U mnie tez się sprawdza
Zaraz lato sezon na oparzenia rozpoczęty będzieny próbować specyfiki
W zeszłe lato nie musiałam nic stosować na odparzenia I oby tak było w tym roku ;)
jeśli chodzi o oparzenia słoneczne to słyszałam że dobry jest kefir
Ja się skusiłam na ten opatrunek w żelu help4skin któraś używała?
Kupowałam mleko i już altaziaja, altacet w spray i właśnie to na rany kupiłam, bo moja jak zacznie biegać po podwórku to na pewno na jednym siniaku się nie skończy;p
Kefir dobry jest na poparzenia słoneczne
Też słyszałam o kefirze chociaż nigdy nie używałam. Mam Pantenol i u nas zawsze daje radę
U nas zamiennie kefir i pantenol, ale to u dorosłych. Nie wiem czy pantenol można też dla dzieci stosować?
Ja słyszałam o jogurcie naturalnym na poparzenia
Paulina wydaje mi się że dla dzieci Pantenol jest chyba za mocny
Najlepiej spytać się w aptece.
Penthanol wydaje mi się całkiem bezpieczny. Jeśli nie ma na produkcie ograniczeń wiekowych to wydaje mi się ,że może być stosowany u dziecka.
Ja kiedyś oparzyłam się konkretnie i kupiłam żel na oparzenia (entil oparzenia chyba) i miałam wrażenie ,że po nim jeszcze bardziej szczypi. A największą ulgę dawał mi schłodzony czysty żel z aloesu :) Więc myślę ,że na oparzenia słoneczne również będzie przynosił ulgę.
Okłady są dobre po prostu ze szmatki i zimnej wody albo kefir lub jogurt naturalny niezawodny najlepiej prosto z lodowki
Kiedyś tak poparzyłam skórę na słońcu aż z kefiru proszek powstawał chwilę po posmarowaniu..
penatol chyba po 3 roku zycia jest
ja słyszałam że i śmietana też jest dobra
moja babcia kiedyś o śmietanie mówiła ze za jej czasów używali zamiast kremów
jak dla dzieci to super sie sprawdzi maść z alantanem lub właśnie pantenolem. Chyba ze nie mamy nic takiego w domowej apteczce to okłady zimną wodą , jogurt naturalny czy kefir tez się fajnie sprawdzi z doświadczenia wiem
w sumie taka tłusta;) że moze nawilżyć;) i naturalna;p
Ja chyba wolę kremy czy pianki z apteki używać bo bardziej skuteczne