Wypadanie włosów po ciąży?

Dziewczyny na wypadanie włosów po ciąży nie pomoże nic bo to zjawisko fozjologiczne! W ciązy cykl życiowy włosa (mamy 3 fazy - wydłużona zostaje faza aktywnego wzrostu) zostaje przedłużony więc znacznie mniej włosów wypada. Po ciąży zaczynają wypadać te włosy, które nie wypadly w ciązy stąd ten efekt że wychodzą garściami ale jak wypadną ich ilość jest taka jak przed ciążą. Jak ktoś wam chce wsisnąć drogie preparaty  jest zwykłym naciągaczem

Ja używam wcierkę Jantar za 15 zł, więc nie jest droga, a widać poprawę ;-)

ja tez ta jantar uzywalam moze efektu wow nie bylo ale wazna jest systematycznosc ktorej mi nie co brakuje.

Bardzo dobrze działają prądy darsonvala. Ale to opcja jak komus lecą i już nie karmi.

To prawda, że systematyczność jest ważna. Tak jak z innym rzeczami niestety.

Ale dobrą metodą jest też mezoterpaia igłowa... podobno :-) ja nie próbowałam, więc nic nie powiem w tym temacie. Ale koleżanka kosmetolog, mówi, źe działa cuda.  

Ja się cieszyłam że mi włosy wypadają 🤣 ja od zawsze miałam duzoooo włosów więc dla mnie to był plus 

OliwiaB mezoteria spoko ale to już przy powazniejszych problemach i to opcja rowniez juz dla niekarmiacych :)

OliwiaB to prawda, chcoiaz nie wiem jak działa po ciąży, ale mój Tata przeszedł kurację mezoterapii i jest super efekt :D

Ja używam super suplementu z owocami jagodowymi 

Mi wpadają chociaż używałam już radical i innych.. Może coś poradzicie 

Anulka te co maja wypasc to i tak wypadna :) i odrosna nowe :) trzeba przetrwac to fizjologia

Mi wypadały tak samo włosy przed jak i po ciąży więc sądzę że to rodzinne bo moje siostry też mówią że im wypadają strasznie włosy i mi nic nie pomaga 

Mi w ciąży nie widzę żeby bardziej wypadały. Ale słyszałam że często przy kp włosy dosłownie lecą 

Aneczka w ciąży nie powinny wypadać, wtedy jest ich najlepszy czas, powinny być bardziej odżywione i właśnie nie wypadać. Po porodzie dopiero wchodzą w fazę wypadania i około 3msc po zaczyna się Sajgon.. 

A moje w ciąży są właśnie bardziej suche niż przed 

Anulka TSH masz w normie? 

Figa różnie z tym bywa bo przez buzujące horomony nie wiadomo czego można się spodziewać

Figa tutaj się z Tobą zgodzę.w ciąży miałam dobre włosy po już niekoniecznie.Choc pewnie zależy od organizmu

Ja w pierwszej ciazy mialam piekne włosy i grube, po ciazy lecialy jak leci, balam się czesac i myc bo pod prysznicem to aby patrzalam jak do odpływu spływają, używałam różnych szamponów, tabletek i specyfików,dopiero odpowiednie odżywianie, sen i mniej nerwów pomoglo, karmiłam mm. W drugiej ciazy wlosy jak przed ciaza, teraz po ciazy wszystko bez zmian i karmie piersia.

aktualnie w ciąży włosy mi nie wypadają i wgl nie przetłuszczają się, zawzse myłam max co drugi dzień, a teraz można by myć raz na tydzień, ale przyzwyczajenie bierze góre. Wypadania po ciąży się jednak boję, bo po pierwszym porodzie leciały mi strasznie. Więc jestem juz zaoptrzona we wcierki i szampony wzmacniające. Myślę też że dużo zależy od diety, ale i hormonów oraz stresu