Cześć dziewczyny,
Pewnie jak każda z Nas po porodzie ma podobny problem, a jeśli nie to zazdroszczę.
Czy używacie może coś skutecznego na wypadanie włosów? Aktualnie po każdym myciu, czesaniu mogę tworzyć peruki dla lalek barbie ![]()
Cześć dziewczyny,
Pewnie jak każda z Nas po porodzie ma podobny problem, a jeśli nie to zazdroszczę.
Czy używacie może coś skutecznego na wypadanie włosów? Aktualnie po każdym myciu, czesaniu mogę tworzyć peruki dla lalek barbie ![]()
Ja używam wcierki z Anwen i brałam też tabletki noyo u mnie mega się sprawdziło a baby hair mam teraz dosłownie wszędzie ![]()
Generalnie jak rozmawiałam z panią trycholog, to po ciąży włosy i tak wypadną i tak, bo wypadną te, które w ciąży nie wypadły.
Jednym pomogą wcierki i jakieś ampułki, mnie np pomaga wcierka imbirowa, ale niestety nie pamiętam nazwy firmy.
Dodatkowo stosuje na przemian odżywki emolientowe, humektantowe i proteinowe w zależności od potrzeby, ale to już raczej po prostu dla wyglądu samego włosa, a nie na samo wypadanie
Ja już sobie odpuściłam odżywki , ampułki , wcierki itp. W sumie to nie było super efektów. Robię czasem domowe maseczki na włosy, ale już coraz rzadziej bo czasu brakuje ![]()
Mowisz,ze doslownie wszedzie hahaha
Na pewno bardziej pomaga suszenie włosów po każdym myciu, może jakiś peeling skóry głowy, też powinien pomóc na „wzmocnienie”
No i przede wszystkim prawidłowa pielęgnacja i systematyczność przy tym. Musisz też kosmetyki dobrać do siebie metodą prób i błędów, bo jednym wcierka firmy X podpasuje, a innym nie
Ogólnie to wypadną i odrosną ![]()
takie baby hair będą wystawać z całej głowy
nic nie stosowałam bo stwierdziłam że nie ma sensu
Ja też używam te wcierki i mam jeszce kręcone włosy wiec moje baby habit żyją własnym życiem ![]()
Może jakieś suplementy? Jak nie karmisz to kolagen? A jak karmisz to jedynie vitapil mama.
Wcierka z Anwen, Vianek albo Jantar u mnie działały na baby hair.
Mi pomaga peeling skóry głowy, żeby wzmocnić włosy od nasady. I do tego biorę suplementy dla kobiet karmiących, żeby uzupełniać niedobory.
dużo pomaga suszenie włosów po każdym myciu , peeling i wcierka anwen jest super .
Ja miałam z tym problem jeszcze przed ciążą. Pomogły mi ampułki radical i tabletki z biotyną
Jak byłam u trychologa to Pani mówiła że najgorsze jest to że nie suszyłam włosów a jak zaczęłam je suszyć to bardzo dużo pomogło i do tego te odżywki @Mamamiski i olejek na końcówki
Tak haha, tylko liczy się systematyczność ![]()
I też dużo daje jak się odżywiasz , ile warzyw witamin itp
Włosy tak czy siak wypadną. Trzeba pilnować suplementacji i dobrego odżywania. By nie doszło do niedoborów witamin w organizmie po porodzie i podczas karmienia piersią. Ja obecnie stosuje szampon i odżywkę Dermene i wcierke Anwen Grow Us Tender z Super Pharm. Włosy wypadają ale nie garściami ja początkowo obecnie i po wcześniejszym porodzie.
Ja też brałam noyo i mi pomogło , ale widoczne efekty były po 2/3 miesiącach i trzeba być na prawdę systematycznym ![]()
Właśnie ta systematyczność jest chyba największym problemem
Tak dokładnie!
Ja też kiedyś ani nie suszyłam, ani nie używałam nic do termoochrony ani właśnie nic na końcówki. Teraz używam wszystko z wymienionych i włosy są za każdym razem przyjemne w dotyku, nie niszczą się aż tak no i wyglądają bardzo ładnie
Ja też kiedyś nie suszyłam i to było największym błędem, teraz suszę po każdym myciu
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.