5 i jestem zadowolona. Priam czy zwykły czy elektryk miał jedną podstawowa wadę czyli to składanie, gabarytowo duża jest ta rama a my jednak często potrzebujemy ja spakować do bagażnika

1 polubienie

Ja nie rozumiem tego targania dzieci w łupinie. Skoro i tak bierze się do galerii stelaż od wózka, żeby wpiąć tam łupinę, to co za problem wziąć gondolę i dać dziecku komfort?
Sama mam łupinę z adapterami do wózka, ale używam tego połączenia tylko na wizytach u lekarza… nie wyobrażam sobie dusić córki w łupinie dla swojej wygody…

2 polubienia

To nie tyle myślę kwestia wygody co pojemności bagażnika. Niestety ale wózek z gondola zajmuje dużo, zakupy także, a dodatkowo przejechać w sklepie pomiędzy regałami dużym wózkiem to wyczyn często. ja jeśli mam wybór wolę mała zostawić pod opieką dziadków i jechać na zakupy sama z mężem

1 polubienie

My podobnie, też używamy łupiny do auta i na krótkie dystanse typu lekarz czy szybkie zakupy.

1 polubienie

Nawet nie wiem co to za wózki typu łupina

1 polubienie

Mamy Bebetto Flavio 2w1. Ogolnie ok. Ale w 6 miesiacu gondola przestala wystarczać. Spacerówka fajna.
Nosidełko mielismy Britax Romer ale ogolnie wg mnie ciężkie. I byl oroblem z jakąś wada fabryczną i 2 razy wymieniane przez producenta.

Chodzi o używanie stelaża od wózka i wpinanie w niego fotelika samochodowego-łupiny, zamiast gondoli

1 polubienie

Ja miałam wózek Adamex on ma duże gondole które dla mnie były zaletą bo mały do 8 miesiąca w niej miał drzemki i mieścił się bez problemu