Ah wolę Was zapytać macie większe doświadczenie.
Ja mam teraz tyle załatwiania wszystkiego że ręce opadają i dzięki temu wymyślam co chwilę coś nowego,a potem się denerwuje.
Chyba moje hormony działają
Ah wolę Was zapytać macie większe doświadczenie.
Ja mam teraz tyle załatwiania wszystkiego że ręce opadają i dzięki temu wymyślam co chwilę coś nowego,a potem się denerwuje.
Chyba moje hormony działają
zawsze też dobrze skontaktowac się ze szpitalem w którym chcesz rodzić, choć teraz w pandemii to trudne, ale wiele szpitali prowadzi strony fb i dodają bierzące wpisy z informacjami dotyczącymi przyjęć, obłożenia, czy też list wyprawkowych, wiec wszystkiego mozna się dowiedzieć i być spokojnym
Ja nie miałam skierowania, bo nie jest potrzebne, ale lekarz kazał mi w dniu porodu się stawić na KTG na izbie przyjęć jakiegokolwiek szpiatala. Byłam 2 dni wcześniej bo tak mnie zapisali (trzeba sie zapisywać telefonicznie u mnie) i nic się nie działo, więc wyznaczyli mi termin znowu za kilak dni aby sie pojawić kontrolnie.
U mnie w szpitalu, a przynajmniej moja lekarka zawsze pod koniec daje skierowanie do szpitala, chociaż wiadomo, że jak się zacznie rodzić to i tak muszą gdzieś rodzącą przyjąć.
Teraz jestem umówiona na wywołanie porodu to mam wpisana na skierowaniu konkretną datę przyjęcia do szpitala, z zaznaczeniem, że w razie skurczy, odejścia wód i jakichś nieprawidłowości trzeba się zgłosić wcześniej.
o rena, dobrze że piszesz, że trzeba się umawiać, bo sam a się zastanawialam jak to jest z tym ktg jak juz dobijamy do terminu. W pierwszej ciąży urodziłam w 38 tyg. więc ktg pierwsze i ostatnie miałam dopiero na porodówce, no ale teraz może być inaczej, więc warto wiedzieć :)
Ja wgl nie miałam ktg.
Zapisałam się na gbs, hbs, posiew moczu i morfologie krwi badania koło 120 zł
To ja przed każdą wizytą u gin od 36 tygodnia mialam ktg
Klaudiamam pewnie ze względu na cukrzyce :) Takie jest zalecenie.
Ewe123 - bo teraz KTG jeżeli nie ma innych wskazań robią w dzień porodu (nie powinnaś mieć problemu żeby się umówić), zmieniło się teraz że od dnia porodu nie robią co 1-3 dni tylko czekają kolejny tydzień. Ochodziłam się na KTG to poznałam wszystkie szczegóły :)
Mi ginekolog powiedziała że w 36 tyg ciąży to może być moja ostatnia wizyta heh więc chyba nie planuje mnie więcej widzieć
Kosiaszka to prawda ja też miałam ktg dopiero na izbie przyjęć.
Ja KTG przed terminem robiłam normalnie w przychodni przed wizytą. Położna mi robiła.
Jednak w to mogłam też iść do przychodni, ale wybrałam szpital.
ewe123, umawianie się uważam, że jest super, bo jednak kolejek praktycznie nie ma, jedynie przesunięcia jak zjawi się ktoś z akcją, że muszą z marszu przyjąć.
Co prawda u Nas można się umawiać u położnych dwa razy w tyg ale jak zaleci ginekolog
U mnie KTG wykonują w szpitalu. Mało która przychodnia posiada u siebie taki sprzęt
Mi sie wydaje,ze większość przychodni ginekologicznych posiada teraz ktg. To dość podstawowy sprzęt. Teraz jeszcze nie mam ktg pod koniec poprzedniej ciąży mialam robione przed wizyta
Z tego co słyszałam to 40 min leżenia :) "
Anulka czasem się uda w 25 badanie załatwić. Czasem leżysz godzinę. Wszystko zależy od współpracy dziecko - KTG :) U mnie raz jak spała to czekali az sie obudzi i poszaleje troche.
zapewne jak się chodzi na NFZ ma wizyty to w tych przychodniach maja sprzet albo kieruja do szpitala na KTG, ja chodze prywatnie i moj lekarz ktg nie ma ani nie zalecał mi do tej pory robić. Miałam jedno w świeta jak trafiłam do szpitala ze skurczami. Trwało to pół godziny, ale musialam zjeść cos słodkiego bo moj synek też sobie wtedy drzemkę uciął :) kolejne zrobią mi juz pewnie dopiero na porodówce ...
A w którym tygodniu ciąży się zaleca KTG ?
to pewnie zalezy od przebiegu. Ja w pierwszej ciąży nie miałam zaleconego wgl, urodziłam w 38 tyg. i dopiero na porodówce przed porodem miałam robione pierwsze ktg. Aktualnie druga ciąża, 37 tydzien i poki co lekarz tez nie zlecał.
Nati jeżeli nie masz żadnych dolegliwości na KTG zgłaszasz się w dzień kiedy masz wyznaczony termin porodu, jak wszystko ok to za tydzień jak nie urodzisz znowu przychodzisz. Cukrzyca/Hipoglikemia od 36 tygodnia raz w tygodniu.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.