U mnie wlosy i paznokcie tez rosna szybciej natomiast przy włosach jest wypadanie i rosna ale w gestosci jest gorzej
U mnie podobnie
rosną włosy szybko i paznokcie jedynie paznokcie łamią się łatwiej
Mi w ciąży bardzo szybko włosy rosły teraz nie wiem jak będzie ogólnie paznokcie miałam też długie i mi się nie łamały teraz się łamią aczkolwiek mam przeważnie krótkie żeby się moc spokojnie zajmować higiena dziecka ![]()
Mi paznokcie akurat się wzmocniły i szybciej rosną, jedynie te włosy nie bardzo.
Qazz A u mnie się łamią częściej niż kiedyś ale za to szybko rosną bo kiedyś raz na 2miesiące obcinalam
Widać co kobieta to inny przypadek ![]()
Dla mojej siostry się strasznie włosy zagęściły i urosły a dla mnie wypadają garściami przy kp
Mi tez szybko rosły włosy i paznokcie, ale może to być spowodowane tym, że znacznie lepiej się odżywiamy, odpoczywamy i przyjmujemy zwykle suplementy diety
To pewnie ma wpływ, stres i szybkie tempo życia na pewno nie służy naszej urodzie ![]()
w przeciwieństwie do dbania o siebie od wewnątrz.
Zdecydowanie najlepszym lekarstwem jest dbanie o siebie od wewnątrz. Super jakby takie nawyki nam zostały na dłużej ![]()
Marta to na pewno
Ale od zewnątrz też warto dbać np szampony czy inne takie rzeczy pielęgnacyjne .
O tak chciałabym żeby nawyki mi z ciąży zostały niestety czasami dziecko zajmuje nam cały czas i nie ma na to czasu ![]()
Domyślałam się o regularnych posiłkach po narodzinach można zapomnieć przy dziecku ,a tym bardziej przy dwójce ![]()
Marta dużo zależy od dziecka/ dzieci też:)
Na pewno szybko nauczysz się wykorzystywać efektywnie ten wolny czas i dasz radę nawet przy urwisach na w miarę regularne posiłki.
Jak jest dziecko dużo mniej ma się czasu dla siebie chyba że ma się kogoś do pomocy czasami ciężko znaleźć chwilę na zjedzenie szczególnie przy dwójce dzieci.
Na pewno gotowanie może być trudne na początku ale jak się przygotuje wszystko Wczensiej i tylko podgrzać to da się zorganizować np gotowanie kiedy masz kogoś do pomocy
wtedy w miarę regularnie da się jeść .
Ja mam dwójkę dzieci. Wystarczy dobra organizacja i da się jeść normalnie. Tylko trzeba się trochę poświęcić. Ale posiłki to nie problem. Ale czasami jak was czytam to mam wrażenie jakby wam dzieci przeszkadzały bo mniej czasu dla siebie. Może mam błędne odczucia ale czasami naprawdę tak się wydaję. Dzieci to skarb i nie problem. Dzieci potrzebują czasu i poświęcenia rodzica.
Justyna ale zrozumiałaś nasze wypowiedzi ja po prostu napisałam że może być ciężko z gotowaniem i że przy pomocy np tatusia można więcej zrobić chodzi mi o to że z doświadczenia wiem że nie raz dziecko chce do mamy i płacze itd i wszystko trzeba rzucić i iść do dziecka o to mi chodziło:) I nie raz nie dwa dlatego ciężko o regularne posiłki szczególnie jak dziecko jest bardzo aktywne ![]()
Dzieci to oczywiście nie problem , ale jak się pojawiają to świat wywraca się do góry nogami i mysle ze potrzeba czasu żeby sobie to wszystko zorganizować . Fajnie jak jest ktoś do pomocy , ale mysle ze nic się nie stanie jak na początku obiadu nie będzie żeby się z dziecmi oswoic , poznac